Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

mrokasia 08:50, 07 cze 2018

Prześliczne zdjęcia róż .
inka74 09:02, 07 cze 2018

Pięknie się ogród u ciebie prezentuje, róże cudniaste. Ascot też masz jak u Jolanki z takim środkiem śmiesznym

uważaj na siebie, forum i ogród nie ucieknie a przy dwójce maluchów trzeba mieć oczy z tyłu głowy i cztery ręce
Makao_J 13:04, 07 cze 2018

Róże w tym roku zachwycają i chorób nie łapią. Piękne wszystkie.
paulina_ns 21:31, 07 cze 2018

Kasiu piękne zdjęcia róż czytam,że róże zamówiłaś mnie też bardzo kusi,żeby jeszcze kilka zaadaptować ascot cudna u Ciebie ja też się na nią skusiłam, dostałam piękny krzak i to stacjonarnie i już ją kocham . Muszę dobrać jeszcze jedną róże do niej zastanawiam się nad Williamem, ale on chyba inny kolorystycznie nie?
Zagajanka 10:08, 08 cze 2018

Kasiu, William u mnie w 3 sezonie ma ze 100 cm, ale napewno może być wyższy, jak to parkowe austinki. Mi połączenie kolorystyczne z Cindi podoba się, bo obie mają chłodny odcień w sobie, ale to już wiesz

Co do rdzy: jak już jest, to na ekologie jest za późno. U mnie poszedł w ruch Falcon. Najlepiej jednak na wiosnę pryskać miedzianem - on zapobiega rdzy i mączniakowi. Niestety w tym roku nie miałam absolutnie na to czasu, więc rdza panoszy mi się po całym ogrodzie. Falcon ją naprawdę przystopował.
Kasia_CS 09:25, 09 cze 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Kobieto, pilnuj snu! Bo Cię jakiś kryzys zaraz dopadnie Wiem z autopsji Buziak!

Aj, z tym pilnowaniem snu to różnie.. daje trochę eMowi spać, bo jak nie śpi określoną ilość czasu, to odbija się mu na głosie, czyli źródle dochodu - nie śpiewa, nie zarabia, więc trochę lipa. Jak nie dosypia, to łatwo choruje i kółeczko się zamyka.. a Kai i tak przeciez nie nakarmi Kuba ładnie śpi w nocy, o tyle dobrze

Widziałam u Ciebie ładną listę zamówionych róż - brawo
Kasia_CS 09:33, 09 cze 2018

mrokasia napisał(a)
Prześliczne zdjęcia róż .

Dzięki Kasiek

inka74 napisał(a)
Pięknie się ogród u ciebie prezentuje, róże cudniaste. Ascot też masz jak u Jolanki z takim środkiem śmiesznym

uważaj na siebie, forum i ogród nie ucieknie a przy dwójce maluchów trzeba mieć oczy z tyłu głowy i cztery ręce

Ascot faktycznie fajnie się układa w środku, taki balonik Forum nie ucierpi, ale to taj jest, jak człowiek z natury nie lubi pewnych rzeczy odpuszczać, a musi więc na bieżąco nie będę jeszcze dłuuugo

Makao_J napisał(a)
Róże w tym roku zachwycają i chorób nie łapią. Piękne wszystkie.

mam i zdrowe i zaatakowane rdzą ale na fotce skrzętnie ukryte o mszycach nie wspominając, ale nimi się nie przejmuje - ograniczam się do ich strącania albo spłukiwania
Kasia_CS 09:39, 09 cze 2018

paulina_ns napisał(a)
Kasiu piękne zdjęcia róż czytam,że róże zamówiłaś mnie też bardzo kusi,żeby jeszcze kilka zaadaptować ascot cudna u Ciebie ja też się na nią skusiłam, dostałam piękny krzak i to stacjonarnie i już ją kocham . Muszę dobrać jeszcze jedną róże do niej zastanawiam się nad Williamem, ale on chyba inny kolorystycznie nie?

Zamówiłam, a i owszem - dopiero 1 wsadzona do donicy, kolejne czekają na zmiłowanie- czyli chwilę wytchnienia w godzinach popołudniowych Jak patrzę na różankę z daleka, to są to inne odcienie, ale wydaje się, że Ascot z Willem się nie gryzie kolorem - kształt kwiatów zupełnie inny. Na pewno gdzieś są zestawienia u Janki, Madżenki albo Gabisi z tymi kwiatami. SPróbuję znaleźć
Kasia_CS 09:43, 09 cze 2018

A tymczasem u mnie:
William, Goethe (tych kolorów nie udało mi się ładnie uchwycić, są bardziej w róż/malinę ). Goethe nie jest w pełni tu rowinięty - normalnie widać dużo więcej płatków - jest mocno upakowany. Niestety u mnie drugi sezon w słońcu szybko się przepala...
Dalej Stephanie baronin w pełni rozkwitu - w pąku jest w niej więcej różu/brzoskwini/moreli.
i zgodnie z podpisem Home and Garden, Mariatheresia, Cinderella i New dawn

nicol21 09:53, 09 cze 2018

Graatuluję niunki - ciesz się chwilami z malutką, razem oglądajcie ogród i róże.
Ogród świetnie się prezentuje, róże masz piękne. New dawn to rzeczywiście potwór i niestety trochę śmieciara. A na drugim trejażu jakieś róże chcesz mieć żeby zrównoważyć?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies