Wierzę!
Akurat u Ciebie zrobienie porządnego planu to naprawdę bardzo trudna sprawa, więc jakbyś się miała narobić i żadnej rady w zamian nie uzyskać, to miałabyś prawo się zirytować.
Ale czekam bardzo na ten plan i wiele sobie obiecuję po Twoim wątku. Kto wie, może nawet Anię Pergolową przegonisz w projektowaniu?
Asiu - czuję się zobowiązana i nic na to nie poradzisz
Aniu - zdecydowanie nie moje. Nawet gdybym pokusiła się o zrobienie tortu (a nie robię ich, bo potem tylko ja je jem), to nie przepadam za tą masą cukrową. Ładnie wygląda ale średnio smakuje. Dlatego takie torty to tylko wirtualnie
Renatko - witam na moim wątku. Toszka niestety wzięła sobie urlop od forum (czego wszyscy żałują), więc musisz poczekać z pytaniem na jej powrót. A swoją drogą, to gdzie ten kasztanowiec? U Ciebie widziałam chyba tylko świerki, lipy i modrzewia (plus trzy drzewka owocowe)
Ja raz w tygodniu chodze do pracy w miejsce,gdzie jest piekny miejski ogród,m.in. z mahoniami
Jedne mahonie sa tam przycinane i dość ładnie się zagęszczają(czytałam
w książce Russela Pagea,że on też lubi przycinac mahonie i dobrze im to robi) a inne nie
mahonie rosną tam w cieniu staaaarych pieknych wysokich drzew
uwielbiam tamtedy przechodzić,urzeka mnie ich zapach wiosną a jesienią i zimą mają te fajne granatowe kuleczki
ogólnie czytałam na O ,że ludziom trudno sie przekonać do mahonii
szkoda,że nie mogę zrobic zdjęc tamtego ogrodu,ale jest zakaz fotografowania
czytałam u Ciebie też o odmianach pięciornika
ja też nacięłam sie na odmiane "nie żółtą",zamówiłam kiedys w sklepie internetowym pięciornik pink beauty ;w pierwszym roku jeszcze jakoś kwitł,w drugim już pożal sie Boże,nie kwitł prawie w ogóle
Więc teraz jak przeczytałam tu u Ciebie ,że sie inne odmiany pięciornika nie sprawdzają to już wiem dlaczego,tylko macierzysty żółty sie sprawdza a już wyhodowane inne odmiany niebardzo
Na Waszym miejscu wystąpiłabym do urzędu miasta z wnioskiem o pozwolenie na wycięcie go. Jako uzasadnienie napisałabym, że rośnie w kolizji ze szpalerem lip rosnących przy Waszej granicy, powoduje nadmierne zagęszczenie i choroby.
Może się uda