Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Mary 19:24, 24 cze 2017

Toszka, masz rację. Ja też się tam czuję jak w sklepie z zabawkami i wiem, co się stanie jak tam pojadę. Ale kilka roślin, które mają chodzi za mną i chciałabym je obejrzeć...
Kasia_CS 20:26, 24 cze 2017

Mary, zrobie fotki tych dwoch moich jarzmianek to sobie zobaczysz. Shaggy ma na, razie ok 50cm.

Wielkosc seslerii tez Ci cyknę.
iwonkap 22:04, 24 cze 2017

Kasiu cyknij seslerie i cenę, moze sie wybiorę bo mam potrzeby
Kasia_CS 07:44, 26 cze 2017

Sesleria

Jarzmianka Shaggy

I w całości

Florence dopiero zaczyna i jest teraz chyba o połowę niższa
Zana 07:51, 26 cze 2017

Kasia, jak napisałaś ile czasu potrzeba na tę szkółkę, to ja już chyba w tym roku nie zdążę. Rozsądek musi niestety zwyciężyć, bo jak bym tam wpadła, to... lepiej nie mówić.
mrokasia 08:12, 26 cze 2017

Kasiu, zakupy świetne! Kiedyś gdzieś czytałam o tej szkółce ale potem zapomniałam. Teraz znów będzie mi siedzieć w głowie . Idę oblukać dojazd . Choć też powinnam się zająć czyszczeniem terenu a nie zakupami. Ale takie zakupy to dobry motywator do szybszego czyszczenia .
kasja83 12:34, 26 cze 2017

Ale fajniaste zakupy!Sadzonki dorodne-oby się rozrosły
Kasia_CS 16:06, 26 cze 2017

Zana napisał(a)
Kasia, jak napisałaś ile czasu potrzeba na tę szkółkę, to ja już chyba w tym roku nie zdążę. Rozsądek musi niestety zwyciężyć, bo jak bym tam wpadła, to... lepiej nie mówić.

Dochodzę do wniosku, że druga moja wizyta tam byłaby juz bardziej przemyślana, bo juz choć trochę wiem, czego się spodziewać na miejscu. Żałuję, ze nie zrobiłam żadnej fotki, żeby dac mniej więcej ogląd samego miejsca. Przede wszystkim było trochę zamieszania i najpierw chodziłam sobie sama-a to jest tam bardzo trudne. Bo ani nie wiedziałam jaka jest strategia rozstawienia roślin, a druga sprawa, ze ciężko było samodzielnie ustalić czy jest interesująca mnie odmiana. Teraz już nieco łatwiej byłoby mi się poruszać

Ja jeśli się wybiorę to może w sierpniu.. albo dopiero za rok
Kasia_CS 16:10, 26 cze 2017

Kasiu-Mrokasiu

Grunt to znaleźć dobry motyw i napędzacz do działania

U mnie była kwestia, ze mogłam wziąć dzień wolny, zalatwic długo planowany bilans dwulatka i ruszyć potem na polowanie w szkołce, gdy moje dziecko szło spać
Ale fakty są takie, ze mam jeszcze nieposadzone rosliny
Kasia_CS 16:16, 26 cze 2017

Kasja, nawet sobie podzieliłam te sadzonki seslerii, choc w jednym miejscu przesadzilam i chyba je za mocno urąbałam w końcu się nauczę