Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 22:50, 20 maj 2021

Johanka77 napisał(a)
Lubię Twoje detaliczne zdjęcia.

:*

nicol21 napisał(a)
Piękne rękodzieło!
Róże zacne. Szkoda, że boscobel nie ruszył. On ma takie ładne kwiaty. Ale zastępcy godni więc znów będzie pięknie.
Ogród super, nawet z mniejszą ilością słonca dobrze się prezentuje.

Dziękuję za uznanie
Mam nadzieję, że drugi Boscobel (bo mialam 1 egzemplarz też w gruncie) dał radę, choć o ile się nie mylę musiałam go mocno ciachnąć. Kocham kształt kwiatów i jegp upojny zapach...Zastanawiam się, czy mi te róże zwyczajnie nie zgniły w donicach... no nic. Jedną dziś wykopałam z nadzieja, że może pod ziemią jakiś pędzik wyrasta, ale nada...
Kasia_CS 22:54, 20 maj 2021

Agatorek napisał(a)

Ale to zdjęcie jest rewelacyjne! Chyba nie całkiem przypadkiem zagubiłaś ostrość

A ogród cudowny

Ostrość była celowana w inny pojedynczy kwiatuszek, ale mi umknęła Te lilaczki są fajne, bo to jeden kwiat niemalże na tym etapie. Dziś trochę się porozwijały, ale dopiero pokażą na co je stać

Dziękuję!

Gosiek33 napisał(a)

To wygląda na Cimicifuga racemosa cordifolia teraz jest coraz większa

Cudne zdjęcia robisz

Oo to dobrze wiedzieć Gosiu W zeszłym roku sadziłam mega maleństwo, to niespecjalnie się na nią nastawiam w tym
Dziękuję :*
tulucy 22:58, 20 maj 2021

Ja też mogę tę świecznicę potwierdzić, bo dziś znalazłam na nią papiery zakupowe
Kasia_CS 23:00, 20 maj 2021

tulucy napisał(a)
Ja też mogę tę świecznicę potwierdzić, bo dziś znalazłam na nią papiery zakupowe

O proszę - u Ciebie wszystkie rośliny mają swoje papiery

A ja dziś nie popracowałam ogrodowo - tylko rzutem na taśmę skosiłam trawnik Chyba jutro zrobię kanciki Muszę nieco ziemi kupić, bo nie mam czego do donic nasypać, a róże czekają na wsadzenie
Gosiek33 05:04, 21 maj 2021

Wam z pewnością glina niepotrzebna pod róże ale ja dopiero niedawno dowiedziałam się, że można glinę w proszku kupić by mieć co podsypać różom przed sadzeniem
Kasia_CS 08:19, 21 maj 2021

Gosiu, mnie to gliny jak najbardziej trzeba-od mamy zawsze sobie trochę kopię gliny i gdzieś tam pod korzenie układam. Woda u mnie w ziemi w ogóle"nie zalega"..
eVka 08:48, 21 maj 2021

Kasiu, ilekroć oglądam zdjęcia Twojego ogrodu nie mogę się nadziwić, że rośnie on na garażach, na betonie. Musisz bardzo o niego dbać, że tak wszystko świetnie rośnie. Pięknie!
BKosimkArt 09:26, 21 maj 2021

U mnie liście są podobne... one chyba tak mają na początku...
tulucy 10:07, 21 maj 2021

Dziewczyno, aż mnie ciekawi, jak Ty będziesz te kanciki robić... Arbuzika na bok się przeca nie da przerzucić
Kasia_CS 10:30, 21 maj 2021

tulucy napisał(a)
Dziewczyno, aż mnie ciekawi, jak Ty będziesz te kanciki robić... Arbuzika na bok się przeca nie da przerzucić

Cięcie na stojaka (mam półksiężyc) a potem w kucki, na kolanach wyjmowanie darni ze szczelinek

Na dziś plan na kanty, wsadzenie dwóch róż do donic, bo kupiliśmy dziś woreczek ziemi i chyba moją tujkę kulkowa ciachnę