Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

22:40, 03 gru 2016
makadamia napisał(a)

Serio?! Pewnie dlatego, że w połowie przypadków wysmażę długaśnego posta a potem kasuję i piszę wersję dużo łagodniejszą

A i tak mam wrażenie, że jakby policzyć moje posty, to połowa składa się ze "zrób plan!" i "pokaż więcej zdjęć!"

I ja chcę pogratulować 100 stronki

Gdy tak sobie to wszystko u Ciebie podczytuje to widze,że Ty po prostu bardzo konkretna i rzeczowa jesteś z tymi planami,od planu wychodzisz i tylezmysł techniczny i praktyczny w najlepszym tego słowa znaczeniu
Każdy od czegoś wychodzi;ty zaczynasz na papierze -po prostu uwielbiasz od planu zacząć ,jest to dla Ciebie naturalne jak powietrze i tyle-teraz zrozumiałam

Wspaniała samokrytyka,pełna humoru;uśmiałam się czytajac "umiejętności interpersonalne minus 10"
myślę,że nie jest wcale tak żle-wspaniała lekcja pokory dla mnie

PS:super zmysł przestrzenny

makadamia 22:59, 03 gru 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Jak podejść do tego tortu? Konsumpcyjnie? Czy nakładkę z sarenki można zdjąć?

Chciałam dużo napisać ale ... nawet napisałam ... skasowałam. Podziwiam Cię za komunikatywność i kreatywność, i kulturę osobistą. Cieszę się, że jesteś. Dużo napisałam.

Ewuś, dziękuję za bardzo miłe słowa
Co prawda nie uważam, żebym była ani komunikatywna, ani kreatywna, ani szczególnie kulturalna, ale skoro ktoś tak sądzi, to znaczy że niezłe pozory stwarzam

Zbieram się do wymyślania kolejnej rabatki. Może za dwa tygodnie będę miała jakiś materiał do dyskusji
makadamia 23:01, 03 gru 2016

wrobelki napisał(a)
I ja gratuluję 100 i dziękuję za cenne rady :*
Ps. Super torcik

Cześć Wróbelku,

Widziałam, że u Ciebie na wątku praca koncepcyjna wre i żałuję że nie mogę bardziej pomóc, ale przy doborze roślin wymiękam. Myślę jednak, że skarpa nie będzie gorsza od gwizdka
makadamia 23:13, 03 gru 2016

MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)

I ja chcę pogratulować 100 stronki

Gdy tak sobie to wszystko u Ciebie podczytuje to widze,że Ty po prostu bardzo konkretna i rzeczowa jesteś z tymi planami,od planu wychodzisz i tylezmysł techniczny i praktyczny w najlepszym tego słowa znaczeniu
Każdy od czegoś wychodzi;ty zaczynasz na papierze -po prostu uwielbiasz od planu zacząć ,jest to dla Ciebie naturalne jak powietrze i tyle-teraz zrozumiałam

Wspaniała samokrytyka,pełna humoru;uśmiałam się czytajac "umiejętności interpersonalne minus 10"
myślę,że nie jest wcale tak żle-wspaniała lekcja pokory dla mnie

PS:super zmysł przestrzenny

Cześć Mirko,

miło że wpadłaś i że poświęciłaś czas na czytanie mojego wątku
To fakt - ja bez planu zupełnie nie umiem pracować. To dla mnie podstawowe narzędzie i dlatego wszystkich gnębię na ten temat. Sobie czasem myślę, że powinnam napisać jakiś tekst, który będę po prostu wklejała w różnych wątkach - to by mi zaoszczędziło dużo czasu
I jeszcze sobie myślę, że nie do końca tu pasuję - to jest forum ogrodnicze, a mnie w ogrodach samo ogrodnictwo najmniej interesuje. Czytam sobie teorie o projektowaniu ogrodów (m.in.: na tym blogu, który Ci podlinkowałam) i najbardziej fascynuje mnie, jak abstrakcyjne pojęcia, jak kształty, bryły, proporcje można różnie przekształcać i różnie interpretować.

Dobranoc wszystkim,
mąż na mnie czeka
Iwk4 11:47, 04 gru 2016

Na 100 się nie załapałam, tłoczno było
Ale gratki Asiu zostawiam
asiak 12:04, 04 gru 2016

Asiu, moje gratulacje na 100 stronek Następnych setek...
Gruszka_na_w... 17:44, 04 gru 2016

makadamia napisał(a)

I jeszcze sobie myślę, że nie do końca tu pasuję - to jest forum ogrodnicze, a mnie w ogrodach samo ogrodnictwo najmniej interesuje. Czytam sobie teorie o projektowaniu ogrodów (m.in.: na tym blogu, który Ci podlinkowałam) i najbardziej fascynuje mnie, jak abstrakcyjne pojęcia, jak kształty, bryły, proporcje można różnie przekształcać i różnie interpretować.

Dobranoc wszystkim,
mąż na mnie czeka

Pasujesz tutaj jak ulał i nawet nie myśl o zmianie miejsca!
Rośliny to ostatni krok w powstawaniu ogrodu. To, o czym nieustannie piszesz, jest dla ogrodu najważniejsze.
"Nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu."

~ Władysław Tatarkiewicz
Powtórzę za Pszczółką
" Podziwiam Cię za komunikatywność i kreatywność, i kulturę osobistą. Cieszę się, że jesteś."
Amenk
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Zana 22:07, 04 gru 2016

Aiu a cóż to Ci po głowie chodzi, że Ty tu nie pasujesz? Jak to nie pasujesz? Przecież Ty tu tyle mądrych rad udzielasz. Ja podziwiam Twoje zaangażowanie i to ile czasu poświęcasz dla innych. Zresztą widzisz ile dziewczyn wdzięcznych za Twe rady tu napisało. Więc proszę sobie takie myśli z główki wybić.
Pszczelarnia 09:43, 05 gru 2016

Gruszka wszystko napisała. I jeszcze Tatarkiewicza przytoczyła.

Myślę, że posadzić rośliny to najłatwiejsza sprawa. Czysto techniczna poniekąd.

Czekam na dyskusję rabatkową.
makadamia 10:01, 05 gru 2016

Iwonko, Asiu, Haniu, Anulo, Ewo - nie pasuję, bo rośliny jako takie mało mnie interesują. Przyznacie, że na forum ogrodniczym jest to postawa zaskakująca.
Tym niemniej absolutnie nie mam zamiaru uciekać - gdzie ja bym się wtedy wyżywała ogrodowo?