Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

an_tre 20:48, 04 cze 2017

Wpadam przywitać nowo poznaną w realu ogrodniczkę
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Alicja169 22:57, 04 cze 2017

Jak dobrze, że trafiłam do Twojego wątku Kasiu Miło było cię poznać w realu, na spotkaniu w Pęchcinie.
Będę zaglądać częściej, grupa warszawska musi się konsolidować

Informacja Toszki o miłorzębie pojawiła się jak na zamówienie, bo właśnie przywiozłam z wyprawy Marikena.
I pewnie nie dałabym mu dobrego stanowiska, bo przez myśl mi nie przeszło, że nalezy do grupy iglaków !!!
Kasia_CS 07:22, 05 cze 2017

Alicjo, no właśnie myślałam o Tobie, ze muszę zajrzeć do krajanki! Miło było Was poznać lecę zapoznać się z wątkiem
Kasya 07:52, 05 cze 2017

Toszka napisał(a)
zależy jaka masz perovskię - jesli zwykła to wywalaj od razu. Ona nie jest do małych ogródków. Dla nas najlepsza jest 'Little Spirit' do 60-70cm. Jeśli zielenieją jej łodyżki to ma za mokro i za mało dolomitu. Perovskia lubi sucho, ubogo, piaszczyście i dolomitowo, tak jak lawenda. Kwitnie po lawendzie do mrozów.

no fakt, straszny krzaczor rosnie, mam wlasnie mieszane uczucia...a do tego sie rozsiala
rozark 14:00, 05 cze 2017

z białych niskich polecam White Cover, Honeymilk, White The Fairy, chyba ze ma być większa lub pnąca to daj znać
Kasia_CS 22:08, 05 cze 2017

Ela!! nie krępuj, się, jak u mnie akurat łapiesz Toszkę to wal śmiało

Słuchaj, kupiłam 2 worki kompostu, może hypertufa się w końcu doczeka na swoją kolej Tylko nie mam jeszcze wybranej formy... no i jakiś tlyszcz w sprayu, ale nie wiem, czy nie zastosuję wd40.

Encyklopedię host otworzyłam i będę studiować

Ja też lubię konkretne kolory w ogrodzie - w moim wypadku limonka jest na piedestale. Lubię wszystko co limonkowe, bo się wyróżnia na tle wszystkiego
Kasia_CS 22:33, 05 cze 2017

Toszko, wydaje mi się, że moja perowskia jest ta zwykła, bo nie pamiętam na etykietce, żeby to była little spire (a etykietka wywaloooonaaa..) W wolnej chwili ją wykopię, bo i tak nie jest dla mnie rośliną, która na dłużej zostanie w ogródku - zawiodła mnie wyglądem - może faktycznie kiedyś uda się tą kompaktową nabyć. Co do omdlenia, to prawda! hihi, kiedyś ją przesadzałam i faktycznie totalnie oklapła, ale się podniosła
Kasia_CS 22:35, 05 cze 2017

Joanko, dziękuję za odwiedziny i zapraszam częsciej Miło było poznać - sympatyczna kobitka z Ciebie!

an_tre - Ciebie również witam serdecznie!! Faktycznie w avatarku wszytsko się zgadza z Twoim opisem
Kasia_CS 22:43, 05 cze 2017

Alicjo o tak, grupie warszawskiej przydałoby się więcej integracji Witam u siebie i zapraszam na dłużej
Kasia_CS 22:46, 05 cze 2017

Kasya u mnie mało co się rozsiewa chyba, a jeśli już to nie rozróżniam z chwastami no poza werbeną, ale jeszcze nie wiem, które siewki są na pewno werbenowe Poerowskię obcięłam na jesieni, to chyba ograniczyłam sianie