Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Mary 00:22, 03 lip 2019

tulucy napisał(a)

na co mój m w identycznej sytuacji u nas pod furtką podał panu chusteczkę do nosa - i powiedział: proszę - pan sprzątnął w chusteczkę i chciał dać mojemu m - do nas do kosza - na co mój m powiedział, że tam dalej na ulicy jest kosz publiczny - i że będzie patrzył, co pan zrobi z tą chusteczką - pan grzecznie wyrzucił ją do publicznego kosza - jakieś 400 metrów od nas po czym od następnego dnia zmienił trasę spacerów z psem

Mogłam skoczyć do domu po torebkę, ale jakoś nie przyszło mi to do głowy. I nie wiem czy to by coś dało. Pan wyglądał tak, jakby moje zachowanie go rozbawiło. Gdy powtarzałam, że jednak radzę mu to posprzątać, zapytał "a co mi Pani zrobi?". Niewiele myśląc odparowałam, że zrobię mu zdjęcie i wyślę do gminy z informacją, że nie sprząta po swoim psie.
Milka 06:39, 03 lip 2019

Nowe miejsce na ognisko aranżujesz?
kwartet 18:24, 03 lip 2019

Przycupłam ,oglądam, czytam
UrsaMaior 18:28, 03 lip 2019

Mary napisał(a)

Mogłam skoczyć do domu po torebkę, ale jakoś nie przyszło mi to do głowy. I nie wiem czy to by coś dało. Pan wyglądał tak, jakby moje zachowanie go rozbawiło. Gdy powtarzałam, że jednak radzę mu to posprzątać, zapytał "a co mi Pani zrobi?". Niewiele myśląc odparowałam, że zrobię mu zdjęcie i wyślę do gminy z informacją, że nie sprząta po swoim psie.

Też mam takiego na uliczce obok. Wchodzi na moją, puszcza psa wolno i szybko odchodzi udając, że nie widzi co pies robi. Burak.
tulucy 18:32, 03 lip 2019

U mnie w większości już chodzą z torebkami. Bardzo bardzo rzadko mamy jakąś niespodziankę pod płotem.
jolanka 19:19, 03 lip 2019

Tam, gdzie są chodniki to jeszcze można jakoś wymusić sprzątanie po psiakach - widać z daleka. Niestety tam, gdzie trawa, ziemia wzdłuż ogrodzenia to sadzą, że jakoś może nikt nie zauważy U mnie na tej sąsiedniej, dzikiej działce to normalny kibelek dla piesków sobie niektórzy zrobili, staną za krzakiem i podziwiają swojego pupila czy ładnie się wypina Wrrr,
UrsaMaior 19:41, 03 lip 2019

No właśnie u mnie tak jest, ale mam plan - następnym razem posprzątam i pójdę mu powiesić na furtce, z informacją, że jego pies zostawił, a pan znów zapomniał ze sobą zabrać. Liczę na zawstydzenie, choć pewnie jak zwykle naiwna jestem...
AgnieszkaW 19:53, 03 lip 2019

Obejrzałam piękne zdjęcia, ogród wygląda zjawiskowo
jolanka 21:20, 03 lip 2019

UrsaMaior napisał(a)
No właśnie u mnie tak jest, ale mam plan - następnym razem posprzątam i pójdę mu powiesić na furtce, z informacją, że jego pies zostawił, a pan znów zapomniał ze sobą zabrać. Liczę na zawstydzenie, choć pewnie jak zwykle naiwna jestem...

Sąsiadowi, który nie sprzątał ktoś powiesił na ogrodzeniu wydrukowana fotografię z podpisem: właścicielu, sprzątaj po swoim psie.
Był oburzony ale niekoniecznie na siebie
KasiaBawaria 21:42, 03 lip 2019

Mam sama duzego psa i nie wyobrazam sobie nie posprzatac. Raz mi sie zdarzylo, jak sie ocieplilo i wyszlam bez kurtki a woreczki zawsze w kieszeni kurtki nosze. No i zapomnialam Ale sie wrocilam potem z woreczkiem