Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

L00zak 08:15, 04 cze 2016

Super wszystko wygląda, choć lekko ze spóźnieniem, też za trawkami jestem
jolanka 10:47, 04 cze 2016

Anulka, ja kochana jestem a nie zlośliwa.
A widziałaś mnie z tą kosą w ręku na zdjęciu i z podpisem Ema -kosiarka - to było dopiero złośliwsko jedno, myslałam, że go zabiję, jak zobaczyłam
Teraz to się śmieję a wtedy za kosyniera mogłam robić
Monka 13:40, 04 cze 2016

Zana napisał(a)
I na dobranoc:

Na wprost pod domem rabata tzw. avatarkowa w aktualnym stanie rozwoju. Jej lewa część z kratką jakoś mi nie współgra z częścią, na której są hortensje. Na kratce są niebieskie powojniki, a przed nimi trochę misz masz. Te żółte to ostrokrzewy Golden Gem, jest tam poletko irysów wsadzonych "na razie" i tkwią tam drugi rok, jakiś liliowec z serii zakup spontaniczny. Zastanawiam się czy nie dać tam przed powojnikami jeszcze jednej tej hortensji. Pomiędzy hortensjami i na ich brzegach były miskanty Morning Light sztuk cztery, ale nie przeżyły. Dosadzać nowe? Będą pasowały? Druga opcja to pod powojnikami dosadzić dużą rozplenicę. Dereń na pniu powędruje chyba za środkową hortensję, a na tej ścianie będzie... lustro.

I widok szerszy, znany Wam już ze zdjęć wcześniejszych (oczywiście doniczka "musi" być)

Wielkim znawcą nie jestem i nie sypnę nazwami roślin jak inne dziewczyny a szkoda , na moje oko a kieruje się tylko wyczuciem dodałabym jeszcze jedną hortkę , i jakieś jasno kwitnące rośliny, które się odbiją na tle ciemnego domu , a lustro fajny pomysł i rabata będzie się w nim ładnie odbijać, trawy bym też dodała, bo dodadzą ruchu rabacie
Madzenka 14:37, 04 cze 2016

Popieram dosadzanie hortensji po lewej stronie. Niebieski powojnik grubi się na tym ciemnym tle i mimo, ze pięknie takie kwiaty wyglądają to efekt z daleka jest gorszy . Wiem bo sama moj niebieskie eksmitowałam
Jesli chesz powojniki o pronuję biały (Maria Curie-Skłodowska)
Czy ta rabata jest zacieniona? Wtedy w nogi hortensji dałabym hosty a jesli nie to zimozielone carexy (ice dane, silver, ect)
W plecy hortensji zdecydowanie miskant Mornig Light
Wiosna koneicznie cebulowe, białe tulipany , potem czosnki Everest a potem np napartsnice lub białe ostrózki (jesli masz słonce na tej rabacie)
KasiaW76 15:15, 04 cze 2016

Trzy hortensje współgrają symetrycznie z oknami więc bym zostawiła tak jak jest, na pniu bym wysunęła do przodu tak jak różowa kreska, żółte to miskanty, niebieska jakieś nasadzenia dla koloru -rozchodnik czy coś zimozielonego tak samo jak fioletowa linia - żurawki?

inka74 21:15, 04 cze 2016

Aniu dziękuje raz jeszcze za dzisiejszą kawkę i ciacho. Bardzo miło mi się u ciebie siedziało i gadało. Rzeźba jest cudna. Przyszło mi do głowy, że ten jej ogon jednak do czegoś zobowiązuje. Cholercia tak syrenka wśród traw - czy to uchodzi )))
Więc może coś z wodą koło niej?
Roślinki podlane, jutro wsadzam )) wrzuciłam u siebie ambrowca Slendera. Do zobaczenia
KasiaW76 21:22, 04 cze 2016

Te trzy krzaczki to hortki? Na komórce źle widać wrrr
Kacha123 21:26, 04 cze 2016

Ale cudne klimaty
ag_zie 06:43, 05 cze 2016

Lubię tą Twoją działkę - już ma to "coś"
Monka 08:46, 05 cze 2016

Aniu widziałam, że masz u siebie hosty zerknij proszę do mnie czy spotkałaś się z czymś takim, jakieś ciemne plamki mają na liściach