Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 23:00, 04 cze 2019

effka napisał(a)

Jakie boskie zdjęcia!!! No patrzę i patrzę i nie mogę się napatrzeć... Jaki to rodek? I ta hosta w donicy. Lecę jutro kupić na rodkową jakaś klimatyczną donicę do host.

Ha, ha, ha padam z Tobą. A dzisiaj czytałam u Ciebie, że na rodkowej oczko będziesz robić. No Ty to jesteś niemożliwa.
Ale jak będziesz miała i oczko, i donicę to będziesz miała ładniej niż ja.
Ten ciemny rodek to Rasputin, jaśniejsze za nim to dwie sztuki Metallica.
tulucy 23:50, 04 cze 2019

Poproszę bardzo namiar na montany. Remoty jeszcze nie dotarły
Johanka77 06:08, 05 cze 2019

Zana napisał(a)

Ba, zdjęcia to zdjęcia, a real to real.

Kasiu, moje sprobolusy, aktualnie są takie:

Dół przed murkiem trochę nie ten teges, bo trwa rewolucyjka. Zimą kret wyrył tak od strony trawnika, że zasypał kopcami całą opaskę z kamyczkami przed murkiem, no normalnie masakra. Chciałam zrobić tu ścieżkę, więc... No właśnie zaczęliśmy demolkę. I wszystko byłoby w miarę dobrze gdyby nie to, że nie wiem jak złapię jakiś poziom. Teren wzdłuż murku opada w dół a dodatkowo tu gdzie widać linię trawnika jest już trochę wyżej. Ma być ścieżka a wzdłuż ścieżki jeszcze malutka rabatka. Na razie dumam jak wybrnąć z tych różnic w poziomach.

Anka, Ty nawet wiadro fotografujesz artystycznie!
Sporobolusy masz spore Ja mam takie mizerne...
paradas 08:22, 05 cze 2019

Lubię patrzeć na twoje zdjęcia, takie uspakajające. Te ujęcia to chyba dla Ciebie takie naturalne
Czy ścieżka będzie połączeniem desek i żwirku jak inne? Strasznie mi się to połączenie podoba.
UrsaMaior 08:34, 05 cze 2019

tulucy napisał(a)
Poproszę bardzo namiar na montany. Remoty jeszcze nie dotarły

Moje montany, które podziwiasz aktualnie u Anuli były od pana S.
tulucy 08:36, 05 cze 2019

Anula zbytni perfekcjonizm szkodzi ja też latam z poziomicą po ścieżkach w warzywniku... i po co? Czy marchewka gorzej mi będzie rosa przy nierównej ścieżce?
KasiaBawaria 08:39, 05 cze 2019

Zana napisał(a)

Wyszukałam na szybko tego bodziszka, o którym piszesz, ale zdjęcia są tak różne. Zajrzę do Ciebie na fotki. Czy on rośnie kępowo niezbyt wysoko? Wymieniłabym tego swojego rozklapciałego na jakąś zwartą odmianę.

Mam 3 rozne odmiany rosnace w kepkach. Innych jakos nie lubie. Tylko cambridge jeszcze mam, ale w miejscu gdzie moze sie rozlazic, bo ma ograniczone murkiem miejsce.
Alicja169 09:26, 05 cze 2019

Johanka77 napisał(a)

Anka, Ty nawet wiadro fotografujesz artystycznie!

Tak, tak - też się zachwycam Twoimi ujęciami, Ujawnij proszę o jakiej porze dnia są robione twoje foty, bo gra światła ma tu kolosalne znaczenie.
anbu 09:29, 05 cze 2019

Zana napisał(a)

Aniu co to za żółta, fontannowa trawka?
Cudne zdjęcia
malgol 09:34, 05 cze 2019

Zana napisał(a)

Haniu, jesteś nieocenienie niezawodna Jeden Twój wpis i już mi lepiej. No to pewnie będzie krzywo i będziemy z tym żyć, a co!

Rodgersje w tym roku się naprawdę rozszalały, dwie sztuki mają osiem kwiatostanów, jak nigdy

Rodgersje musze sobie sprawić także Po montanach, remotach i grabowym żywopłocie
Sporobolusy pewnie u mnie wyglądałyby podobnie jak Twoje ,gdyby koty sobie ich do leżenia nie upodobały