Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Makao_J 13:16, 05 lip 2017

A u Ciebie który Lavender wyższy? Ice czy Circus?
Zana 14:02, 05 lip 2017

Iza to ja im może czapeczki na zimę u Twojego eMa zamówię

Asiu tak to bodziszek Rozanne, rośnie po obu stronach tej rabaty. Z jednej strony (bliżej płotka) wybujał w górę na ok. 40 cm, a z drugiej strony (bliżej sosny) jest sporo niższy i marniejszy. Chyba ma tam mniej wody.

Iwonka dwa metry pomiędzy umbrami to za mało. Ale resztę dywagacji zostawię na później, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam to co napisałaś i muszę dopytać.

Kasja kurcze, w tym roku żałuje, że zamiast All Gold, którą mam w innym miejscu nie kupiłam tej Albostriaty. Jakoś mi się o niej zapomniało.

Asia bardzo dobrze pamiętasz, mam Green Jewel i to niejedną. U mnie tylko raz jedna wypadła, ale przesadzałam kilka sztuk pod koniec września, to i tak fuks że tylko jedna padła. Poza tym rosną bez problemu. Wysokie są na ok. 60 cm.
Zana 14:08, 05 lip 2017

Ewik dziękuję. Jakiś efekt na tej rabacie dopiero w przyszłym roku będzie widać i wtedy się okaże co przesadzić. Ty masz chyba tego normalnego śmiałka, ja bym chciała tego Goldtau, on mniejszy jest od zwykłego.

Edytka a wiesz, że nie wiem gdzie Iza swoje kupowała, ale też o ile pamiętam stacjonarnie. Ja kupiłam w centrum ogrodniczym, więc na wysyłkę nie ma szans.

Martyna aż się cofnęłam sprawdzić co ja napisałam. Ale dobrze napisałam: Ventilo leży. Dieter Mueller stoi sztywno jak drut. Na razie nie skreślaj.

Ania moja Circus to tegoroczny wiosenny zakup i jest po przejściach, więc na razie mały. Ale ona z opisów wyższa rośnie, pamiętam ktoś pisał w ubiegłym roku, że na ok. metr się w górę wyciągnęła.
_Martini_ 15:12, 05 lip 2017

Zana napisał(a)

Martyna aż się cofnęłam sprawdzić co ja napisałam. Ale dobrze napisałam: Ventilo leży. Dieter Mueller stoi sztywno jak drut. Na razie nie skreślaj.

Za dużo oglądałam i czytałam naraz. Miałam na myśli właśnie Ventilo, bo podziwiam, ale za to leżenie chyba się rozmyślę. A skoro Dieter stoi, to ufff, robię przy niej na liście wykrzyknik
Zana 15:39, 05 lip 2017

Wiele róż w pierwszym roku się "wiesza", tak więc nie sugeruj się moim pierwszoroczniakiem, na dodatek po przejściach. W ubiegłym roku jak kupiłam Novalis to też wisiała, a w tym roku już wypuściła pędy wyprostowane.
_Martini_ 15:57, 05 lip 2017

To mnie pociesza. Moje nówki w wiekszości zwieszają kwiat, co mnie juz z letka denerwuje. Poczekam cierpliwie do przyszłego sezonu.
Juzia 17:15, 05 lip 2017

Zana napisał(a)

Juzia ja to po prostu nie mogę uwierzyć, że Ty swoich kulek nie picujesz idealnie. Ale podobają Ci się takie potargane czy też leniuszek Cię dopadł?

A tak jakby dwa w jednym

Najpierw nie miałam czasu żeby ciąć, teraz ciągle popaduje....ale jak na nie patrzę to mnie wcale a wcale nie denerwują i mogą sobie takie poczochrane być
Do końca sierpnia...mniej więcej...mam czas
Juzia 17:35, 05 lip 2017

MOja Minerva jakby bledsza....ale podoba mi się nawet....a niby fioletowych nie lubię

Czekam na Twojego Dieterka!!! Foć dużo

A ten carex phoenix green to wysoki rośnie?
Szukam czegoś do róż. Tylko nie wiem czy znów w carexy się pchać....coś nie chcą one u mnie rosnąć jednak

Zana 20:45, 05 lip 2017

Martyna no pewnie, że daj im szansę zabłyszczeć w przyszłym roku

Juzia on ma tak ok. 30-35 cm, ale to trawa bardziej do cienia / półcienia podobno. U mnie słońce będzie miała od ok. 14-ej i to może będzie nawet dla niej za dużo. Mam nadzieję, że Dieterek wreszcie się rozwinie!
babka 20:55, 05 lip 2017

u mnie Green Jewel z siedmiu wypadły po zimie dwie sztuki. Muszę dokupić, widziałam na all że są jeszcze dostępne