Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 23:50, 10 cze 2018

_Martini_ napisał(a)
Kasia, Ty masz te wszystkie pnące nad którymi myślałam. Wybrałam Giardinię, ale kto wie, może zachce mi się więcej pergoli postawić w ogrodzie

Mnie Giardina zawsze się marzyła,gdy widziałam jej zdjęcia u innych Mam nadzieję, że będzie ładnie przyrastać - na razie jestem zadowolona

Jak masz miejsce to stawiaj Ja sama nawet nad tym myślałam, ale najpierw inne sprawy ogrodowe musimy z eMem przemyślec.

Ogólnie ciężko mi się wybierało te pnące - głównie ze względu na kolorystykę i "parametry" typu częstotliwość kwitnienia. Jeszcze zwróciłam uwaę na Kiss me Kate, ale nie pamiętam dlaczego ją odrzuciłam.
Kasia_CS 23:53, 10 cze 2018

paulina_ns napisał(a)
Kasia a ja znów z pytaniem jaką możesz mi polecić szybko pnącą się róże? Zastanawiam się nad new dawn i Louise, która według Ciebie jest ładniejsza,dłużej trzyma kwiaty? Muszę obsadzić łukowatą pergolę i potrzebuje jakiegoś potwora

Oba mają szansę być potworami, choć New dawn niewątpliwie szybciej. Ale jest tez bardziej kolczasta. Ja chyba bym wybrała LO, choć nieco wolniej rośnie. Za to jej zapach jest intensywniejszy, kwiaty bardziej widoczne i jadalne
Kasia_CS 23:54, 10 cze 2018

Efffa napisał(a)
Przetacznik masz cudny,mój jeszcze cały zielony

Dzięki Ewa Lubię go za tę cukierkowość
_Martini_ 23:55, 10 cze 2018

Bardzo ładnie uchwycone piękności. Baronessa taka niby skromnisia, ale nie daj się zwieść pozorom. Ta to ma wigor, że ho ho! Ciekawi mnie h&m. A takie żółtawe pączki miałam u Szekspira. W zeszłym roku też. Poczytam sobie co tam wymyślicie w tym temacie
Kasia_CS 23:57, 10 cze 2018

mrokasia napisał(a)
Śliczny ten różowy przetacznik! Miałam w planach różową szałwię ale może się skuszę na niego...
Swoją hakuro też ostrzygłam, na razie przyrostów brak.

To Pink Marshalla z ZP przytargany Masz zatem szansę kupić niebawem Sprobuję napisać Ci jutro co by mnie interesowało ze szkółki
Kasia_CS 00:03, 11 cze 2018

_Martini_ napisał(a)
Bardzo ładnie uchwycone piękności. Baronessa taka niby skromnisia, ale nie daj się zwieść pozorom. Ta to ma wigor, że ho ho! Ciekawi mnie h&m. A takie żółtawe pączki miałam u Szekspira. W zeszłym roku też. Poczytam sobie co tam wymyślicie w tym temacie

To co piszesz o Baronessie bardzo mnie cieszy Bałam się, że za wiele nie pokaże w tym sezonie, bo była niezbyt dorodna, a tu się obudziła do życia calkiem ładnie Home&Garden ma chyba jeszcze Anulajda u siebie - dzięki niej się skusiłam, bo mialam opory, że mało o niej wiedziałam. Ale pisała o niej pozytywnie, więc wylądowała u mnie

te pączki też u Szekspira mam... Choć i na NN się pojawiły w innej częsci ogródka.
asiak 07:26, 11 cze 2018

Kasiu, ślicznie u Ciebie wszystko kwitnie U mnie Baronesse w pełnym rozkwicie
Aż się dziwię, bo u mnie zawsze wszystko z opóźnieniem. Przetaczniki u mnie też ogromne porosły
Ślicznie u Ciebie
Makao_J 08:44, 11 cze 2018

Już masz rutewki? Moja ledwo od ziemi odroła.
Kasia_CS 09:05, 11 cze 2018

asiak napisał(a)
Kasiu, ślicznie u Ciebie wszystko kwitnie U mnie Baronesse w pełnym rozkwicie
Aż się dziwię, bo u mnie zawsze wszystko z opóźnieniem. Przetaczniki u mnie też ogromne porosły
Ślicznie u Ciebie

Może masz starszy egzemplarz Baroneski? Moja dzisiaj otworzyła kwiatucha do końca muszę później podejść poniuchać ją
Kasia_CS 09:07, 11 cze 2018

Makao_J napisał(a)
Już masz rutewki? Moja ledwo od ziemi odroła.

Jedną mam taką trochę ponad metr, drugą białą poniżej. A wysoką odmianę ok 1,5m. Ale tą wysoką moja mama też ma i u niej to w ogóle szał wzrostu - rośnie na patelni a wysoka jest na ok 2 metry - wypuściła 2 badyle grubsze niż kciuk - taka wariatka.