Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Gruszka_na_w... 22:33, 18 sie 2017

Uśmiałam się
Dobrze, że wróciłaś na łono forum. Nawet jeśli tylko w tej kusej koszulce
Nachyłków u mnie brak. Kukliki te najzwyklejsze polecałam Ursie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
an_tre 22:31, 20 sie 2017

Wpadłam tak z krótką wizytą
Pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Toszka 06:02, 21 sie 2017

Kasia_CS napisał(a)
Tu jest http://www.futuregardens.pl/euphorbia-characias-sub-wulfenii.html !

Ciekawa roślina, podoba mi sie

Na te burgery to bym się wybrała, ale mogęe nie zdążyć, szkoda, ze to nie w niedzielę...

Chodzenie nago po domu jest super! Ale odkąd mieszkam na parterze, a za ogrodzeniem budowa i dużo na niej panów, to się ukrócilo

Nie chcę studzić waszych zapałów odnosnie tych i migdałolistnych wilczomleczy.
Zauroczona nimi byłam ponad 7 lat temu. Po bliskim spotkaniu w ogrodzie znajomej, w Austrii (Alpy, strona południowa - ważny szczególik w dalszej opowieści). Przez 4 lata robiłam podejścia i testy. Kupę forsy wydałam, bo tanie nie są. Ogłaszam, że u nas prędzej czy później (termin pierwszy był zazwyczaj, czyli "prędzej") wymarzają na śmierć. Amen. Kaput. Galaretowata breja Zwłaszcza, że jeszcze do lutego-marca często sprawiały wrażenie nietkniętych.
Kasia_CS 07:12, 21 sie 2017

Oj Tocha, popsułas...
makadamia 08:56, 21 sie 2017

Makusia napisał(a)

Wniosek? Lustro sobie kupcie zamiast głupoty opowiadać!

Martusiu, lustro posiadam i lubię się w nim oglądać jak jestem w fajne ciuchy ubrana

A ponadto melduję uprzejmie, że mimo niesprzyjającej pogody, plan weekendowy zrealizowany: na food trackach byliśmy (burgery fantastyczne i owoce w czekoladzie też; jak byśmy dali radę w ten weekend też pojechać, to na chińskie pierożki nam ślinka leci) i na jazzie na starówce też (nie mam pojęcia kto grał, ale muzyka świetna). A wczoraj znajomi wpadli.

Zastanawiamy się z mężem, jak przekonać rodziców, żeby tam jeszcze z pół roku z wnukami zostali.
makadamia 08:56, 21 sie 2017

Kasia_CS napisał(a)
Lol, u mnie nie dynda, bo po karmieniu dziecka nic nie zostało

Same here
makadamia 08:57, 21 sie 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Uśmiałam się
Dobrze, że wróciłaś na łono forum. Nawet jeśli tylko w tej kusej koszulce
Nachyłków u mnie brak. Kukliki te najzwyklejsze polecałam Ursie.

Jednym słowem - znowu coś mi się pomerdało
makadamia 08:57, 21 sie 2017

an_tre napisał(a)
Wpadłam tak z krótką wizytą
Pozdrawiam

I nawet wiadomość zostawiłaś
Już odpisuję
makadamia 09:01, 21 sie 2017

Toszka napisał(a)

Nie chcę studzić waszych zapałów odnosnie tych i migdałolistnych wilczomleczy.
Zauroczona nimi byłam ponad 7 lat temu. Po bliskim spotkaniu w ogrodzie znajomej, w Austrii (Alpy, strona południowa - ważny szczególik w dalszej opowieści). Przez 4 lata robiłam podejścia i testy. Kupę forsy wydałam, bo tanie nie są. Ogłaszam, że u nas prędzej czy później (termin pierwszy był zazwyczaj, czyli "prędzej") wymarzają na śmierć. Amen. Kaput. Galaretowata breja Zwłaszcza, że jeszcze do lutego-marca często sprawiały wrażenie nietkniętych.

Buu. Mam leszcze jednego wilczomlecza - jakąś purpurę, która też ciężko zimuje. Przezimowała mi, ale połowa gałązek się połamała pod ciężarem liści i do tej pory marnie wygląda.

Popatrzyłam na cenę tego wufenii i stwierdziłam, że jeśli ten sezon purpurea zniesie lepiej (trochę inaczej ją osłonię) to zaryzykuję. A jeśli nie, to trudno.
makadamia 09:21, 21 sie 2017

Dla celów porównawczych zrobiłam trochę zdjęć - dla odmiany w deszczu. Liczyłam że jak kontrasty będą mniejsze, to będzie trochę więcej widać.
Nie przewidziałam, że w zamian obiektyw mi zaparuje

Kolejność przypadkowa: