Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Gosiek33 06:53, 09 kwi 2021

W dobrym momencie weszłam. Bardzo cieszę się razem z Tobą
sarenka 06:55, 09 kwi 2021

Dołączam do gratulacji
jolanka 10:24, 09 kwi 2021

Ale fajnie Gratulacje
eVka 10:38, 09 kwi 2021

Kasia_CS napisał(a)
Dziewczyny, dzięki za wszystkie gratulacje!! Ja dziś szczęśliwa, bo wreszcie poczułam wolność - zaniosłam bezę do pracy, zdałam komputer, przekazałam wszystko dyrektorowi, który ma pełnić moje dotychczasowe obowiązki, bo zaraz audyt a nie znaleźli mojego następcy i mojej kierowniczce

Ogród przede mną stoi otworem, jak tylko pogoda będzie sprzyjać Trochę porządków z trawami już zrobiłam, obciełam hakuro na krótko, powinnam się wziąć za hortki. Widzę, że forsycje nieśmiało startują, więc może w przyszłym tygodniu będzie pora na róże 3 w donicach mi chyba padły, bo w tym roku nie miałam głowy do zabezpieczeń na zimę...

Kasiu!!! Ale miałam nosa żeby do Ciebie zaglądnąć ) Serdeczne gratulacje! Wesoła gromadka się szykuje. Ja jestem z trójki rodzeństwa i fajowo było...
Niestety mój dzieć jedynak i już za późno na rodzeństwo, czego czasami bardzo żałuję, tym bardziej mocno kibicuję takim mamom jak Ty!

Czekamy na fotki ogroduuu!!!!
Kasia_CS 11:41, 13 kwi 2021

dzięki Dziewczyny!!

Wczoraj udało się przy pięknej pogodzie popracować, ciąć kolejne trawy, byliny. Kolejny wór 120l zapełniony Róże wciąż czekają, a już mają normalnie takie liście niektóre, że o matko...stipa nie wygląda specjalnie rokująco, ale jeszcze jej nie cięłam, więc może się mile zaskoczę.

Myślałam, że ciachnę odkurzę chorujące bukszpany, przytnę obwódki i porobię opryski top buxusem, ale pogoda nie sprzyja. A 3 malutkie gąsienice ćmy już zdjęłam też z jednego krzaczka, wrrr.. nie wiem, dlaczego, ale jakoś miałam nadzieję, że razem z pandemią skończy się ćma

Zdjęcia chciałam dziś zrobić, ale pada i nijak mi się nie chce wychodzić
Kasia_CS 15:14, 04 maj 2021

Ze zdjęciami jak widać na bakier jestem, ale właśnie ciut się ogarnęłam i chociaż tulipanki sfociłam, bo jest coraz więcej potwieranych odmian

oto co u mnie słychać na ten moment

Lubię te maluszki, zresztą raureif też w tym stadium uwielbiam i za czuprynkę i kolor

Świdośliwa obsypana kwieciem

Zapączkowane epimedia
Kasia_CS 15:16, 04 maj 2021

Ciemierniki u mnie w tym roku baaardzo późno zakwitły, ale cieszę się, że są kwiaty

Kasya 15:18, 04 maj 2021

Podziwiam zadbany ogródek co przy dzieciach nie jest proste
Kasia_CS 15:28, 04 maj 2021

I druga strona

Jeszcze raz maluszki tulipanowe za obwódką z trzmieliny - w tym roku wreszcie bardziej przypomina obwódkę, zagęściła się Po prawej moja wreszcie kupiona magnolka - niestety nie moja Lennei alba, ale skusiłam się na zachwalaną nie raz Elisabeth - muszę najpierw zrobić jej miejscówkę, bo biłam się z myślami, ale wysadzę parę roślin, które i tak posadziłam bez sensu i dam ją na widoku z kuchni. martwi mnie tylko sąsiedztwo z hakuro, ale to będę ją bardziej w ryzach próbowała trzymać.
Kasia_CS 15:31, 04 maj 2021

Kasya napisał(a)
Podziwiam zadbany ogródek co przy dzieciach nie jest proste

dzięki Kasiu! najtrudniej było mi przy nich ogarnąć cięcie róż - Louis odier to chyba 2 dni mi zajęła, bo nie dość, że cięcie potwora, to kombinowałam przyginanie dlugich pędów z zeszłego roku, które tłumnie wyrosły po stronie płotu sąsiada. Podobnie namęczyłam się z dwiema New down, ale już z głowy