Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

sarenka 07:52, 26 maj 2021

Piękny masz widok z tarasu
Gosiek33 08:02, 26 maj 2021

Sjesta w pięknych okolicznościach i na dodatek ten zapach

Zawilce rosną u mnie pod drzewami w półcieniu, kolejny rok, tylko trochę później niż u innych kwitną
Wiolka5_7 08:23, 26 maj 2021

Fotka z bzami mnie rozwaliła ale ślicznie,romantycznie
eVka 09:07, 26 maj 2021

Kasia_CS napisał(a)
Zanim zgram jakieś zdjęcia, to po prostu z telefonu wrzucę.. siedzę na kanapie, popijam kawę, przed chwilą przesadziłam spod wielkiej róży New Dawn gaurę, która raczyła przezimować.. zaraz pójdę po książkę i po prostu... posiedzę i poczytam

A tymczasem widoki wokół mnie..

W życiu bym się nie domyśliła, że to ogródek przy mieszkaniu a nie przy domu, cudownie!!! Twój ogród jest przykładem, że nawet małe ogrody przyblokowe mogą tętnić życiem!!!
galgAsia 10:20, 26 maj 2021

Kasiu, cudnie, cudnie, cudnie Te lilaki w donicach - bomba! Kupowałaś już takie na nóżkach czy sama wyprowadziłaś?
Zawilce z zasady lubią cień i półcień, więc nie trać nadziei. Zauważyłam, że te malutkie jeszcze nie kwitną, kępa musi być starsza. W drugim roku już powinnaś mieć kwiaty.
Kasia_CS 11:32, 26 maj 2021

April napisał(a)
Fantastyczny pomysł z tym bzem. I pięknie, romantycznie wygląda i zrobiłaś sobie aromaterapię podczas wypoczynku. Umiesz "malować" przestrzeń, widać artystyczne wyczucie.

Dziękuję Jola, choć do wielu z Was mi baaaardzo daleko z tą kompozycją - daleko nie szukam - np do Ciebie

Na początku w tych donicach miałam trzmieliny na pniu, które teraz siedzą w ziemi za tymi lilakami właśnie Samo jako wyszło, że będą dobrze pasować do przetarasowej z kulkami buksowymi i Bloomerang się u Kasyi chyba na tapecie pojawił - i niedługo potem u mnie

Kasya napisał(a)
U ciebie wcześniej kwitna palibiny
U mnie jeszcze w pąkach tylko red pixie kwitnie najszybciej
Bardzo romantycznie

no lubię ten mój tarasik, przyznaję.. falujące firanki i te kwitnące fabryki zapachu mnie cieszą

Helen napisał(a)
Kasiu, trudno uwierzyć, że Twój ogródek jest na garażu.
Śliczności pokazujesz

Pamiętam z jakimi oporami zaczynałam prace nad ogródkiem - a to czy rośliny sobie poradzą, czy jest sens sadzić jakieś konkretniejsze rośliny, czy ograniczyć się do minimum. Okazuje się (tfu tfu), żeniepotrzebnie
Kasia_CS 11:37, 26 maj 2021

sarenka napisał(a)
Piękny masz widok z tarasu

Dziękuję! cieszę się, że zdecydowałam się zrobić przed nim rabatę

Gosiek33 napisał(a)
Sjesta w pięknych okolicznościach i na dodatek ten zapach
Zawilce rosną u mnie pod drzewami w półcieniu, kolejny rok, tylko trochę później niż u innych kwitną

:*
Może jeszcze jakieś kępy pokażą kwiaty.. - ta jest najbliżej brzegu, więc może dlatego się przed szereg wybiła

Wiolka5_7 napisał(a)
Fotka z bzami mnie rozwaliła ale ślicznie,romantycznie

Polecam do donicy - ładne delikatne listeczki nawet po kwitnieniu. I w sumie nawet nie boi się suszy

effka napisał(a)

W życiu bym się nie domyśliła, że to ogródek przy mieszkaniu a nie przy domu, cudownie!!! Twój ogród jest przykładem, że nawet małe ogrody przyblokowe mogą tętnić życiem!!!

To na szczęście zasługa dużych drzew w okolicy - trochę łagodzą braki konkretnych nasadzeń u mnie. Ile by było piękniej i po prostu ciekawiej gdybym mogła posadzić drzewa, stworzyć piętra
Kasia_CS 11:40, 26 maj 2021

galgAsia napisał(a)
Kasiu, cudnie, cudnie, cudnie Te lilaki w donicach - bomba! Kupowałaś już takie na nóżkach czy sama wyprowadziłaś?
Zawilce z zasady lubią cień i półcień, więc nie trać nadziei. Zauważyłam, że te malutkie jeszcze nie kwitną, kępa musi być starsza. W drugim roku już powinnaś mieć kwiaty.

Asiu, dziękuję! Lilaki kupiłam szczepione na pniu 120cm, więc gotowce, tyle, że się już całkiem zgrabnie zagęściły - to będzie ich 3 sezon u mnie.

Zawilce są u mnie też już któryś rok z kolei, ale sieją się, i część kęp starszych, część młodszych - nie przyglądałam im się Na pewno rok temu miałam więcej kwiatów Poczekamy zobaczymy
Helen 11:43, 26 maj 2021

Kasia, te lilaki zimą stoją na zewnątrz?
Kasia_CS 12:03, 26 maj 2021

W dzien mamy, 3 lata temu urodziła się Kajeczka - pokażę Wam tort, którym raczyliśmy się w niedzielę przy okazji rodzinnego spotkania z tej okazji

Moje wykonanie, drugie podejście do musowego tortu z lustrzaną polewą - ciągle jeszcze niedoskonałe, ale za to przepyszne nieskromnie mówiąc

I z arbuzikiem w tle