Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

eVka 10:57, 29 sie 2018

Kasiu LI jest niesamowita, czekam na wypłatę i zamawiam bardzo fajnie, że robsz porównaniu róż, to bardzo pożyteczna praca
Kasia_CS 16:09, 29 sie 2018

UrsaMaior napisał(a)

No to alleluja, bo na dużą to miejsca już nie mam.

Hihi, Ty też kolanem potrafisz upychać, więc spokojnie dasz radę nawet kilka sztuk
Kasia_CS 16:11, 29 sie 2018

paulina_ns napisał(a)
U mnie już prawie wszystkie róże przekwitły, nawet nie ma czemu zdjęcia robić u Ciebie widzę jeszcze dużo kwitnących, więc będzie cieszyć oko u Ciebie

Na pewno jeszcze będą Ci jakieś powtarzać, do takiej konkretnej jesieni chyba jeszcze daleko
Zana 16:16, 29 sie 2018

Kasiulka, mam Twój wątek do nadrobienia, ale tymczasem przeczytałam u Ewy o braku możliwości kompostowania.
Generalnie sama jestem zainteresowana tematem możliwości domowego/balkonowego kompostowania, bo mnóstwo odpadków roślinnych mi się po prostu marnuje.
Na razie znalazłam coś takiego jako inspirację, może wespół w zespół coś sobie wykombinujemy w tym temacie:

http://ekologika.edu.pl/zrob-kompostownik-wydaj-miliona-monet/
inka74 16:16, 29 sie 2018

Wiesz Kasiu, chyba dostałam pomyloną Mariętereskę dostała pierwszy pąk i jest ciemnoróżowy. To ewidentnie nie ona. Tak to jest z kupowaniem róż z gołym korzeniem. Ciekawe co ja tam mam...
Kasia_CS 16:20, 29 sie 2018

MalgosiaW napisał(a)

Piękny kwiat. Mam dwie szt Lavender Ice, przesadzana wiosną poszła do New Dawn. Wszystko fajnie, tylko obok rośnie Augusta Luise. I znów mam problem, bo mi się gryzie kolorystycznie. Augustę mam przez pomyłkę w zamówieniu, zostawiłam na próbę bo ma wielkie grono fanów na forum. Tylko nie umiem dobrać do niej innych róż.

Twoja LI rośnie w jakim towarzystwie?

Gosiu, ja jakoś nie zapałałam zachwytem nad Augustą Luise - jakaś za pstrokata dla mnie, trudna kompozycyjnie. CHyba bym komuś ją wydała

A LI na razie nie ma w sumie towarzystwa, w tym miejscu posadzone trochę na spontanie - rośnie za krzaczkami lawendy,które trochę zwariowały i już przerosły i troche mi te LI zasłaniają.. za LI rosną jeżówki Secret affair. Ogólnie LI u mnie rośnie przed prześwitem pergoli, przy której LAguna i Jasmina.

Myślę, że można połączyć ją z niską kocimiętką, szałwią, trawkami
Kasia_CS 16:22, 29 sie 2018

Agania napisał(a)
Te białe karteczki są u Ciebie przepiękne

Dziękuję Aganiu, mam nadzieję, że komuś pomogą w wyborze róż do ogrodu
Brzozowadzie... 16:22, 29 sie 2018

Róże piękne, ale fajne zestawienie zrobiłaś. Pomocne bardzo!
Kasia_CS 16:23, 29 sie 2018

Kasiolaaa napisał(a)
przecudowna roza mam nadzieje ze bede jej posiadaczką

Dla Ciebie Kimono w takim razie, reszta kwiatów w pąkach
Anda 16:39, 29 sie 2018

Zana napisał(a)
Kasiulka, mam Twój wątek do nadrobienia, ale tymczasem przeczytałam u Ewy o braku możliwości kompostowania.
Generalnie sama jestem zainteresowana tematem możliwości domowego/balkonowego kompostowania, bo mnóstwo odpadków roślinnych mi się po prostu marnuje.
Na razie znalazłam coś takiego jako inspirację, może wespół w zespół coś sobie wykombinujemy w tym temacie:

http://ekologika.edu.pl/zrob-kompostownik-wydaj-miliona-monet/

Tutaj jest to znane jako bokashi

https://www.pinterest.de/pin/536632111831070959/

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies