Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Brzozowadzie... 10:21, 05 cze 2018

Piekna ta Twoja różana rabata z szałwią i lawendą, wiesz? Podczytuję po cichutku. Pozdrawiam ciepło!
Annak 09:48, 06 cze 2018

Piękne te Twoje różyczki i jakie już wyrośnięte... Kasiu, a gdzie zamówiłaś Chandos beauty? Możesz mi napisać na priv, bo też jej szukam?
Kasia_CS 18:36, 06 cze 2018

_Martini_ napisał(a)
Mi się podoba ta przymiarka. Ale jestem trochę zaskoczona, że obie róże mają mieć docelowo tę samą wysokość? Szekspira mam niskiego nawet teraz w drugim sezonie. Myślę sobie czy on od początku może był źle cięty. Rutewkę będę podglądać, bo ciągle mam na nią ochotę i jakoś nigdy do koszyka mi nie wpada. Goethe przesadzałam i ma teraz jednak więcej cienia i kolor wiśniowy. Zobaczymy czy będzie mu lepiej niż na pełnym słońcu.

Ja jeszcze Jankę dopytam o tą wysokość Willa, moj na rozance ma około 80cm chyba aktualnie, a jest to jego druga wiosna.

Rutewkę chciałam kupić już 2 lata temu, ale nigdzie nie mogłam dostać-w końcu w szkółce bylinowej dorwalam 2 odmiany, a przy okazji targów domówilam białą. Zobaczymy, czy to na pewno ona

Goethe tak jak William na rabacie 2 wiosna, ale słońce go dalej spieka, moze go pólcienia przesadzę.
Kasia_CS 18:42, 06 cze 2018

Kasju, no trzeba sobie radzić Williamowy kwiatek dostarczyl mi naocznych informacji w zimie jak planowalam, to mniej przekonywalo mnie to połączenie.
Kasia_CS 18:46, 06 cze 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Piekna ta Twoja różana rabata z szałwią i lawendą, wiesz? Podczytuję po cichutku. Pozdrawiam ciepło!

Dzięki Agatko! Zamierzam zaprosić szalwie na rabate przy wyjściu na taras, żeby jednak cos się działo, bo po różnych przeprowadzkach jest pusta praktycznie.
Kasia_CS 19:26, 06 cze 2018

Annak napisał(a)
Piękne te Twoje różyczki i jakie już wyrośnięte... Kasiu, a gdzie zamówiłaś Chandos beauty? Możesz mi napisać na priv, bo też jej szukam?

Co do chandos- odpisałam. A różyczki dziękują!! Bardzo mnie cieszą te piękne kwiaty.. dziś nawet scielam kilka rozwiniętych kwiatów, zeby Kajce zdjecia zrobić i pierwszy raz cyknęlam foto porównawcze poszczególnych odmian przy okazji wstawie
Kasia_CS 19:33, 06 cze 2018

Dzis przyszły do mnie różyczki! Z nowości u mnie - chandos beauty i boscobel, pozostałe 3 to powtórzenia tego co mam, czyli Voyage, Lavender ice i Pastella. Teraz żałuję, ze jeszcze czegoś nie wzięłam nowego to uzależniające
Magleska 19:35, 06 cze 2018

Nadrobiłam zaległości pięknie przedstawiasz swoje różyczki - zdjęcia boskie
Czym robisz ,aparatem ? Czy telefonem ? .......Zdolna jesteś , tak uchwycić piękno kwiatu ......powtarzam się cudnie

I zaproś szałwię ,jest prawie bezobsługowa ,po kwitnieniu ścinam i za chwilę znowu kwitnie ......

Całuski dla Ciebie i dzieciaczków
Kasia_CS 20:35, 06 cze 2018

Magleska napisał(a)
Nadrobiłam zaległości pięknie przedstawiasz swoje różyczki - zdjęcia boskie
Czym robisz ,aparatem ? Czy telefonem ? .......Zdolna jesteś , tak uchwycić piękno kwiatu ......powtarzam się cudnie

I zaproś szałwię ,jest prawie bezobsługowa ,po kwitnieniu ścinam i za chwilę znowu kwitnie ......

Całuski dla Ciebie i dzieciaczków

Zdjęcia robię lustrzanką - nikonem. Dziękuję za pochwały! Szałwię mam na innej rabacie i się świetnie spisuje, więc aż się dziwię, że jeszcze jej nie dałam gdzieś indziej też
Kasia_CS 22:32, 06 cze 2018

Zdjęcia z poniedziałkowego poranka

Ogolny pogląd na różankę

i portrety
Goethe bardziej i mniej rozwinięty

Mariatheresia

Zaczynająca Home and Garden (ma slicznie błyszczące listki )