Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

makadamia 09:19, 07 wrz 2018

Macham tylko
DorKa 09:22, 07 wrz 2018

Kasia_CS napisał(a)

nieee, nie wybredna, ale jak jej takie diobra zapodasz to oszaleje z zachwytu

A na Twoje potrzeby nada się sesleria jesienna, jesli nie szukasz jakiejś bardzo wysokiej.

Dzidzia właśnie konsumuje słodycz

seslerii nasadziłam ( po Twoich nota bene poleceniach ) z szałwią i zginęła w tłumie więc miałabym parę sztuk wolnych. Mówisz ,że mniej wybredna ? Może w takim razie ją posadzę wokół podestu...

wybuziakuj slodziaka od cioci

Kasia_CS 09:27, 07 wrz 2018

Zana napisał(a)

Ona rośnie w formie tak samo jak Raureif, czyli fontannowo rozkłada się na boki. Docelowo jest wyższa od Raureif, ale nie należy do wysokich smukłych traw, myślę że osiąga ze 40 cm. Pamiętam, że u Madżenki to były "tłuste" kępy. Wydaje mi się, że raczej źdźbła będą kładły się na liściach róż. Przed róże bym je dała, ale pomiędzy chyba nie.

no wlasnie wspominam Madżenkowe montanki, ale tak dawno je oglądałam, że już nie pamiętam dobrze Kurcze, może błąd zrobiłam robiąc tę obwódkę buksową, bo boję się teraz dotyku traw jak posadzę.

Muszę jakieś nowe fotki zapodać, to zobaczycie jak tam u mnie z miejscem na różance.
Kasia_CS 09:27, 07 wrz 2018

Mary napisał(a)
Hmm. Muszę to jutro sprawdzić. Wydaje mi się, że u mnie Raureif nie jest niższa.

U mnie jest taka dość kompaktowa - może ma u mnie za sucho i za słabą glebę, bo chyba nie zrobiłam jej za dobrze przy sadzeniu
Kasia_CS 09:28, 07 wrz 2018

tulucy napisał(a)
Purple Haze, o ile nie pokręciłam, to chyba u Janki ją widziałam. Niższa jest i mam wrażenie, że taka gęściejsza, bardziej mięsista

Ona temu winna, ona temu winna.. domówiłam przez Ciebie Purple haze
Kasia_CS 09:29, 07 wrz 2018

paulina_ns napisał(a)
Tyle wpisów ujrzałam,że byłam pewna,że zdjęcia będą no ale zawiedziona idę nadrabiać u innych wątki

Ojej, muszę Twój zawód jakoś odkręcić i pójść co nieco popstrykać
Kasia_CS 09:29, 07 wrz 2018

inka74 napisał(a)
U mnie Montany przed różami. 2 rok niskie są. Nawet bardzo. Wydają się obwódkową trawką

Zobaczę u Marysi na żywo te trawki, bo naprawdę coś nie mam o nich chyba odpowiedniego wyobrażenia.
Kasia_CS 09:30, 07 wrz 2018

makadamia napisał(a)
Macham tylko

Pozdrowionka Asiu
Kasia_CS 09:31, 07 wrz 2018

DorKa napisał(a)

seslerii nasadziłam ( po Twoich nota bene poleceniach ) z szałwią i zginęła w tłumie więc miałabym parę sztuk wolnych. Mówisz ,że mniej wybredna ? Może w takim razie ją posadzę wokół podestu...

wybuziakuj slodziaka od cioci

Sesleria zginęła w tłumie? Jakto? Pokazuj Tylko czy przy podeście masz słońca dużo? Bo ona lubi patelenkę...
tulucy 09:34, 07 wrz 2018

Kasia no teraz broń Boże Jance nie wypominaj bo Cię myszy zjedzą