Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

tulucy 11:35, 20 maj 2020

Ależ kiedyś były zajęcia dodatkowe dla dzieci, był jakiś angielski czy inny język, fortepian, pałac młodzieży... tylko może było bezpieczniej (?) i dzieci same sobie to ogarniały?

Moja babcia nie pracowała zawodowo - ogarniała dom i 4 dzieci. A przy tym miała czas na czytanie, na pisanie listów.

tulucy 11:36, 20 maj 2020

Ale to fakt, czasu nam nie przybywa, a przybywa pokus

Edit: gwoli dbania o rodzinę w przerwie na drugie śniadanie właśnie nastawiłam szarlotkę
Mgduska 13:57, 20 maj 2020

Gospodarze poszli spać, goście wreszcie też sobie poszli
Moja szarlotka wczoraj się zjadła, mniam, w tygodniu nie robię, ale w sobotę musi być
Wani 17:34, 20 maj 2020

Aniu dziękuję za odpowiedź i zdjęcia , muszę pomyśleć gdzie u siebie dać tego sporobolusa
Gosiek33 18:30, 20 maj 2020

Kolejny raz robię jogurtowe z jabłkiem

O starych czasach nie będę plotła, bo za stara jestem. Do szkoły z kluczem na szyi chodziłam. Czasy były lepsze, bo byłam, piękna, młoda i zdrowa
Ivo 20:58, 20 maj 2020

A ja w temacie ogrodu

Ania dzięki że odezwałaś się u mnie, bo dzięki temu trafiłam "do Ciebie" - mega, mega klimatycznie, z jednej strony naturalnie, a z drugiej przemyślane.. Szacun.

I czytam w przerwach, zbieram pytania
KasiaBawaria 21:08, 20 maj 2020

Ja na zajecia dodatkowe nie chodzilam. Jak byly, to tylko takie platne. Mi sie wydaje, ze najwiecej czasu pozera internet i to ciagle bycie online i to nas meczy.
Poppy 21:13, 20 maj 2020

Zana napisał(a)

Poppy, ba tam się teraz zrobiła fragmentem wręcz niemal słoneczna rabata. Matę na siatkę chcę założyć, ale nie ma kiedy. Czytałam u Iwonki o tym kikutku, którego dostałaś, przykro. A Genie jest piękna, ciesz się, że masz.

Paprocie to narecznica Cirspa Cristata, jedna wietlica Ocean's Fury, jedna wietlica z tych fioletowych, nie pamiętam nazwy. I jeszcze trzy przy rodkach, które jeszcze śpią, nazwy też nie pamiętam. A trawy to limonkowa Carex Elata Aurea i zielone czuprynki Carex Montana, które musiałam wysadzić a nie miałam gdzie wsadzić, a tu akuratnie było miejsce. No wicie, rozumicie te tzw. tetrisy

Moze da sie tam wcisnac jakas roze, skoro slonecznie sie zrobilo
Genie dalej lubie, jestem stala w uczuciach, zle nie bedzie, przynajmniej jednego przesadzania uniknelam z powodu braku sunsation

Za liste dziekuje.
A do tetrisow to i ja zaczynam dojrzewac, ale musze poczekac do jesieni
Zana 22:54, 20 maj 2020

Dziewczyny, zbiorowo dziękuję za ożywioną wymianę poglądów na temat naszego współczesnego życia. Jako gospodyni wątku powinnam dokonać może podsumowania, ale myślę, że każdy wyciągnie właściwe wnioski dla siebie.

Hmmm, tak trochę to mi wychodzi, że te kobiety to nigdy nie miały czasu dla siebie, tylko że kiedyś nie miały go jakoś inaczej, jakoś fajniej, jakoś wolniej.

Zana 22:57, 20 maj 2020

Wani napisał(a)
Aniu dziękuję za odpowiedź i zdjęcia , muszę pomyśleć gdzie u siebie dać tego sporobolusa

Aniu, proszę bardzo.

Gosiek33 napisał(a)
Kolejny raz robię jogurtowe z jabłkiem

O starych czasach nie będę plotła, bo za stara jestem. Do szkoły z kluczem na szyi chodziłam. Czasy były lepsze, bo byłam, piękna, młoda i zdrowa

Otóż to! Młoda, piękna i zdrowa! I świat należał do nas

Ivo napisał(a)
A ja w temacie ogrodu

Ania dzięki że odezwałaś się u mnie, bo dzięki temu trafiłam "do Ciebie" - mega, mega klimatycznie, z jednej strony naturalnie, a z drugiej przemyślane.. Szacun.

I czytam w przerwach, zbieram pytania

Iwonka, witam. Zbieraj pytania, oczywiście odpowiem.