Hej dziewczyny fajnie cieszę się że pamiętacie mimo że u mnie z czasem krucho Maj był dla mnie tak szalony, że prawie nic w ogrodzie nie dałam rady zrobić teraz udało mi się dosadzić lawendy na skalniaki bo mi się w tamtym roku wydawało za zielono latem i powoli zaczynam produkować się przy kratkowej. Niestety przy tym tempie w jakim robię to trochę to potrwa . Udało mi się kupić nowe pnące róże Giardiny i Jasminy, które zastąpią stare czerwone ( nomen omen okazało się że jednak jedna przeżyła więc znalazła nowe miejsce). Niestety nie kupiłam szałwii Deep blue ( gdyby miał ktoś namiar na internetowy zakup ich to będę niezmiernie wdzięczna ). Potrzebuje 30 szt. Posadziłam kupione wiosną hortki Magical Moonlight i rozplenice Moudry. Udało mi się też wytaszczyć 25 letnie bukszpany w z ukrycia jak na razie stoją mam nadzieję że się przyjmą . Jak w tym roku uda mi się skończyć kratkową to chyba jakiś cud będzie Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie i mam nadzieję, że na urlopie uda mi się nadrobić choć część u Was Zostawiam frontowy co prawda robione 2 tygodnie temu, ale uwielbiam go
Czosnkami dość krótko się cieszyłam już zawiązały i są zielone
Czy to normalna wielkość liści Irysków? Wszyscy mnie pytają co za trawkę mam w bukszpanach
Ostatnim przekwitniętym tulipanom dziś obcięłam główki Jak długo zostawiacie liście? Bo moje jeszcze całkiem zielone.
Mnie te tulipany też już wkurzają, bo straszą na rabatach ;/
Widzę, że niektórzy obcinają inni nie.....nie wiem czy da się coś przyspieszyć Chyba rzeczywiście najlepiej sadzić je w trawach albo za żywopłocikami
Co to za kapusty po lewej stronie zdjęcia Wrobelku? To chyba żurawka...szukam wypełnienia moich rabat i zbieram dane hi hi