Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 16:39, 29 sie 2018

zoja napisał(a)
Hmmm... z tych róż to kolorem ujmuje mnie najbardziej william Shakespear
jak spotkam to sobie kupię

Ja też planuję dodatkowy krzaczek, tym razem na ogrodzenie i mam nadzieję, że wyrośnie naprawdę duży - większy niż przewidzieli twórcy
Kasia_CS 16:42, 29 sie 2018

HannaR napisał(a)

A co to jest takie dwa białe w środku po lewej?

Hahaha, to lampki solarne - gdzieś jeszcze się tam trzecia ukryła Powiem szczerze, że jak kupowałam to mi trochę cena przesłoniła rozum, bo jak przywiozłam 2 komplety do domu, to stwierdziłam, że trochę słabe Tzn świecą super i tylko dlatego nadal je mam
Kasia_CS 16:44, 29 sie 2018

effka napisał(a)
Kasiu LI jest niesamowita, czekam na wypłatę i zamawiam bardzo fajnie, że robsz porównaniu róż, to bardzo pożyteczna praca

Cieszę się, że zostaniesz posiadaczką nowych różyczek za moją sprawą

Pewnie kiedyś zrobię znowu z różami, których teraz tu zabrakło - bo np munstead wood albo ascot by się przydały, a nie same bladawce
Kasia_CS 16:47, 29 sie 2018

Zana napisał(a)
Kasiulka, mam Twój wątek do nadrobienia, ale tymczasem przeczytałam u Ewy o braku możliwości kompostowania.
Generalnie sama jestem zainteresowana tematem możliwości domowego/balkonowego kompostowania, bo mnóstwo odpadków roślinnych mi się po prostu marnuje.
Na razie znalazłam coś takiego jako inspirację, może wespół w zespół coś sobie wykombinujemy w tym temacie:

http://ekologika.edu.pl/zrob-kompostownik-wydaj-miliona-monet/

ooo to jest patent niezły, muszę też zgłębić temat - takie coś spokojnie ukryję za czerpnią przy miskancie
Anda 16:51, 29 sie 2018

Kasiu, obejrzalam ostatnie fotki, pieknie masz i roze cudownie kwitna Robisz naprawde dobra robote, a z dwojka maluchow to nie jest takie proste. Podziwiam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia_CS 16:52, 29 sie 2018

inka74 napisał(a)
Wiesz Kasiu, chyba dostałam pomyloną Mariętereskę dostała pierwszy pąk i jest ciemnoróżowy. To ewidentnie nie ona. Tak to jest z kupowaniem róż z gołym korzeniem. Ciekawe co ja tam mam...

Ale sam pąk? Tu mam pąki i kwiaty w różnych okresach, na jakiś bardzo ciemny nie wygląda, choć jak były bardziej przymknięte, to sam środeczek był ciemniejszy. Poczekamy, aż Twoja się rozwinie i najwyżej zareklamujesz. A ona dopiero Ci zakwitła sadzona jesienią/wiosną?
Kasia_CS 16:53, 29 sie 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Róże piękne, ale fajne zestawienie zrobiłaś. Pomocne bardzo!

Dziękuję! Polecam na przyszłość, jak kolejne różyczki do głowy wpadną
Kasiolaaa 16:53, 29 sie 2018

Anda Kasiunia dziekuje
Kasia_CS 16:54, 29 sie 2018

Anda napisał(a)

Tutaj jest to znane jako bokashi

https://www.pinterest.de/pin/536632111831070959/

Dzięki Ewa za link!! Trzeba obadać sprawę
Kasia_CS 16:55, 29 sie 2018

Anda napisał(a)
Kasiu, obejrzalam ostatnie fotki, pieknie masz i roze cudownie kwitna Robisz naprawde dobra robote, a z dwojka maluchow to nie jest takie proste. Podziwiam

Dzięki Ewunia! Ja tu do Was piszę a tu Kuba już mnie do zabawy wyciąga wstawię kilka fotek i uciekam