Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

anabuko1 12:37, 23 maj 2021

Kasia_CS napisał(a)
Cienista

Mysie uszka

Praying hands.. te to wyjątkowo wolno przyrastają...

bardzo ładne , przyjemne widoczki ogrodowe.
U mnie też ta hosta wolno rośnie
Kasia_CS 15:05, 25 maj 2021

Zanim zgram jakieś zdjęcia, to po prostu z telefonu wrzucę.. siedzę na kanapie, popijam kawę, przed chwilą przesadziłam spod wielkiej róży New Dawn gaurę, która raczyła przezimować.. zaraz pójdę po książkę i po prostu... posiedzę i poczytam

A tymczasem widoki wokół mnie..

inka74 15:10, 25 maj 2021

Mega romantyczny ten widok ) korzystaj z chwili ciszy póki jeszcze jest...
Catalinasdiary 15:16, 25 maj 2021

Kasia,jaki bajkowy widok, tak lekko i romantcyznie. Od razu się rozmarzyłam.
Kasia_CS 18:55, 25 maj 2021

Agatorek napisał(a)
No to super
Porządku w domu też nie mam. Jak można sprzątać przy takiej pogodzie, jak była dziś?

Nie można Jak jest sezon i mam jako taki komfort przebywania w ogródku, to tylko ewentualnie planowani goście są motorem do sprzątania

Gosiek33 napisał(a)
Jesteś wzorem cnót wszelkich

Oj Goooosiu, przesada do potęgi

Nowa12 napisał(a)
Ale superowe róże kupiłaś. Bardzo mi się podoba ta odmiana i nawet je miałam kupić w tym roku. Moje 2 róże w donicach przezimowały i wysadziłam je na rabatę. Ale róże szybko budują korzenie. Po roku całą donicę wypchały. Ale za to szybko ruszyły. Boscobel w gruncie super przezimowała ale niektóre róże kiepsko. Na mojej ulicy ćma bukszpanowa już ostro grasuje. Zaraz moje pryskałam chociaż niczego nie znalazłam.

Dzisiaj wzbogaciłam się o Olivia rose - ciągle ją miałam gdzieś z tyłu głowy... a teraz dumam gdzie wsadzić, bo mimo, że to jedna z bardziej kompaktowych austinek, to jednak wymaga co nieco miejsca Nie miała baba problemu, to sobie... kupiła kolejną różę
Kasia_CS 19:01, 25 maj 2021

Basia_KRK napisał(a)

Kasia, cudne zdjęcia!! Purple Sensation super z tulipsami wyglądają! Mega efekt! Też posadziłam u siebie, ale nie ma szans, nie zgrają się w tym roku w czasie.

No i szacun za kanciki

Ja jestem mile zaskoczona jak długo Queen of the night są obecne na rabacie - fakt faktem, że się odbudowywały ze 2 sezony, żeby tak dobrze wygladać jak teraz, ale z czosnkami tworzą ekstra duet

Kanciki bardzo cieszą jakoś tak bardziej elegancko się zrobiło. Jeszcze chciałabym poprzycinać trawę wzdłuż obrzeży gdzie nie ma kostki, ale to przy lepszej pogodzie się zbiorę

Basia_KRK napisał(a)

Kasiu, co to za trawa w tle? Jakiś carex? Wygląda genialnie!

To Carex montana raureif Basiu - zaraz wstawię jej inne fotoski, gdzie widać nieco więcej - bardzo udana trawa jak się porządnie ukorzeniła, to jest mega! aż za bardzo się rozrosła i będę musiała trochę rozluźnić miejsce na rabacie - niestety stłumiła swoją gęstwiną jeżówki Green jewel
Kasia_CS 19:05, 25 maj 2021

anabuko1 napisał(a)

bardzo ładne , przyjemne widoczki ogrodowe.
U mnie też ta hosta wolno rośnie

Ależ Cię Aniu dawno nie widziałam - ale i mnie długo nie było no ta hosta jest bardzo ciekawa, ale wymaga naszej największej cnoty ogrodnika - cierpliwości

inka74 napisał(a)
Mega romantyczny ten widok ) korzystaj z chwili ciszy póki jeszcze jest...

Mówisz, że za te 2 miesiące płacz dziecka będzie mnie skutecznie tej ciszy pozbawiał ? Jak będzie podobnie do Kai, to faktycznie dużo czasu nie będę miała w ogrodzie Pani Kierownik była niechętna do snu...

Catalinasdiary napisał(a)
Kasia,jaki bajkowy widok, tak lekko i romantcyznie. Od razu się rozmarzyłam.

ja czasem zapominam, że to tak przyjemnie wygląda i miło sobie przysiąść na kanapie - ale siedziałam króciutko, bo jednak rzutem na taśmę wybraliśmy się rodzinnie do ogrodniczego
Kasia_CS 19:07, 25 maj 2021

Basiu, zapowiadana raureif na przytarasowej

i z bliska

Jak już w tej lokalizacji jesteśmy to Bloomerang

nieco bliżej...

I jeszcze bliżej

Kasia_CS 19:08, 25 maj 2021

Zawilców rozsianych mam dużo, ale kwitnie tylko jedna kępka - za ciemno im pod drzewami?

Rodek pęka
Kasia_CS 19:09, 25 maj 2021

Czosnki przygotowują się do natarcia

Chwaścik, który czeka na zmiłowanie