W życiu bym się nie domyśliła, że to ogródek przy mieszkaniu a nie przy domu, cudownie!!! Twój ogród jest przykładem, że nawet małe ogrody przyblokowe mogą tętnić życiem!!!
Kasiu, cudnie, cudnie, cudnie Te lilaki w donicach - bomba! Kupowałaś już takie na nóżkach czy sama wyprowadziłaś?
Zawilce z zasady lubią cień i półcień, więc nie trać nadziei. Zauważyłam, że te malutkie jeszcze nie kwitną, kępa musi być starsza. W drugim roku już powinnaś mieć kwiaty.
Na początku w tych donicach miałam trzmieliny na pniu, które teraz siedzą w ziemi za tymi lilakami właśnie Samo jako wyszło, że będą dobrze pasować do przetarasowej z kulkami buksowymi i Bloomerang się u Kasyi chyba na tapecie pojawił - i niedługo potem u mnie
no lubię ten mój tarasik, przyznaję.. falujące firanki i te kwitnące fabryki zapachu mnie cieszą
Pamiętam z jakimi oporami zaczynałam prace nad ogródkiem - a to czy rośliny sobie poradzą, czy jest sens sadzić jakieś konkretniejsze rośliny, czy ograniczyć się do minimum. Okazuje się (tfu tfu), żeniepotrzebnie
Dziękuję! cieszę się, że zdecydowałam się zrobić przed nim rabatę
:*
Może jeszcze jakieś kępy pokażą kwiaty.. - ta jest najbliżej brzegu, więc może dlatego się przed szereg wybiła
Polecam do donicy - ładne delikatne listeczki nawet po kwitnieniu. I w sumie nawet nie boi się suszy
To na szczęście zasługa dużych drzew w okolicy - trochę łagodzą braki konkretnych nasadzeń u mnie. Ile by było piękniej i po prostu ciekawiej gdybym mogła posadzić drzewa, stworzyć piętra
Asiu, dziękuję! Lilaki kupiłam szczepione na pniu 120cm, więc gotowce, tyle, że się już całkiem zgrabnie zagęściły - to będzie ich 3 sezon u mnie.
Zawilce są u mnie też już któryś rok z kolei, ale sieją się, i część kęp starszych, część młodszych - nie przyglądałam im się Na pewno rok temu miałam więcej kwiatów Poczekamy zobaczymy
W dzien mamy, 3 lata temu urodziła się Kajeczka - pokażę Wam tort, którym raczyliśmy się w niedzielę przy okazji rodzinnego spotkania z tej okazji
Moje wykonanie, drugie podejście do musowego tortu z lustrzaną polewą - ciągle jeszcze niedoskonałe, ale za to przepyszne nieskromnie mówiąc
I z arbuzikiem w tle