Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 19:35, 22 cze 2017

Byłam dziś w Szkolce bylinowej o Zielonych Progach w Skubiance można zwariować od ilości roślin, choć już część interesujących mnie roślin była wykupiona. No ale kto późno przychodzi... wiadomo

Bardzo mili właściciele, Pani mi pomogła z poruszaniem się po szkolce i wyborem roślin, a w sumie odszukiwaniem ich w tym ogromie

A do ogródka trafiło trochę nowych roślin, ale listę zrobię później@@
Zana 23:10, 22 cze 2017

Ale Ci zazdroszczę tej wypraw, wiesz tak pozytywnie zazdroszczę. Ciekawa jestem co kupiłaś. Przy okazji obejrzałam Twoje piękne róże, Cinderella najpiękniejsza. Moja Munstead bardzo skromnie w tym roku, na dodatek wiesza się w dół.
Kasia_CS 05:54, 23 cze 2017

Aniu, kupilam nawet cos pod Twoim wpływem, wiesz ?

Tawulke Vision in red, bo o ile pamiętam byl to hit u Ciebie w zeszłym sezonie

A tak poza tym, wzięłam
- wysoką szalwię, ale nie znam odmiany..
- rutewkę delavaya hinckley i elin
- peonię Sarah Bernhard
- 2 zawilce japońskie
- białe jarzmianki
- 2 ciemierniki
- floksy białe
- rdest pokrewny
- seslerię jesienną
- ciemnego rozchodnika (muszę sprawdzić odmianę)
- hostę żarówkę

No i chyba tyle. Później tylko zalowalam, że czas mnie gonił,bo bym coś na pewno jeszcze dobrała
Kasia_CS 07:39, 23 cze 2017

Z tego udalo mi się tylko posadzic tawulkę-przy okazji sprobowałam ją od razu podzielić i wyszły 2- pewnie mogłabym uzyskać z 5 sadzonek, ale ja trochę nieśmiało się do tych podziałów zabieram...

Poszla pod nóż i do dołka też hosta-Stained glass bodajże.

Floksy podzielilam tez na próbę i przetacznika.

Moj Kuba za to sumiennie podlał w międzyczasie każdą z nowych roślinek i samą łysą ziemię, z której wyszło piękne błoto, a którym z kolei pięknie wysmarował podmurówkę
Zana 07:45, 23 cze 2017

No to nieźle się obłowiłaś. Tak, to ta tawułka była u mnie w ubiegłym roku przebojem number one. Mam nadzieję, że Tobie na żywo też będzie się podobała.
UrsaMaior 09:14, 23 cze 2017

Hoho ale się obkupiłaś! Wysoka szałwia to pewnie Caradonna. Tam to trzeba pół dnia spędzić, żeby obejrzeć całość...szkoda, że ja tak biegiem musiałam. A z tej tawułki będziesz zadowolona, mam i w zeszłym sezonie oczu nie mogłam oderwać
iwonkap 10:53, 23 cze 2017

Kasiu ale zakupy fajne, muszę sobie zapisać ta szkółkę jak będę gdzieś po tamtej stronie przypadkiem w jakiej cenie mieli seslerie ?
Kasya 10:58, 23 cze 2017

Kasia_CS napisał(a)
Byłam dziś w Szkolce bylinowej o Zielonych Progach w Skubiance można zwariować od ilości roślin, choć już część interesujących mnie roślin była wykupiona. No ale kto późno przychodzi... wiadomo

Bardzo mili właściciele, Pani mi pomogła z poruszaniem się po szkolce i wyborem roślin, a w sumie odszukiwaniem ich w tym ogromie

A do ogródka trafiło trochę nowych roślin, ale listę zrobię później@@

ja to sie juz nie powinnam do takiej szkolki wybierac
za duzy wybor a u mnie miejsca juz brak
Anda 11:07, 23 cze 2017

Swietne zakupy Ta peonie tez mam, jest sliczna i pachnie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia_CS 13:00, 23 cze 2017

Zana napisał(a)
No to nieźle się obłowiłaś. Tak, to ta tawułka była u mnie w ubiegłym roku przebojem number one. Mam nadzieję, że Tobie na żywo też będzie się podobała.

Na to liczę,bo na Twoich fotkach była cudna

UrsaMaior napisał(a)
Hoho ale się obkupiłaś! Wysoka szałwia to pewnie Caradonna. Tam to trzeba pół dnia spędzić, żeby obejrzeć całość...szkoda, że ja tak biegiem musiałam. A z tej tawułki będziesz zadowolona, mam i w zeszłym sezonie oczu nie mogłam oderwać

Chyba nie Caradonna-wlascicielka sama nie pamiętała jak ona się nazywa, a nie mogła znaleźć żadnego oznaczenia.

Ja bylam niecałe 3h i tak o 2h za mało.. bo tego nie da się tak po prostu przejsc i wyjść.. części roślin w ogóle nie udalo mi się zobaczyć, bo czas mi się kończył do odbioru dziecka od ddziadków