Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

malgol 08:49, 22 mar 2022

April napisał(a)
Widzę że światełko w tunelu/ognisko, nawet spore
Z misą przećwiczyłam że z wodociągu woda lepsza, bardziej przejrzysta. Początkowo też mętna ale odczekaj dwa dni. Powinno się poprawić. Ja po zimie będę opróżniać to co napadało, potem dokładnie wymiatam kurz i drobinki metaliczne, i dopiero napełniam z wodociągu. Po dwóch dniach jest kryształ.
Powodzenia

A jeszcze jedno ...czy stal pod powierzchnią wody w misie też jest ruda u Ciebie? Bo u mnie ten wąziutki kawałeczek co wystaje ponad taflę jest rudy a w srodku nie
mrokasia 08:52, 22 mar 2022

malgol napisał(a)

No właśnie moja ma tez dużo żelaza. U nas nie ma wodociągu bo gminy nie było stać żeby go wybudować na naszej ulicy! Po sądach chodzimy juz kilka lat. Szkoda gadać..wszyscy mają studnie. A na potrzeby uzytku domowego stację uzdatniania wody czyli odżelaziacz i odmanganiacz. Po tych operacjach woda jest jak ta lala badamy często i" Pan od wody " mówi ,że lepsze ma parametry niz ta z wodociągu gminnego

Chyba wiaderkami spod kranu w kuchni ponalewam

No właśnie chodzi, żeby nalać taką uzdatnioną .
Agania 09:30, 22 mar 2022

Gratuluję misy
Kokesz 12:04, 22 mar 2022

Magara napisał(a)

Gosia, bo u Ciebie te igły wyglądają jednocześnie naturalnie i porządnie To mnie i intryguje i zachwyca
Też mam sosny ale igły grabię bo nie wszędzie jednak kwasu więcej trzeba

Wyślij te igły do mnie
Ja zakwaszam ziemię czym się da, nawet siarką i nic
Wczoraj mierzę pod rodkami i ph zasadowe, jakbym nigdy nic tam nie robiła...
April 13:34, 22 mar 2022

malgol napisał(a)

A jeszcze jedno ...czy stal pod powierzchnią wody w misie też jest ruda u Ciebie? Bo u mnie ten wąziutki kawałeczek co wystaje ponad taflę jest rudy a w srodku nie

Nie bardzo, w środku miedź się wypłukuje, odrywa. Jest rude ale nie tak mocno.

Ja też do basenu, jak sąsiad Mrokasiowy, lałam kiedyś ze swojego ujęcia i diabli mnie brali ile chemii trzeba było używać a i tak efekt średni był. W połowie sezonu musiałam wodę wymieniać bo była zielona. Odkąd używam wody z wodociągu jest o niebo lepiej.
malgol 13:39, 22 mar 2022

mrokasia napisał(a)

No właśnie chodzi, żeby nalać taką uzdatnioną .

Rany! to bedzie noszenia!
malgol 13:41, 22 mar 2022

April napisał(a)

Nie bardzo, w środku miedź się wypłukuje, odrywa. Jest rude ale nie tak mocno.

Ja też do basenu, jak sąsiad Mrokasiowy, lałam kiedyś ze swojego ujęcia i diabli mnie brali ile chemii trzeba było używać a i tak efekt średni był. W połowie sezonu musiałam wodę wymieniać bo była zielona. Odkąd używam wody z wodociągu jest o niebo lepiej.

No to nie pocieszyłas mnie...
malgol 13:42, 22 mar 2022

Agania napisał(a)
Gratuluję misy

No dzięki,ale cały czas uczę się jej obsługi
mrokasia 14:00, 22 mar 2022

malgol napisał(a)

Rany! to bedzie noszenia!

A ile litrów wchodzi Ci do tej misy?
Nie dasz rady jakoś podłączyć węża do kranu? W kuchni albo łazience???
Johanka77 23:12, 22 mar 2022

Ja nie mam misy, ale może po prostu dorzuć tabletkę uzdatniającą. Są takie cuda do basenów itp.
Nie będziesz musiała baniakowozu zamawiać