Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 18:38, 28 sie 2018

Kasiolaaa napisał(a)
kasiu piekne roze no i ta upragniona przezemnie Kimono ktora ciezko dostac ale fajnie ze ty ja masz i moje pytanie jest takie czy faktycznie kwitnie dlugo i obficie ?

Kasiu, Kimonkę mam od wiosny - taka młódka I potwierdzam, że kwitnie długo, obficie jak na tak młody krzaczek, długo trzyma kwiaty - warto ją mieć
Kasia_CS 18:41, 28 sie 2018

mrokasia napisał(a)
Przepiękna różana misa.
A konfitury zrobiłaś?

Dziekuję

A wiesz, że zrobiłam ? ale muszę wyprobować inny przepis, bo tu za dużo cukru stanowczo - wyszedł mega ulepek. Chyba, że powtórzę z mniejszą ilością cukru, bo jeszcze mam zamrożone płatki
Kasia_CS 18:43, 28 sie 2018

tulucy napisał(a)
Mus pomyśleć nad Kopciuszkiem ona pnąca?

Parkową bym ją raczej nazwała - rośnie tak samo Louise Odier.
Kasia_CS 18:43, 28 sie 2018

kaz742011 napisał(a)

To ja jednak muszę przemyśleć czy ja chcę tą różankę . Jak zachoruję to przyjdę po nauki jak kolanem na rabatach upychać .

Nie ma problemu jak coś to wal jak w dym
Kasia_CS 18:46, 28 sie 2018

kasja83 napisał(a)

Piękne zestawienie-jestem pod wrażeniem Twojej kolekcji. Na tym tle widzę-że w moje gusta wpada zdecydowanie Lavender Ice-jakoś tak mocno angielska mi się wydaje.

Dziękuję!! Lavender długo rozważałam, ale jestem zadowolona
Kasia_CS 18:47, 28 sie 2018

inka74 napisał(a)
aż sobie to twoje zestawienie różanych kwiatów zapisałam ku pamięci. Śliczne są

Zaraz wstawię małą poprawkę koloru kwiatów i świeższego kształtu Baroneski, Mariitereski i Pastelli
Kasia_CS 18:49, 28 sie 2018

Anitka napisał(a)
Fajne porównanie. 'Mariatheresia' kusi mnie drugi sezon, choć w twojej "porównywarce na kartce " nie wygrywa. A ta która na "kartce" kusi czyli 'Lavender Ice' została wydana. I bądź tu człowieku mądry

Hihi, a dlaczego wydałaś LI? Specjalnie zrobiłam nową fotke Mariiteresie, to może jednak się przekonasz
Kasia_CS 18:50, 28 sie 2018

Agania napisał(a)
A mnie najbardziej podoba się Cinderella

Cindi ma piękne pąki, potem w rozkwicie też cudna i wciąż kwitnie w drugim tłoczeniu - moze nie obcicie, ale dozuje kwiatki to tu to tam
Kasia_CS 18:51, 28 sie 2018

Tess napisał(a)

Och, to pytanie padło w ubiegłym roku i te rozterki są już zupełnie nieaktualne. Pułapki zawiesiłam jeszcze w ub. roku, a w tym zwiększyłam ich ilość. Gąsienic czy jaj nadal nie widzę (co może jedynie oznaczać, że nie umiem ich szukać)a pomimo tego zrobiłam oprysk Lepinoxem. Wolę na zimne dmuchać

Ja tez sprawdzam buksy, na razie nie zauważyłam żadnych śladów obcego życia, ale mam jednego - największego buksa, który w jednym osłoniętym miejscu jest taki pustawy i bardzo jestem ciekawa czy przegapiłam jakieś żerowanie, vczy chorował. Ale to juz ma od co najmniej 2 miesięcy.
Kasia_CS 18:52, 28 sie 2018

UrsaMaior napisał(a)

Chyba na głowie sobie posadzę, ale LI I to wszystko będzie Twoja i Kwarteciki wina, bo obie ją macie i mnie tylko denerwujecie;D

Niektórzy mają kaktusa i paproci kwiat, a Ty będziesz mieć LI

Ale słuchaj, to kompaktowa różyczka jest, a kwitnie dużymi kwiatami - taka śmieszna aparatka