Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

anka_ 14:36, 21 wrz 2016

Makusia napisał(a)
Noooo...ja się zaczynam zastanawiać jakie czeluście piekielne w tym Toszkowym ogrodzie są? ...
To tylko dowód na to, że wszelkie rady Toszki w sprawie przygotowania gleby to nie suche gadanie tylko lata praktyki. A na dobrze przygotowanej miejscówie wszystko rośnie. Do tego serducho i właściwe podejście do roślin....

makadamia napisał(a)
To zrobimy tak: ja Cię zapraszam do siebie na któryś weekend i zapytamy się Toszki czy znajdzie dla nas czas. Sama sobie wyrobisz zdanie, bo ja o Toszce więcej na forum nie powiem niż sama chce zdradzić

Ps.: rozczarowana nie będziesz

Makusia napisał(a)
Dobra
Mi układ pasuje Nie wiem jak Toszce

Dziewczyna to dajcie wcześniej znać to i ja wpadnę....

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
makadamia 14:52, 21 wrz 2016

Makusia - deal!

Iwonka - też mam nadzieję, że będę rozdawać (chleb oddany i te sprawy)

Ania - Ty chyba u mnie pierwszy raz, prawda? Witaj serdecznie! To prawda z tą glebą. Toszka właśnie narzekała, że to jej się rozsiewa i tamto, a siamto to w ogóle rośnie nie tam, gdzie wedle książki powinno. Wniosek? Jak gleba dobra, to nic nie przeszkadza

Wygląda na to, że najbliższy spęd u mnie robimy. Bardzo dobrze. Może w realu doradzicie mi z tymi ciemiernikami i z tą rabatą południową, bo w necie się doprosić nie mogę. Tylko o kulkach by gadały, paskudy jedne.
anka_ 14:59, 21 wrz 2016

makadamia napisał(a)
Ania - Ty chyba u mnie pierwszy raz, prawda? Witaj serdecznie! ...
Naprawdę?! Oj, to przepraszam Asiu, że tak bez przywitania.... Witam serdecznie. Ja tak często, choć cichcem u ciebie jestem, że czuję się prawie jak domownik....
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
makadamia 15:02, 21 wrz 2016

Na takiego awatarka chyba bym zwróciła uwagę

A ja właśnie zaczynam przeglądać Twój wątek. Coś czuję że znowu wsiąknę
roma2 15:08, 21 wrz 2016

Dary cudne! Toszka podejrzewam jeszcze cudniejsza. Ajaj!, już pisałam z Toszką, że parę lat temu w stolicy bardzo często bywałam i miałaby mnie na głowie na bank. Teraz diupa! Zimna!
makadamia 15:13, 21 wrz 2016

Jak dupka zimna, to ją posadzimy przy kominku, kocykiem okryjemy i grzanym winkiem napoimy. Przyjeżdżaj
Toszka 16:09, 21 wrz 2016

Ciemierniki to:
-średnie hosty najlepiej o jasnych liściach (oj, nie dałam ci 'Queen Josephine' było by do kompletu )
- jasne żurawki
- miodunki
- wietlice
- kopytnik
- brunnery
- carexy
- hakonechloa
- inne ciemierniki

Pszczelarnia 17:22, 21 wrz 2016

Toszka napisał(a)
Ciemierniki to:
-średnie hosty najlepiej o jasnych liściach (oj, nie dałam ci 'Queen Josephine' było by do kompletu )
- jasne żurawki
- miodunki
- wietlice
- kopytnik
- brunnery
- carexy
- hakonechloa
- inne ciemierniki

Jestem pod wrażeniem i Toszki i darów, i podejścia do gleby i roślin.

A tylko dodam, że na lipowej, jak lipa duża, będzie im za sucho bez podlewania.
anbu 18:56, 21 wrz 2016

O u Asiu spęd się zapowiada
To i ja się piszę w celu podglądania Tochy naszej
Szarobialy 20:32, 21 wrz 2016

Wpadłam, żeby podziękować za plany mojego ogrodu. Są świetne. Ta ostatnia wersja to dla mnie ideał. Lubię proste schematy.

Z całego serca dziękuję i pozdrawiam.