Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Makao_J 09:03, 09 cze 2016

Te nasze rośliny na prawdę muszą być cierpliwe.
Ile to się człowiek ich na przesadza i rosną dalej
Kasya 09:07, 09 cze 2016

Zana napisał(a)
Pokażę nad czym m.in. pracowałam w ciągu tych dwóch dni. To rabat pod bukiem Purple Fountain, którą powiększyłam (nota bene to kiedyż ten buczek zacznie rosnąć!).

Tu widać o ile powiększyłam miejsce na rośliny, wcześniej linia rabaty kończyła się tam, gdzie widać rozchodniki. Przed nimi widać zadołowane jeszcze, kupione w porywie serca tydzień temu kukliki. Przy okazji poszerzone miejsce z cyprysikami Filifera Aurea Nana i tawułakami (rabata z rododendronami w tle).

zanim popatrze na rabatki to napisze ze fajny widoczek z takimi wielkimi drzewami
Marga 09:12, 09 cze 2016

Oj kobieto, kobieto Czytam że jakaś niemoc Cię ogarnęła. Wierz mi, że nie jedna osoba chciała by mieć już tyle zrobione co u Ciebie Masz już tak pięknie w ogrodzie, że nie mogę się czasami napatrzeć.
Specjalnie dla Ciebie wstawiam fotkę (u mnie) terenu który przekopuje juz 2 tyg. ... może zrobi Ci się lepiej.
Buziaki zostawiam
Kasya 09:26, 09 cze 2016

Zana napisał(a)
Pokażę nad czym m.in. pracowałam w ciągu tych dwóch dni. To rabat pod bukiem Purple Fountain, którą powiększyłam (nota bene to kiedyż ten buczek zacznie rosnąć!).

Tu widać o ile powiększyłam miejsce na rośliny, wcześniej linia rabaty kończyła się tam, gdzie widać rozchodniki. Przed nimi widać zadołowane jeszcze, kupione w porywie serca tydzień temu kukliki. Przy okazji poszerzone miejsce z cyprysikami Filifera Aurea Nana i tawułakami (rabata z rododendronami w tle).

co ja tu widze ? rozchodnik z przodu ? jaki ? bo wielki byc potrafi
liatry ?
kukliki ? i co jeszcze ?
Kawa 09:31, 09 cze 2016

hej kochana
ale super kanty masz
no i rozchodniak mój jakiś taki zabiedzony bardzo
a kuklika o takim kolorze nie widziałam jeszcze
kasja83 09:41, 09 cze 2016

Kasya napisał(a)

zanim popatrze na rabatki to napisze ze fajny widoczek z takimi wielkimi drzewami

Rabata oczywiście świetna i fajnie, ze powiększyłaś-ale na tym zdjęciu od razu moją uwagę skradły drzewa w tle-boskie!
Sylvana 09:46, 09 cze 2016

Nie chcę się wymądrzać, ale moim zdaniem rozchodnik pożre biednego delikatnego kuklika....ale poza tym zmiany na plus oczywiście.
iwka 09:48, 09 cze 2016

Kuklik śliczny, ach załuję że nie kupiłam go, tzn kupiłam, ale coś tam jeszcze wzięłam, później okazało się że sprzedawca nawalił i zrezygnowałam z zakupów.

07_Rene 10:02, 09 cze 2016

Zana napisał(a)
Na wprost tarasu rośnie u mnie teraz złotlin japoński (bo się kiedyś zakochałam w jego żółtych kwiatuszkach) i jaśminowiec. Muszę je wysadzić i nie mam pomysłu gdzie przesadzić. Ileś roślin już mi się zmarnowało, bo w danym miejscu zmieniała się koncepcja i one tam nie pasowały. Wykopywałam, nie zdążałam gdzieś tymczasowo ulokować i padały. No i tak w kółko...

Mam tak samo...

Zana napisał(a)
Ciągle sobie obiecuję, że skupiam się na danym miejscu i je kończę, ale w praktyce zupełnie to nie wychodzi. Bo akurat są np. do kupienia rośliny, które mam zaplanowane gdzieś tam, no to je kupuję i zaczynam to miejsce nie kończąc poprzedniego. I tak w kółko...
Stan "nie ma nic do roboty w ogrodzie" wydaje się być niemożliwym do osiągnięcia

I to też wyjęłaś mi z ust... Mnie też niemoc czasami dopada, bo zamiast roboty ubywać, to przybywa. Rabaty, które -wydawało mi się są już skończone - wcale nie są. Ciągle mam nowe pomysły na udoskonalenie, ciągle przesadzam, a że rabat coraz więcej, to plewienia coraz więcej..... i dalej nie piszę, bo wiesz... Żeby jeszcze efekty były zadowalające, a tu ciągle niedosyt...

Piękne kukliki kupiłaś. Nie doczytałam jakie jest ich miejsce docelowe, ale powiem, że kukliki świetnie nadają się na obwódki, bo ich liście są ładne cały sezon.
inka74 11:02, 09 cze 2016

Właśnie miałam ci napisać, że hakone dowieźli w ilościach hurtowych i mogę ci dokupić a jak potrzebujesz na szybko przez ich sklep www możesz zamówić a ciebie już tam pognało )) Ja wczoraj wyszłam od nich z 2 powojnikami Utopią i Dark Eyes.
Ładna rabatka wyszła. Kukliki cudne ale daj je do przodu bo rozchodnik je zagłuszy. Nie wiem jak u ciebie ale ja 4 lata temu miałam 2 rozchodniki, teraz mam już 8 sztuk, co 2 lata rozsadzam bo takie ogromne się robią, że resztę zagłuszają.