Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 21:42, 23 sie 2018

paulina_ns napisał(a)
Róże obłędne jak zawsze Ja póki co miejsca na nie nie mam, ale z chęcią oglądam u Ciebie i która bardzo mi w oko wpadnie zapisuje

To dobrze,że ból już ustępuje, teraz będzie tylko lepiej :*

Uśmiałam się z Ciebie, mi to głupio tak z aparatem latać po ogrodzie i zdjęcia robić, czasem zastanawiam się co Ci ludzie muszą o mnie myśleć?

Trzeba nową rabatkę na róże trzasnąć, ha! Ja mam miejsce już na Leonarda da Vinci zaplanowane, na drugiego Williama Shakespeara i trzeba pomyśleć, czy coś się jeszcze upchnie... ale czuję coś, że się da kolanem dopchać

Wiesz co.. nade mną w moim bloku jest 9 mieszkań z widokiem na nasz ogródek, a z bloków obok kilkadziesiąt najlepsi byli panowie, którzy chyba wykańczali mieszkanie w bloku obok i stali na balkonie i się gapili jak ja wieszam firanki na pergoli, potem cykam zdjęcia - w sumie dość spektakularne to mogło być, bo widok ciężarnej na drabinie (bardzo uważałam, żeby nie było ) dość niecodzienny - kilkanaście godzin później Kaja była na świecie te firanki zresztą podwijałam mając nieregularne jeszcze skurcze
UrsaMaior 22:54, 23 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)

Siły to mam na ogród od cholery! i gdyby wieczorem nie robiło się tak ciemno, to bym i o północy pieliła Ostatnio eM się ze mnie śmiał, bo wzięłam sobie za bluzkę wsadziłam podstawkę od dużej lampy solarnej i sama lampa wystawała mi zza dekoltu.. chodziłam z tym światłem po ogrodzie i podlewałam koło 22 powinnam poszukać na you tubie czy mnie ktoś z bloków nie nagrał...

Ależ z Ciebie mocarz! Ja nie miałam siły na nic, kompletnie... A róże palce lizać!
MalgosiaW 07:46, 24 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)

W jakim wieku masz dzieciątko?
Najmłodszy synek 1,5 roku Córki 7 i 9 lat Młodszy lata za mną po ogrodzie i mnie naśladuje. Ja obrywam zeschnięte kwiaty róż, on wszystko jak leci. Ja robię sadzonki on wykopuje, o podlewaniu nie wspomnę bo wąż jego, zresztą jak i wszystkie łopaty i motyczki Owszem córki pomagają jak mogą, ale u nas często dzieci osiedlowe się schodzą i jest zabawa do nocy
MalgosiaW 08:01, 24 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)

Trzeba nową rabatkę na róże trzasnąć, ha! Ja mam miejsce już na Leonarda da Vinci zaplanowane, na drugiego Williama Shakespeara i trzeba pomyśleć, czy coś się jeszcze upchnie... ale czuję coś, że się da kolanem dopchać

Wiesz co.. nade mną w moim bloku jest 9 mieszkań z widokiem na nasz ogródek, a z bloków obok kilkadziesiąt najlepsi byli panowie, którzy chyba wykańczali mieszkanie w bloku obok i stali na balkonie i się gapili jak ja wieszam firanki na pergoli, potem cykam zdjęcia - w sumie dość spektakularne to mogło być, bo widok ciężarnej na drabinie (bardzo uważałam, żeby nie było ) dość niecodzienny - kilkanaście godzin później Kaja była na świecie te firanki zresztą podwijałam mając nieregularne jeszcze skurcze

Leonardo da Vinci mam drugi sezon, na tyle mi się spodobał, że kupiłam Red Leonardo da Vinci. Williama Shakespeara mam od wiosny tego roku, piękny ma kolor.
Kasia_CS 14:11, 24 sie 2018

UrsaMaior napisał(a)

Ależ z Ciebie mocarz! Ja nie miałam siły na nic, kompletnie... A róże palce lizać!

teraz nadrabiasz
Kasia_CS 14:12, 24 sie 2018

MalgosiaW napisał(a)
Najmłodszy synek 1,5 roku Córki 7 i 9 lat Młodszy lata za mną po ogrodzie i mnie naśladuje. Ja obrywam zeschnięte kwiaty róż, on wszystko jak leci. Ja robię sadzonki on wykopuje, o podlewaniu nie wspomnę bo wąż jego, zresztą jak i wszystkie łopaty i motyczki Owszem córki pomagają jak mogą, ale u nas często dzieci osiedlowe się schodzą i jest zabawa do nocy

Wow trojeczka No i najmłodsza pociecha w trudnym ogrodowo ciekawskim wieku ale gromadka wesoła jest na pewno
Kasia_CS 14:13, 24 sie 2018

MalgosiaW napisał(a)

Leonardo da Vinci mam drugi sezon, na tyle mi się spodobał, że kupiłam Red Leonardo da Vinci. Williama Shakespeara mam od wiosny tego roku, piękny ma kolor.

Leosia kupię standardowego, zobaczymy czy lista się wydłuży... a raczej jak bardzo się wydłuży
Kasia_CS 14:34, 24 sie 2018

A ja wczoraj powiesiłam pułapkę lejkową na ćmę, ale zdobyczy póki co nie mam. Nadrabiam wątek w każdym razie... wiem, że padlo pytanie Tess - co jeśli ćmy nie mam, a sobie ją zafunduję przy okazji pułapki..? No ale feromon działa na samce, to może dla samic będę niewidoczna.

A teraz parę widoczków Szałwię teraz skracam tylko o kwiatostany, bo w kolejce czekają nowe już, a jak zacznie brzydnąć to pokuszę się o skrócenie do ziemi

Różanka w całości nie jest najciekawsze, ale cieszą mnie pojedyncze róże Szkoda, że zanim ich nie posadziłam nie zrobiłam zielonego ekranu, ale już później nie chciałam ruszać róż...

Ale kto wie? może Queen of Sweden tak mnie wkurzy, że ją eksmituję i będę mogła sobie tam swobodnie pokopać ?

Cieszę się, że zobaczyłam to połączenie róż u Ewik - Mariatheresia i Baronesse piękne razem

Kasia_CS 14:49, 24 sie 2018

Kasya 14:53, 24 sie 2018

Ja bym williama juz nie sadziła
To największy koluch pod słońcem
A jest tyle innych pięknych