Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogródek frontowy

Ogródek frontowy

anbu 21:48, 01 sie 2016

wrobelku ten Twój gwizdek nieustannie mnie zachwyca
A z buksików ani się nie obejrzysz a będą rasowe kuleczki
wrobelki 22:44, 01 sie 2016

anbu napisał(a)
wrobelku ten Twój gwizdek nieustannie mnie zachwyca
A z buksików ani się nie obejrzysz a będą rasowe kuleczki

Bardzo się cieszę Fajnie że już wróciłaś
Toszka 23:32, 01 sie 2016

wrobelki napisał(a)

Udało mi się naskrobać plan przyszłej rabatki

Nie jest to co prawda rysunek Asi ale niestety za innym talentem stałam w kolejce i rysować nie bardzo potrafię
Róża pnąca to 'Sympathia'. Kratki są takie standardowa 1,5 m długości. Między murkiem, a kratkami jest jakieś 1,1 m i nie bardzo jest jak poszerzać.

Powiem szczerze, że jukom bym przygotowała oddzielną rabatę (może na którejś ze skarp?) w towarzystwie srebrno-niebieskim z dodatkiem żółtego lub białego (ew. rózu). To utopione w trawach. Taką preriową aranżację bym zrobiła
Masz te skarpy cudne i cudnej oprawy potrzebują. Juka nie jest stabilna/łatwa w aranżacji, ale mozna doskonale wykorzystać jej egzotyczny kształt i zrobić rabatę albo prowansalską, albo preriową.

Natomiast wg. planu fragment z nią będzie zbyt monolityczny pod względem formy i faktury. Pomiędzy liliowce i irysy proponuję ... jeszcze nie wiem co
wrobelki 23:52, 01 sie 2016

Szczerze to juka trafiła tam jak na przechowalnik dostałam kiedyś jedną i zapomniałam o niej przeleżała w garażu z tydzień. Jak sobie przypomniałam wsadziłam tuż przed mrozami oczywiście zapomniałam podlać i zabezpieczyć na zimę. Wszyscy myśleli że padnie a już na pewno że nie będzie kwitła. A tu rośnie tam już z czwarty rok zrobiłam już z niej trzy i wszystkie pięknie kwitną co roku ( nigdy nie były podlewane) jedyne co z nią robię to związuje na zimę. Trzeba jej przyznać że twardziel z niej
Nie wiem czy tam się jeszcze coś pomiędzy zmieści strasznie się rozrosły (irysy, liliowce) jak zrobię tam porządek o wstawię zdjęcie One robią za ścianę za nimi jest część robocza szkółki
Marzenaka 23:57, 01 sie 2016

Obejrzałam zdjęcia. Pięknie! Warto było tyle pracy w to włożyć bo efekt naprawdę fajny. Ja też ma juki. Są chyba nie do zdarcia... Też dzieliłam i rosną bez końca. Dostałam kiedyś taką jedną wielką no i mam ich kilka. A niech sobie rosną.
Marzenaka 23:57, 01 sie 2016

Dubel...
m_gocha 00:10, 02 sie 2016

Wróbelki! Świetny ten gwizdek wyszedł. Super!
Doczytałam w Twoim wątku, że zajmujesz się zawodowo winoroślami. Czy mogę zadać Ci kilka pytań w tym temacie?
wrobelki 08:30, 02 sie 2016

Marzenaka napisał(a)
Obejrzałam zdjęcia. Pięknie! Warto było tyle pracy w to włożyć bo efekt naprawdę fajny. Ja też ma juki. Są chyba nie do zdarcia... Też dzieliłam i rosną bez końca. Dostałam kiedyś taką jedną wielką no i mam ich kilka. A niech sobie rosną.

Bardzo dziękuję Marzenko ciesze się z tego ogródka jak dziecko za każdym razem jak przechodzę przed oknem to zaglądam zwłaszcza na hortki uwielbiam te zielone i białe kule chyba muszę przed innymi oknami też posadzić
Z jukami muszę coś wymyślić bo rzeczywiście za mało wyeksponowane są
wrobelki 08:33, 02 sie 2016

m_gocha napisał(a)
Wróbelki! Świetny ten gwizdek wyszedł. Super!
Doczytałam w Twoim wątku, że zajmujesz się zawodowo winoroślami. Czy mogę zadać Ci kilka pytań w tym temacie?

Dziękuję Gosiu
Co do winorośli to pytaj śmiało Przynajmniej w tym temacie mogę się odwdzięczyć za pomoc
wrobelki 22:58, 02 sie 2016

Na potwierdzenie że szałwia zaczyna kwitnąć

I moje ukochane Limki

Droga rozplenic

I cudnie pachnące poletko lawendy witające gości