Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 10:23, 09 cze 2018

Dzięki Nicol Pokazuję jej codziennie ogródek, chociaż w czasie krótkiego obchodu

Na drugiej pergoli mam posadzoną Lagunę po lewej gdzie ciut więcej słońca i po prawej, gdzie jest bardziej półcieniście - Jasminę - tylko one sadzone jesienią. Laguna bez pąków na razie i coś podejrzana mi się wydaje, natomiast Jamina już ma na kilku szczytach pędów ma po kilka pączków - wygląda to bardziej obiecująco
Zana 20:19, 10 cze 2018

Zaglądam jak młoda mama daje radę i czytam, że wszystko w najlepszym porządeczku. Kaja super grzeczna musi być, że masz czas na działania ogrodowe i jeszcze nowe róże zamówiłaś. Róże przy czerpni śliczne, pięknie się rozrasta ta różanka, Queen of Sweden bardzo dostojna, ona ma niesamowity ten pokrój. Pięknie Kasiu. Podziwiam, że z dwójką maluchów tak ogarniasz ogród!
_Martini_ 20:37, 10 cze 2018

Kasia, Ty masz te wszystkie pnące nad którymi myślałam. Wybrałam Giardinię, ale kto wie, może zachce mi się więcej pergoli postawić w ogrodzie
paulina_ns 22:03, 10 cze 2018

Kasia a ja znów z pytaniem jaką możesz mi polecić szybko pnącą się róże? Zastanawiam się nad new dawn i Louise, która według Ciebie jest ładniejsza,dłużej trzyma kwiaty? Muszę obsadzić łukowatą pergolę i potrzebuje jakiegoś potwora
Kasia_CS 23:35, 10 cze 2018

No i kilka fotek z dziś - nie nadążam trochę...

Boscobel trafiła do donicy - pozostałe 4 nowe różyczki czekają na zmiłowanie Obok przetacznik

Rutewki

Pierwsze pąki w bukietówkach

A anabelki już całkiem zaawansowane
Efffa 23:36, 10 cze 2018

Przetacznik masz cudny,mój jeszcze cały zielony
Kasia_CS 23:37, 10 cze 2018

I różyczki
Pierwszy kwiatuszek Baronesse wiosennj

Bailando

Wyjątkowo dobrze kolor Williama aparat uchwycił

Kolejna partia kwiatów Clair renaissance

Tu róża zagadka - ma być pnąca Laguna, ale nie ma pąków ani nie pnie się na razie
Kasia_CS 23:42, 10 cze 2018

Home&Garden - róża o pięknie błyszczących liściach, które zachwycały jeszcze zanim pojawiły się pierwsze pąki na krzaczku

New Dawn

Widziałam, że Anula z ogrodu z rzeźbą o to pytała - mam ten sam problem - zółknięcie, więdnięcie pąków i ich opadanie - tu przykład

Najbardziej zaawansowana z Kimonek - to jest to, na co czekałam - będzie szalała, to wiosenna golaska, a tak ładnie zapączkowana już

Solina

Hakuro kilka dni po fryzjerze
Kasia_CS 23:45, 10 cze 2018

Zana napisał(a)
Zaglądam jak młoda mama daje radę i czytam, że wszystko w najlepszym porządeczku. Kaja super grzeczna musi być, że masz czas na działania ogrodowe i jeszcze nowe róże zamówiłaś. Róże przy czerpni śliczne, pięknie się rozrasta ta różanka, Queen of Sweden bardzo dostojna, ona ma niesamowity ten pokrój. Pięknie Kasiu. Podziwiam, że z dwójką maluchów tak ogarniasz ogród!

Jakoś się docieramy z Kajeczką Ogólnie grzeczna, bo głównie je i śpi z naciskiem na je Bo jak ją odkładam, to na krótko(nie zjada jak należy od razu i tak sobie dojada co chwilę). Tak więc ogrodowanie u mnie tez takie na raty jest
mrokasia 23:49, 10 cze 2018

Śliczny ten różowy przetacznik! Miałam w planach różową szałwię ale może się skuszę na niego...
Swoją hakuro też ostrzygłam, na razie przyrostów brak.