Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

kaz742011 21:51, 02 cze 2017

Dzięki za odpowiedź w sprawie żelaza . Będąc wczoraj z psem na spacerze wyczaiłam w jednym ogrodzie choiny kanadyjskie wysokie chyba na ponad 1,7 merta i grubiutkie chyba więcej niż metr. Ciekawa jestem czy moje też takie będą.
malkul 09:26, 03 cze 2017

choiny jeddeloh- najładniejsze w cieniu, półcieniu
elka_ 10:57, 03 cze 2017

Makusia napisał(a)

...i 01.06.2017-siła autosugestii, czy urosły??

Urosły, urosły

Tak patrzę na to zdjęcie, lizaczek śliczny, ale ja wolałabym coś pnącego, co zasłoniłoby tę ściankę, może Clematis, nóżki w cieniu Host, a więcej zieleni no i kwiatki Zimozielony bluszcz, ale on pożarłby tę drewutnię , a nawet jakieś pnącze jednoroczne... tak sobie medytuję :\
anna_t 11:27, 03 cze 2017

Ale się dzieje.. toto loto i chójki
Szafran 19:37, 03 cze 2017

Witam się Makusiu u Ciebie
Pięknie to wszystko wygląda. Warzywnik pierwsza klasa. Bardzo podoba mi się podwyższona rabata. Pięknie się komponuje z całością. Kamień cudny. Pozdrawiam i zajrzę tu jeszcze.
Makusia 09:16, 05 cze 2017

Mrokasiu- jeddeloh jest karzełkiem, ale choina jako choina jest już spora. Przed hortkami mam te karzełki i na przedłużeniu już też mam karzełka

Natka- wykonane

Toszka- no i super W tym roku ich nie ruszam, zawsze to godzina wolnego czasu w zapasie

HANiu no właśnie jak je kupiłam w zeszłym roku, to była dyskusja, czy to nie jeddeloh. Jeden pęd wybujał, bo go przywiązałam chcąc zrobić z niego przewodnik
Teraz chodzi za mną myśl, żeby te jeddeloh (lub nie...) z okularowej przerzucić na resztę półokręgu przy dębie (czyli po drugiej strony półki), a na okularowe kupić jednak trzy sztuki tych dużych choin- nie chcę z nich żywopłotu- chcę przesłonę taką ażurową- one mi się podobają takie luźne

Kasiu będą na pewno, tylko nie wiem, czy ich ciąć nie trzeba, bo mi się kojarzą choiny raczej jako luźne, niż grubiutkie (z natury), ale ja się nie znam

Gosia, no liczę na to, że od wschodu też dadzą radę...z cieniem tam jest "tak sobie"...

Elu dziękuję Ci bardzo, za Twoje stanowisko- myślałam nad clematisem, ale tam cień w zasadzie jest. W sobotę dosadziłam bacopę tylko i czekam, aż decyzja jakaś we mnie dojrzeje. Trzmielinka musi zostać, bo mi jej żal, a nigdzie indziej nie mam na nią miejsca. W plecy posadziłam trzmielinę taką, która się pnie, ale została pożarta przez hosty

Różana- jak zwykle

Szafran- witam również i zapraszam! dziękuję
malgol 13:06, 05 cze 2017

Makusia napisał(a)
Moje hostunie kochane

I mískanty, które w zeszłym roku kupiła mi AniaCh - jeden z trzech- chyba ma się nieźle?

Ale wielkie te miskanty!! Moje w ubiegłym roku sadzone ledwo z ziemi 3 źdźbla wylażą. Czymś je podkarmialas?
Anda 15:37, 05 cze 2017

Zaglądam i macham
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kaz742011 21:05, 05 cze 2017

Makusia napisał(a)

Kasiu będą na pewno, tylko nie wiem, czy ich ciąć nie trzeba, bo mi się kojarzą choiny raczej jako luźne, niż grubiutkie (z natury), ale ja się nie znam ;

Powiem ci że moje od zeszłego roku sporo przytyły, nawet bez cięcia .
kasja83 07:40, 06 cze 2017

Makusia napisał(a)

....nooo

Czyli zakupy?Spending pieniądz?