Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

makadamia 08:35, 04 cze 2019

Anda napisał(a)

Muszę zaprzeczyć Rozanne nie zawsze kwitnie niską i zwartą kępą. Raczej woli się wspinać na coś wyższego. U mnie na hibiskusa. Jedynie w czasie upałów, gdy ma mało wody, pozostaje niska i zwarta. Jej wielkość z pewnością uzależniona jest od gleby w jakiej rośnie

aaa, to by wyjaśniało jej niskość i zwartość w moim ogródku
Kawa 08:46, 04 cze 2019

ale że z 5 sadzonek jarzmianki masz tyle??? moje cos słaboprzyrastaja chociaż kwitną cudnie
sliczne są

zdjecia jak zwykle
no comments
malgol 10:18, 04 cze 2019

mrokasia napisał(a)
Uprzejmie informuję, że tawułka od Ciebie została wczoraj z dusza na ramieniu pokrojona na 3 i posadzona na klonikowej . Dziś pod wieczór sprawdzałam - wydaje się jakby nie zauważyła operacji . Trzymaj kciuki by się nie zorientowała . Bo już pąki ma...

No toś ryzykantka Ja bym się bała
Poppy 10:40, 04 cze 2019

Zana napisał(a)
Odpisałam na zaległości, a Wy mi nowe zaległości robicie.
Odpiszę jutro, bo już padam

Na dobranoc

U mnie na dzien dobry Ale nie narzekam
Poppy 10:46, 04 cze 2019

Anda napisał(a)

Muszę zaprzeczyć Rozanne nie zawsze kwitnie niską i zwartą kępą. Raczej woli się wspinać na coś wyższego. U mnie na hibiskusa. Jedynie w czasie upałów, gdy ma mało wody, pozostaje niska i zwarta. Jej wielkość z pewnością uzależniona jest od gleby w jakiej rośnie

O tak, Rozanne na pewno nie jest na obwodki, zwarty raczej tez nie. Tzn jest, pierwszego roku. Na mojej glinie brak wody skutkuje jakby mniejsza miesistoscia wypelnienia, rzadszy jest, kompaktowy to byl przez kilka miesiecy zycia w donicy, przesuszony kilka razy porzadnie.
U nas chetnie sadza bodziszki miedzy rozami, i rozanne owszem pierwszego roku jest ok, a kolejnego pozera roze, wspinajac sie na nie. potrafi tak prawie do metra dociagnac

Edit:

sa tez juz sporty od Rozanne, Lilac Ice i Azure Rush, ale nie wiem, jak rosna, ten ostatni podobnoz kwitnie non stop jak Rozanne.
UrsaMaior 12:49, 04 cze 2019

Ja chyba mam któryś z nich. Kwitnie jak Rozanne, ale nim nie jest, inny pokrój ma.
mrokasia 13:12, 04 cze 2019

malgol napisał(a)

No toś ryzykantka Ja bym się bała

Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana .
No trochę się bałam, ale widzę że nic jej nie rusza, będzie dobrze .
malgol 13:25, 04 cze 2019

mrokasia napisał(a)

Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana .
No trochę się bałam, ale widzę że nic jej nie rusza, będzie dobrze .

U mnie tez już duże pąki ciekawa jestem jsk będzie wyglądać gdy zakwitnie
KasiaBawaria 13:57, 04 cze 2019

Uwielbiam montany. Moje jeszcze sa mlodziutkie ale juz zachwycaja swieza zielenia. Jarzmianki masz cudowne
KasiaBawaria 14:13, 04 cze 2019

Z bodziszkow lubie bardzo Geranium renardii 'Philippe Vapelle'i Rosemoor.Nie rozlaza sie, tylko kepki sie powiekszaja.No i liscie sa super.