Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Gruszka_na_w... 20:47, 24 sie 2016

Martusia Przypomnij, do czego Ci ta hemoglobina, bo już mi się nie chce szukać w czeluściach Twego wątku.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
kaz742011 21:22, 24 sie 2016

Marta trzymam kciuki za twoje rodki. Mam nadzieję że szybko wydobrzeją.
Makusia 21:30, 24 sie 2016

HAniu hemoglobina podobno dobra, jak rodkom brakuje żelaza. Ja nie wiem, czy moim brakuje żelaza, czy nie, ale Toszka tak zachwalała, że na wszelki wypadek zakupiłam
Nie wiem wprawdzie, czy można ją stosować zapobiegawczo, czy tylko przy niedoborze, ale dobrze jest ja mieć .

Kasiu dziękuję, choć mam nadzieję, że to faktycznie tylko oznaki jesieni...

Makusia 21:36, 24 sie 2016

Skoro temat dereni podjęła tylko Toszka, to informuję, że będą Ivory Halo
Głos Toszki w przewadze
Obym tylko znalazła te akurat.

Pod dereniami hosty na pewno będą, kwestia otwartą pozostaje ile i gdzie.- to plan an zimę. Myślę też nad runianką. Tyle mam w głowie. No i żurawki. Jak widać wszystko raczej niskie, więc brakuje ze dwóch pięter :/

Basiu, czerwone łodygi były jednym z argumentów, który przeważył w kierunku dereni
dominika_ 21:50, 24 sie 2016

Czy na tych Waszych targach mają duży wybór roślin i jak cenowo?
Makusia 21:57, 24 sie 2016

Dominiko wybór roślin, czy duży...chciałabym Ci odpowiedzieć merytorycznie ale odpowiem szczerze- do tej pory jak tam jeździłam, to kupowałam to, co mi się podobało, nie patrząc/nie skupiając się nad tym, jak szeroka jest oferta. Wydawała mi się szeroka, bo obszarowo kawał gruntu na bazarki zajęty, ale czy asortyment się nie powtarza...chyba się powtarza...zapytaj AniCh-ona też jeździ, a o niebo ogrodowo dojrzalsza nieporównanie, to już zwraca uwagę na to, co trzeba.

Ceny- różnie. W sobotę drożej, w niedzielę taniej. Ja tam nie uważam, że ceny sa hurtowe, a wręcz, że są nieco wyższe niż standardowo w szkółce, ale też ręki uciąć sobie nie daję....
Makusia 22:05, 24 sie 2016

W zakresie powojnika:

BYŁO:

JEST:

Oceńcie, czy jest poprawa.
Makusia 22:07, 24 sie 2016

Tulipanowiec....

BYŁO:

JEST:

Oceńcie...
Makusia 22:09, 24 sie 2016

No i tzw. question: czy to możliwe, że to orlik ma wyż demograficzny?

kaz742011 22:30, 24 sie 2016

Makusia napisał(a)

Kasiu dziękuję, choć mam nadzieję, że to faktycznie tylko oznaki jesieni...

Tego się trzymajmy.
W kwestii dereni nie pomogę. Mam tylko elegantissimę w 2 miejscach. Rosną jak głupie. Będę je przycinać wiosną. Sąsiad też tnie więc w razie czego pójdę po nauki co i jak. U nas w szkółkach wiosną Ivory halo był 2 razy droższy niż elegantissima. Zastanawiałam się czy nie kupić tej odmiany bo rośnie mniejszy i nie trzeba ciąć (co budzi moje przerażenie). Ale elegantissimę mam w projekcie i tą kupiłam.