Aniu, na razie zrobiłam 1raz HT, 1 raz OW i chce jeszcze powtórzyć OW 2 razy w najbliższym czasie. Nazbierałam wiadro deszczowki to zrobię jeszcze na kwasoluby jodynowy potem juz Bede jechac naprzemiennie ht z ow teraz mi trswnik siedzą sen z powiek. A mam juz pożyczony od mamy aerator
Cześć
Plany nasadzeń obejrzałam
Fajnie kombinujesz, no i wielka szkoda, że traw nie chcesz sadzić, tzn. nie możesz
A jakby zrobić jakieś podwyższone rabaty i jednak wsadzić kilka miskantow i rozplenic?
I pokaż te siewki "werbeny"
Jakoś przegapiłam Twoje plany, chyba byłam akurat w chwilowej "dziurze" ogrodowiskowej. Ale to mi się podoba. O ile pamiętam już w ubiegłym roku sugerowałam Ci połączenie w całość tych dwóch części.
Co do kulek na pniu, to też mi w zaproponowanym przez Ciebie miejscu nie pasują. Jeżeli na tej podwyższonej rabacie planujesz miskanty, to może kulki przed nimi. Ładnie by odbijały od jasnych Morning Ligt, a zimą tez by się fajnie komponowały z powiązanymi snopkami traw.
Radosne oznaki wiosny u Ciebie Hortki ogrodowe miałaś okryte na zimę? Ja swoje jeszcze w kubrakach zostawiłam, ale w tę sobotę chyba je już rozbiorę. Boję się o nocne przymrozki, ja sobie niestety wieczorkiem do ogródka nie wyskoczę, żeby awaryjnie okryć.
Aniu, tak! Ja to cały czas w pamięci miałam, ze podpowiadalas taka opcję, zresztą jeszcze ktoras z dziewczyn proponowala to rozwiazanie-chyba Ania z rozAnki to samo chyba dobrze by było zrobić po drugiej stronie i wyszłoby takie kolo.
U mnie to tak dojrzewalo, bo dopiero co te kostki na obwodki moj eM układał i tak trochę unikalam ingerencji w nie. Ale jak mu wspominalam o tym i pokazywalam zarts, to nie wyglądał na oburzonego, więc zielone światło chyba będzie
Aa i zapomniałam - w tym roku jakos tak zaryzykowalam i nie okrylam żadnej hortensji... i nie wygląda to zle oby były juz na tyle zahartowane, ze im przymrozki nie będą straszne.