Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

DorKa 11:08, 07 wrz 2018

Kasia_CS napisał(a)

Sesleria zginęła w tłumie? Jakto? Pokazuj Tylko czy przy podeście masz słońca dużo? Bo ona lubi patelenkę...

no to lipa słońce jest ale czy dużo ..nie bardzo. chyba żadna trawka tam nie da rady a miało być tak pięknie...

pokażę pokażę
Kasia_CS 12:14, 07 wrz 2018

Nie no co Ty, jaka żadna.. mnóstwo traw masz do wyboru Ja np na miejsce, gdzie słońce jest od rańca do jakiejś 13 daję trzcinniki, ale to już wysokie trawy. Trochę eksperymentalnie, bo chociaż one lubią słońce, to dziewczyny pisały, że u nich spokojnie kwitną i przy mniejszym dostępie do słońca. Trcohę obawiam się, że będą nierówno rosły, bo każda kolejna będzie mieć mniej słońca, ale cóż...
DorKa 12:21, 07 wrz 2018

Kasia_CS napisał(a)
Nie no co Ty, jaka żadna.. mnóstwo traw masz do wyboru Ja np na miejsce, gdzie słońce jest od rańca do jakiejś 13 daję trzcinniki, ale to już wysokie trawy. Trochę eksperymentalnie, bo chociaż one lubią słońce, to dziewczyny pisały, że u nich spokojnie kwitną i przy mniejszym dostępie do słońca. Trcohę obawiam się, że będą nierówno rosły, bo każda kolejna będzie mieć mniej słońca, ale cóż...

porobię zdjęcia, opiszę moje spostrzeżenia nt warunków i uśmiechnę się do Was
Kasia_CS 13:13, 07 wrz 2018

A tak się zaczęło

Darn zdjęta już do końca ogrodzenia teraz kwestia przekonania z dodatkami
Brzozowadzie... 14:41, 07 wrz 2018

Kobieto, kiedy Ty to robisz? Między karmieniami? Pełen podziw Choć z drugiej strony absolutnie Cię rozumiem, przebywanie non stop z małym dzieckiem wymaga jednak zmiany zajęcia, choćby na fizyczne. Coby nie zwariować, nie?
mrokasia 17:27, 07 wrz 2018

Kasiu, kiedyś pisałaś, że masz bluszcz na płocie masz przepleciony pomiędzy szczebelkami? Nie rozsadza Ci tych szczebelków jak pędy grubieją?
Kasia_CS 17:32, 07 wrz 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Kobieto, kiedy Ty to robisz? Między karmieniami? Pełen podziw Choć z drugiej strony absolutnie Cię rozumiem, przebywanie non stop z małym dzieckiem wymaga jednak zmiany zajęcia, choćby na fizyczne. Coby nie zwariować, nie?

Ee, tylko sprostuję,że to nie całość tego kawałka tylko odcinek wzdłuż tego płotu na szerokości 50cm. Właśnie sobie uświadomiłam,że miałam chyba to szerzej zrobić... ile na trzcinnika KF? Starczy 70cm?

U mnie łatwo zdjąć darń, więc to idzie błyskawicznie, ale jeszcze robiłam przeszczepy trawy na suche placki i to już więcej pracy
Kasia_CS 18:32, 07 wrz 2018

mrokasia napisał(a)
Kasiu, kiedyś pisałaś, że masz bluszcz na płocie masz przepleciony pomiędzy szczebelkami? Nie rozsadza Ci tych szczebelków jak pędy grubieją?

Na razie nie rozsadza, a to chyba jego 3 sezon. Z ciekawości sprawdzę jakie mam najgrubsze gałązki, ale to chyba nie dziś...ja przeplatałam tam gdzie te szczeliny fabrycznie były największe.
Kasiolaaa 19:55, 07 wrz 2018

kasiu ja mialam podobne przebywanie non stop z malym dawalo mi w kosc bardziej niz kopanie chetnie czekalam az maz przyjdzie z pracy zje obiad a ja sru do ogrodu hihi
lojalna_ 21:14, 07 wrz 2018

A fotki ? Coś pisałaś ze będą