Dobrze prawiszDla mnie wyzwaniem co wiosnę jest trawnik.Zimowa wilgoć, brak słońca spotęgowany zacienieniem przez drzewa powodują ,że odreanimowanie go wymaga dużego wysiłku.A potem jeszcze to utrzymać... Wtedy wzdycham do słonecznych ogrodów
Na tych fotach to one ładnie wyglądają ,wprowadzają taką lekkość ale rozumiem, że zależy Ci na kulkach.
To są młode krzaczki? Może mają za mało światła albo są zbyt mocno nawiezione i dlatego tak się wyciągają? Na jaką wysokość je cięłaś wiosną?
Mrokasia, one są u mnie już 4 sezon chyba. No 3 lata maja na pewno. Tne na ok 15 cm od ziemi. Nie nawoze , ale czasem dwa razy w sezonie przenoszę z miejsca na miejsce no nie mogę znaleźć im odpowiedniego towaystwa szczególnie że kulkowac się nie chcą. Ładnie się wybarwiaja to słońca maja chyba dosyc szczególnie, że to dość słoneczna rabata.
Mam obciąć te nowe włoskie, długie przyrosty? Zostanie stare drewno
A mi te tawuły takie się podobają, ale rozumię, że chcesz kuliste kulki
Nie znam się, ale jak z czegoś chce uzyskać kulkę to jak trochę są nowe przyrosty id razu tnę i połowę - nawet raz w tygodniu i kulki mam
O cięciu klonów pierwsze co czytam u Ciebie. Moich nie tnę, bo niby po co? Napisz mi dlaczego tniesz klony?
Mirelka, ja tylko teraz, jednorazowo go przycięłam w ramach interwencjiMiał takie suche, czarne końcówki, nie wypuścił na nich lisci więc dziewczyny doradziły ociąć. Brzydko to wyglądało a poza tym bałam się,że to jakaś choroba się zaczyna i pójdzie dalej.Amputowałąm, opryskałam antygrzybem i obserwuję pacjenta
a z tawułami postapie jak ty jak przestanie padać to podciacham je trochę