Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Kociamama 09:34, 02 kwi 2019

Zana napisał(a)

Aniu czy chodzi Ci o te czarne patyczki? To są metalowe obręcze wbijane w ziemię. W tym roku muszę kupić takie o większej średnicy bo już w ubiegłym ledwo mi się w te obręcze zmieściły

Tak, chodziło mi o te patyczki. Podejrzewałam, że to obręcze, bo na paliki do podwiązywania trochę za cienkie. Mam anabelki niby strong, ale miały w zeszłym roku tak wielkie kwiaty, że zaczęły się pokładać. Wiązanie do patyka nie bardzo mi się podoba. Przypomniałam sobie o tych obręczach. Widziałam je kiedyś w sklepie, ale zupełnie nie pamiętam w którym
Andrzej_ 10:57, 02 kwi 2019

Zana napisał(a)
Tu rozryte, tam rozryte, trawnik poszatkowany po wykopach pod nawadnianie. W ubiegłym roku jak cięłam anabelki to faktycznie bardzo "płakały", pierwszy raz mi się coś takiego przytrafiło, ale potem wszystko było ok., rosły i kwitły zdrowo. W tym roku nie miałam tego zjawiska. Nie mogę sobie przypomnieć kiedy je cięłam w ubiegłym roku, ale może to było pod koniec marca po tych mrozach. W tym roku cięłam w połowie marca i nie płakały.

A jak Twoje sikaweczki, pracują już? Najlepszy moment na zrobienie nawadniania, za chwilę śladu nie będzie po wykopach
Kawa 11:12, 02 kwi 2019

Anuś no porządeczek już jaksię patrzy
sliczne te twoje roślinki
świdośliwa jest śliczna krokusiki i ten tulipanki turk cos tam mnie zainteresowały
ściskam
April 18:31, 02 kwi 2019

Zaglądam a tu 100 wpisów od ostatniej wizyty. Rety. Przeczytałam, jestem na bieżąco ale wyczerpałam u ciebie czas przeznaczony dla całego forum.
Pochwalę się że posadziłam pierwszą z sześciu brzóz oraz świerka srebrnego Pendulaa Wiem, że wynik marny ale ile piachu trzeba było wywieźć i ziemi przytargać, sama wiesz.
Muszę się wybrać do Ani Kwartet po moje doniczki. Tak ten czas leci że nie mogę się zebrać.
UrsaMaior 18:44, 02 kwi 2019

April, poczekaj jeszcze trochę, to się zobaczymy
Mary 08:43, 03 kwi 2019

Gosiek33 napisał(a)

Makusia właśnie nie wszystkie, mam takiego Lidlowego, dmucha i owszem ale mieli słabo więc muszę kosiarkę stosować. I oba mają tę samą moc 3000W

Prawdziwym testem odkurzacza będzie jesień. Teraz liście są suche i rozdrabnianie jest łatwiejsze. Miałam do ubiegłego sezonu odkurzacz Boscha i jesienią było słabo. Zepsuł się i kupiłam nowy, innej firmy. Wybrałam model z metalowym rozdrabniaczem (większość ma plastik). Jesienią dopiero przekonam się, czy jest lepszy.
Gosiek33 09:17, 03 kwi 2019

Mary właściwie mogę przetestować mojego teraz gdy reszki liści są suche. Faktycznie jesienią były ciężkie więc się nie mieliły. Jak przetestuję dam znać
Brzozowadzie... 10:53, 03 kwi 2019

Zana napisał(a)
Agata uchwyt do kabli ISO mówisz? 6 mm? Z gwoździkiem? Hmmm, nie mam pojęcia o czym do mnie piszesz. Ale skoro trzyma, to wniknę.

Haha, kochana Anulko, czy Ty myślisz, że ja znałam tą nazwę? Spytałam M jak mam opisać dziewczynom na O. to coś, co przytrzymuje nam fajnie bluszcza na rowerowni i otrzymałam taką odpowiedź Ale to coś naprawdę działa więc polecam
KasiaBawaria 07:44, 04 kwi 2019

Ja boshem jestem rozczarowana. Uzylam go kilka razy, bo nie lubie tego halasu. I tez szybko sie zepsul. Teraz mam jakis tani i jest lepszy. Ale ja uzywam bardzo rzadko-spod plotu by wydmuchac liscie. Na rabatach zostaja.
AngelikaX 08:39, 04 kwi 2019

Też mam NACa i powiem Ci, że Twój to czyścioszek w porównaniu do mojego jestem z niego zadowolona... co ciekawe eM kupił do pracy drugi nie pamiętam jakiej firmy(żeby mi nie podbierać) zdecydował się na spalinówkę, żeby z kablem nie motać się... na przedwiośniu go wypróbowałam i masakra... ciężki, głośny i zdecydowanie słabszy (mimo iż ma regulację siły nadmuchu i wydmuchu jak mój) a kosztował 2 x drożej...