Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

MalgosiaW 12:00, 23 sie 2018

Kasia zgadza się Marchenzauber jest obłędna. I sprawdziłam, że zdrowa. Szkoda, że dla róż w tej kolorystyce na razie miejsca w ogrodzie nie znajdę. Ale Boscobel to już wiem gdzie będzie rosła, tylko Chippenndale muszę gdzieś przesadzić.

Powinnaś być dumna z siebie, że przy małych dzieciach masz jeszcze siłę na ogród Teraz nie musi być wszystko w ogrodzie zrobione na tip-top. Dzieci podrosną i będą pomagać
Kasia_CS 12:04, 23 sie 2018

A ja dziś się wzbogacę ogrodowo o pułapkę na ćmę u mnie co prawda buksów mało i brak śladów obecności, ale trzeba dmuchać na zimne..
Kasia_CS 13:43, 23 sie 2018

MalgosiaW napisał(a)
Kasia zgadza się Marchenzauber jest obłędna. I sprawdziłam, że zdrowa. Szkoda, że dla róż w tej kolorystyce na razie miejsca w ogrodzie nie znajdę. Ale Boscobel to już wiem gdzie będzie rosła, tylko Chippenndale muszę gdzieś przesadzić.

Powinnaś być dumna z siebie, że przy małych dzieciach masz jeszcze siłę na ogród Teraz nie musi być wszystko w ogrodzie zrobione na tip-top. Dzieci podrosną i będą pomagać

Tak, Marchenzauber zdrowa i wigorna tzn w budowaniu krzaka, bo z kwitnieniem to zaczekam z oceną do przyszłego roku Drugie tłoczenie ma w każdym razie ciekawsze od pierwszego

Siły to mam na ogród od cholery! i gdyby wieczorem nie robiło się tak ciemno, to bym i o północy pieliła Ostatnio eM się ze mnie śmiał, bo wzięłam sobie za bluzkę wsadziłam podstawkę od dużej lampy solarnej i sama lampa wystawała mi zza dekoltu.. chodziłam z tym światłem po ogrodzie i podlewałam koło 22 powinnam poszukać na you tubie czy mnie ktoś z bloków nie nagrał...
MalgosiaW 13:58, 23 sie 2018

Jesteś the best

Jak ja to dobrze znam Mi również brakuje czasu na ogród. Cały tydzień planuję robotę na sobotę, gdy mój brzdąc będzie ucinał sobie drzemkę, a tu albo on nie śpi albo pogoda nie daje Już się sąsiedzi nie dziwią jak biegam z łopatą w niedzielę.
zoja 14:16, 23 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)

Siły to mam na ogród od cholery! i gdyby wieczorem nie robiło się tak ciemno, to bym i o północy pieliła Ostatnio eM się ze mnie śmiał, bo wzięłam sobie za bluzkę wsadziłam podstawkę od dużej lampy solarnej i sama lampa wystawała mi zza dekoltu.. chodziłam z tym światłem po ogrodzie i podlewałam koło 22 powinnam poszukać na you tubie czy mnie ktoś z bloków nie nagrał...

poproś eM o latarkę 'czołówkę'

a tak na serio to może lampki solarne na rabatach rozstaw - ja w ich świetle podlewając widzę rośliny i jest git - trochę po tajniacku
eVka 15:11, 23 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)

Kurcze, ja to raczej słaba jestem jeśli chodzi o róże do półcenia.. praktycznie wszystkie mam w słońcu

Najbardziej półcieniste miejsce w sumie przy czerpni mam, gdzie ona przez większość dnia przysłania i chyba się podoba tam Astrid Grafin - ale to ciemna róża - podobnie Goethe - na słońcu mi go bardzo przypala...

A jakie dopisałaś do listy?

Przyglądnę się tym polecanym przez Ciebie
Na dzień DZISIEJSZY:
Popomella
Lavender Ice
Pastella
Marchenzauber
Louise Odier
na razie... co kilka dni dopisuję hihi
paulina_ns 15:19, 23 sie 2018

Róże obłędne jak zawsze Ja póki co miejsca na nie nie mam, ale z chęcią oglądam u Ciebie i która bardzo mi w oko wpadnie zapisuje

To dobrze,że ból już ustępuje, teraz będzie tylko lepiej :*

Uśmiałam się z Ciebie, mi to głupio tak z aparatem latać po ogrodzie i zdjęcia robić, czasem zastanawiam się co Ci ludzie muszą o mnie myśleć?
Kasia_CS 21:26, 23 sie 2018

MalgosiaW napisał(a)
Jesteś the best

Jak ja to dobrze znam Mi również brakuje czasu na ogród. Cały tydzień planuję robotę na sobotę, gdy mój brzdąc będzie ucinał sobie drzemkę, a tu albo on nie śpi albo pogoda nie daje Już się sąsiedzi nie dziwią jak biegam z łopatą w niedzielę.

W jakim wieku masz dzieciątko?

To mam to samo - jak pewnie kazda ogrodniczkująca mama ja to czasem się przestraszę, jak nagle odzywa się nade mną głos sąsiada z balkonu - a co TY robisz?!

A ja godz 23 z latarką po krzakach chodzę szukam opuchlaków
Kasia_CS 21:29, 23 sie 2018

zoja napisał(a)

poproś eM o latarkę 'czołówkę'

a tak na serio to może lampki solarne na rabatach rozstaw - ja w ich świetle podlewając widzę rośliny i jest git - trochę po tajniacku

sam mi wczoraj to zaproponował, że czołówkę kupi swoją drogą to ja mialam lampki solarne i albo Kuba rozmontował, albo uszkodził i w sumie zapomniałam, że już nie mam i powinnismy kupić nowe. Dziś właśnie jak poszłam wieszać pułapkę na ćmę to sobie uświadomiłam, że w tym kącie nic mi się nie świeci
Kasia_CS 21:34, 23 sie 2018

effka napisał(a)

Przyglądnę się tym polecanym przez Ciebie
Na dzień DZISIEJSZY:
Popomella
Lavender Ice
Pastella
Marchenzauber
Louise Odier
na razie... co kilka dni dopisuję hihi

Z pomponellą jeszcze nie mam doświadczeń, ale to polecana róża, więc będziesz raczej zadowolona Resztę mam i każda jest fajna - jedynie Marchenzauber, której teraz kwitnienie mnie obecnie zachwyca jest dla mnie trochę niewiadomą. pierwsze kwitnienie było krótkie i kwiaty szybko gubiły płatki - śmieciara z niej w każdym razie. Ale kształt kwiatka - mega. To róża raczej nie na front rabaty, jak u mnie niestety - źle to rozplanowałam - wyoobrażałam sobie, że jednak będzie ciut mniejsza.

jak masz miejsce na róże, to sobie nie żałuj