Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

eVka 08:54, 26 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)
Chciałam zrobić takie zestawienie róż, do którego już kiedyś się przymierzyłam, ale nie miałam tylu kwiatów do dyspozycji. Teraz pogoda pokrzyżowała plany, bo jak ścięłam kwiaty, to się już zaczęło ciemno robić i spadły pierwsze krople deszczu.. i tyle było ze światła dziennego - w domu próbowałam potem coś cyknąć, ale to nie to samo.

Zaznaczę, że kolorystyka kilku róż jest w rzeczystości bardziej intensywna - choćby Baronesse - zwłaszcza na młodszych kwiatach, podobnie zresztą i Pastella, czy Stephanie Baronin, które mają w sobie więcej odcieni. Z kolei typowy kwiat Williama Shakespeara jest o wiele większy, ale to był jedyny, który mogłam teraz ciachnąć spokojnie osiąga rozmiar LI

Fantastyczne zestawienie, bardzo brakuje takich porównań, osobiście bardzo Ci dziękuję za nie. Buziaki niedzielne ☺
lojalna_ 10:04, 26 sie 2018

Kaśka jak Ciebie te roze kochają . Jak Ty to robisz ? U mnie słabe kwitnienie nawet Leonardo ma tylko jeden kwiat zdolna jestem hihi .

Histiria o porodzie prawie w ogrodzie mocna !!!
Kasia_CS 10:18, 26 sie 2018

Magleska napisał(a)
Kasiu nie odzywam się ,ale w moich ulubionych jestem na bieżąco

Bardzo fajne to zestawienie różane - zapisałam sobie obrazek - bo wszystkie piękne
Moje w tym sezonie nie powalają ,ale pewnie temu ,że nie pryskanie i nie odżywiane - jakoś za mało mam czasu na ogród ....

Wazonik uroczy

cieszę się, że wpadasz mimo braku czasu :* Ja też wsyztskie ulubione mam na bieżąco, nie zawsze się odzywam, a do nieoznaczonych to w ogóle prawie nie wpadam, chyba, że ktos coś zalinkuje - aż czasem szkoda, bo omija mnie sporo fajnych ogrodów, a co za tym idzie milion pomysłów nasadzeń i ciekawych rozwiązań

Cieszę się, że zestawienie się podoba - zawsze mi się to u innych podobało, bo pomagało w wyborze róż, a i dawało szersze spojrzenie na planowanie nasadzeń różanych Moje róże 2 razy dostały gnojówkę i 2 razy magiczną siłą podlane w tym sezonie.

Z tym czasem to wiem, że jest ciężko.. ale czasem nawet bez pracy ogrodowej miło przystanąć i po prostu spojrzeć na efekty swojej wcześniejszej pracy A u Ciebie spektakularne
jolanka 10:19, 26 sie 2018

Ale mnie rozbawiłaś opowieścią przedporodową Tamci panowie przy kaźdej imprezie zakrapianej będą o Tobie opowiadać
Różyczki masz piękne, podziwiam, ze kupujesz je w tak przemyślany sposób. Ja głupieję kiedy jestem w szkółkach różanych
Kasia_CS 12:58, 26 sie 2018

UrsaMaior napisał(a)
Marchenzauber i Lavender Ice MNIAM!

To którą kupujesz ? LI dłużej trzyma kwiaty, za to Marchenzauber pachnie - niestety nie mocno.
Kasia_CS 13:09, 26 sie 2018

paulina_ns napisał(a)

Różanki nowej nie mam w planach, ale nie wiem, czy róży artemis nie będę wymieniać strasznie mnie denerwuje okropny krzaczor się z niej zrobił, rozłożysta na wszystkie strony, a kwitła tylko raz i to szału nie było.

Haha uśmiałam się, oczami wyobraźni zobaczyłam Ciebie wieszającą te firanki, a później cykającą zdjęcia ja też firanki wieszałam,ale urodziłam tydzień później także u mnie nie zadziałało

Zdjęcia jak zwykle cudne, kurcze ile razy można się powtarzać, nie masz czegoś brzydkiego w ogrodzie?

Mnie to tak szkoda róże wywalać..W grę wchodzi tylko opcja przenosin A masz ją luzem posadzoną czy na podporze? Moją artemis będę do płotu przypinać

Moja koleżanka wszelkich sposobów na poród próbowała i w ogóle nic żeby nutę było, skurcze same mi się zaczęły, a firanki szylam dla zabicia czasu
Kasia_CS 13:16, 26 sie 2018

paulina_ns napisał(a)

Zdjęcia jak zwykle cudne, kurcze ile razy można się powtarzać, nie masz czegoś brzydkiego w ogrodzie?

Mnóstwo mam brzydkich miejsc, nieprzemyślanych, nieskończonych, ale ze tam nie ma zwyczajnie co focić...
Kasia_CS 13:18, 26 sie 2018

effka napisał(a)

Hihi, myśleli pewnie, że babie przed porodem nieźle odbiło świetna historia. To się nazywa miłość do ogrodu.
A róże ns pewno gdzieś wciśniesz ja już kombinuję gdzie moje chciejstwa dać.

Ale Ci zazdroszczę, że masz jeszcze miejsce na planowanie róż ;D
Kasya 13:20, 26 sie 2018

Piekne różyczki ja nie mialam nigdy tylu na raz
Kasia_CS 13:36, 26 sie 2018

effka napisał(a)

Fantastyczne zestawienie, bardzo brakuje takich porównań, osobiście bardzo Ci dziękuję za nie. Buziaki niedzielne ☺

Mnie pomogły swego czasu zestawienia Madżenki, Gabisi, Janki teraz czas na mnie korzystaj ile wlezie