Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

eVka 22:21, 04 lis 2017

Zana napisał(a)
Nawiązując do porannej rozmowy o winobluszczach, zajawka tego co mam nadzieję czeka mnie w przyszłym roku - atak na frontową ścianę rozpoczęty. Niestety na ścianie, przy której jest posadzony wszystkie liście już opadły.

Cóż za kontrast, czerwień, zieleń i ciemny brąz. Bajkowe zestawienie
Gosiek33 08:05, 05 lis 2017

Zana napisał(a)
Standardowy widoczek, tym razem jesienną porą

To dopiero standardy
kwartet 13:25, 05 lis 2017

O widzisz zawinął za róg i już kolorek inny
moje trzcinniki to wyglądają jak ten z lewej(akcja rozluźnia gleby na wiosnę musi być)
okiennice to mi się niebieskie widzą do tych czekoladowych ścian
a ten winobluszcz trójklapowy to szczepiony jest na podkładce właśnie z tego pięcio klapowego(żeby lepiej rósł,są podkładki skarlające i takie dodające roślinie kopa)
mrokasia 15:47, 05 lis 2017

Hej Anulko
Ależ ładnie u Ciebie! Moja jedyna różyczka też jeszcze ma kilka pąków, mam nadzieję, że obecna ładna pogoda pozwoli im się rozwinąć . Liczę też na to, że uda mi się jutro skosić trawę i przy tym posprzątać liście z trawnika .
Czy będziesz jakoś zabezpieczać na zimę swojego miskanta adagio?
Mary 19:47, 05 lis 2017

Wendy, Effka

Zgłoście się dziewczyny po liście do Podkowy Leśnej
Tam się piękne, leśne działki. Od nowego roku ograniczyli im wywóz odpadów zielonych i ludzie nie mają co z liśćmi zrobić.
Mary 20:03, 05 lis 2017

Miskant Adagio zaczyna za mną chodzić...

Zana napisał(a)
Miskant Adagio z miotełkami

I niezniszczalne w tym roku Vintage Wine, ale chyba już się do końca nie rozwiną.

UrsaMaior 20:13, 05 lis 2017

Mary napisał(a)
Wendy, Effka

Tam się piękne, leśne działki. Od nowego roku ograniczyli im wywóz odpadów zielonych i ludzie nie mają co z liśćmi zrobić.

Ja już ogłaszałam, ale wszystkie się na mnie wypięły
Zana 20:14, 05 lis 2017

Asia a powiem Ci, że sąsiad opitolił świerki i mi kawałek fajnego zielonego tła zniknęło. Trochę szkoda, ale go rozumiem bo jeszcze trochę a słońca by nie oglądał.

Ewa/Effa witam u mnie. Oczami wyobraźni widzę białe hortensje na tle zielonej ściany bluszczu. I obrazek ten w główce mej podoba mi się. Oby mnie rzeczywistość nie rozczarowała!

Gosiek no taki standard, że ciągle to samo ujęcie pokazuję.
Zana 20:23, 05 lis 2017

Aniu Kwartet a wiesz, że niebieski kolor na te okna też mi gdzieś kiedyś po głowie przemknął. Jeny, rok za krótki, żeby to wszystko ogarnąć.
To jak trójklapowy szczepiony na pięcioklapowym to mam się bać, że mi chałupę rozwali?.

Mrokasia Adagio nie będę jakoś specjalnie zabezpieczać, zwiążę go i co najwyżej liśćmi osypię z lekka dookoła.

Marysia no to masz adoratora

Ursa no pacz Ty jaka niewdzięczność, człowiek darmo rozdaje a nikt nie chce.
inka74 21:20, 05 lis 2017

Mary napisał(a)
Wendy, Effka

jak można ograniczyć wywóz śmieci zielonych? Mniej worków dają? Jak to dobrze, że u mnie bez problemu z takimi odpadami jest.