Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogródek frontowy

Ogródek frontowy

wrobelki 17:41, 17 lip 2016

Czyli tylko trzy razy w roku? Myślałam, że będzie trzeba częściej. Sadziłam moje jakieś 2 tygodnie temu i od tamtej pory tak się ładnie zaczęły krzewić, że jak cięłam to w szoku byłam bo prawie z każdego listeczka szedł pęd nowy
wrobelki 17:50, 17 lip 2016

Kerii ja nawet jak nie cięłam to wycinałam kwiatki lubię je za liście Moje są tyle co u mnie więc zobaczmy jak to będzie w przyszłości, ale nie chce ich puszczać żeby krzaczory porosły będę ich pilnować co by nie szalały
roma2 18:37, 17 lip 2016

Toszka u mnie własnie napisała o cięciu lawendy.

Tawuł akurat nie boję się ciąć. Przeżyły wszystko co do tej pory z nimi robiłam. Znaczy pancerne są
wrobelki 20:17, 17 lip 2016

Już doczytałam czyli wytnę mocno wiosną i zobaczymy jak nie da rady to wymienię Porządek musi być
bozga 22:49, 17 lip 2016

wrobelki napisał(a)
Tak to wygląda teraz czekam na róże to te 5 doniczek przed rozplenicami .Dwie doniczki pod ścianą to dodatkowe hortki Limki, będzie dobrze?

I moje kochane lawendy już uwielbiam ten kącik

Nietuzinkowa rabata Super
wrobelki 00:03, 18 lip 2016

Bozga dziękuję że wpadłaś i za pochwały choć należą się Toszce to jej zasługa że to tak wygląda
Uwielbiam Twoje hortki wszystkie razem i każdą z osobna Mam nadzieję że i moje będą piękne
Teraz widzisz moje Vanilki niedożywione w pełnej okazałości, pokładają się bidulki ale wiem już teraz że nie wycięte wiosną były słabe pędy tylko zostawili wszystko.
Kupiłam nawóz do hortensji w granulkach, ale czytałam że w pierwszym roku nie nawozimy? Czy ze względu na to że marne są mogę im zapodać taki specyfik czy lepiej coś innego?
anbu 08:32, 18 lip 2016

bozga napisał(a)

Nietuzinkowa rabata Super

Bardzo nietuzinkowa Ogromnie mi się podoba ten zawijas
Toszka 10:44, 18 lip 2016

Wróbelku kochany - nie nawozi się w pierwszym roku, bo w szkółce rośliny są obligatoryjnie przez szkółkarzy nafaszerowane nawozem. Chyba, ze podczas sadzenia i rozluźniania bryły korzeniowej wybrałaś cały nawóz.

wrobelki napisał(a)
Bozga dziękuję że wpadłaś i za pochwały choć należą się Toszce to jej zasługa że to tak wygląda (...)

I tu bym chciała wyjaśnić, że ja tylko podrzuciłam koncepcję, a resztę ty wykonałaś i obmyśliłaś w szczegółach. Finalny efekt to nie moja zasługa, a tylko i wyłącznie twoja
wrobelki 12:31, 18 lip 2016

Toszka napisał(a)
Wróbelku kochany - nie nawozi się w pierwszym roku, bo w szkółce rośliny są obligatoryjnie przez szkółkarzy nafaszerowane nawozem. Chyba, ze podczas sadzenia i rozluźniania bryły korzeniowej wybrałaś cały nawóz.

I tu bym chciała wyjaśnić, że ja tylko podrzuciłam koncepcję, a resztę ty wykonałaś i obmyśliłaś w szczegółach. Finalny efekt to nie moja zasługa, a tylko i wyłącznie twoja

Wszytko co było w doniczce trafiło pod nóżki wymieszane z kompostem i ziemią z ogródka, a niżej tak żeby korzonki nie dotykały od razu jest jeszcze obornik koński wymieszany z ziemią
Na nich widać że młode listki już ciemniejsze rosną więc może się zbiorą i przestana pokładać.
wrobelki 12:32, 18 lip 2016

Koncepcja Twoja jest super