Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Wendy79 00:01, 02 cze 2017

AnnaCh napisał(a)
Przybywam z pomocą, to Morning Lighty były, bo Variegatusa nigdzie nie było
No i Twoje, to trzy razy takie jak moje są, serio. A na jednym to mam cztery źdźbła

Lepiej cztery niż w ogóle, moje nie przeżyły zimy
Makusia 08:35, 02 cze 2017

Johanka, no to już się wyjaśniło, że to jednak ML, bo Variegatusa nigdzie nie było

Kasiu podałam im dolistnie (doigielnie) napój z florovitu przeciw żółknięciu liści HAnia miała takie specjalistyczne "coś"- żelazo, w moim florovicie żelaza też było sporo i HAnia orzekła, że się nada

Marzenko, rośnie na szczęście tylko zawartość skrzyni

Asiu moje nie były dzielone ani w zeszłym roku, ani teraz na wiosnę. Można jeszcze dzielić? Ja się bojam dzielić czegokolwiek, no chyba, że włosa na czworo

Mrokasiu, no raczej zdecydowanie cień- to jest niby od wschodu, ale w takim zakamarku, że w zasadzie jednak od północy. Cienia tam wiele. Tojeść nie lubi cienia? Bluszczu nie chcę, bo nie pała do mnie sympatią

Aniu, jesteś jak zwykle nieoceniona- buziol :*

HAniu wygląda świetnie, tylko ja nadal nie wiem, co to jest Nie przemawia do mnie, że to zwykła choina, bo nie wygląda Na jeddeloh też do końca nie wygląda Jakiś mix

Aga ja straciłam to, na czym zależało mi najbardziej- klonika katsura i jeszcze jednego zielonego
Makusia 08:54, 02 cze 2017

Mam plan tudzież wizję
A nawet dwie
Byłam wczoraj tam, gdzie zasadniczo nie jeżdżę i widziałam cudnej urody choiny kanadyjskie rozmiarów widocznych, czyli na ewentualnym zdjęciu nie trzeba wstawiać strzałki dla wskazania, gdzie owa roślina się znajduje
Myślę, że wzrostu około mojego, czyli ca. 170 cm.-cena 45 zł. i zastanawiam się, czy tych moich mikrusków nie zastąpić onymi choinami?

Druga wizja:
mam plan, żeby po drugiej stronie furtki, czy jako "przedłużenie" hortensjowej wsadzić choinę jeddeloh i hortensję pod strażnikiem (chodzi o tą mini rabatkę wskazaną strzałką). Co myślicie?
mrokasia 10:37, 02 cze 2017

Marta, już rozumiem dlaczego moje 11m rabaty nie jest dużo .
Ależ Ty masz pole do popisu, zazdroszczę!
Wizja 2 - uważam, że bardzo dobry pomysł pociągnięcie rabaty hortensjowej po drugiej stronie furtki. Ja to w ogóle mam ciągoty do symetrii i oprócz hortensji zamiast choiny wsadziłabym tam taką samą trawę (co to - miskanty?).
Ale to ja .
Co do wizji 1 się nie wypowiem, bo mnie zatkało na widok tej rabaty.

A u siebie nie zasypiam gruszek w popiele tylko podkrzesałam swoje świerczki. Jak posprzątam pobojowisko wstawię fotki - zapraszam serdecznie .
Ale już teraz widać ile miejsca odzyskałam .
Toszka 12:19, 02 cze 2017

Marto, cisy mozna ciąć dopiero jak ściemnieją przyrosty
Makusia 12:26, 02 cze 2017

Toszka napisał(a)
Marto, cisy mozna ciąć dopiero jak ściemnieją przyrosty

Toszko wiem

Pytam raczej "jak nisko"
Makusia 12:28, 02 cze 2017

Kasiu była, widziałam Twoje fryzjerstwo

Wydaje mi się, że trawa (to Miskant Gracimulus), hortensja i choina się tam zwyczajnie nie zmieści. Tzn. teraz to się zmieści, ale w sierpniu, wrześniu....
mrokasia 12:32, 02 cze 2017

Makusia napisał(a)
Kasiu

Wydaje mi się, że trawa (to Miskant Gracimulus), hortensja i choina się tam zwyczajnie nie zmieści. Tzn. teraz to się zmieści, ale w sierpniu, wrześniu....

Ja myślałam BEZ choiny, tylko miskant i hortensja.
Makusia 12:34, 02 cze 2017

A nie, choinę to mam jedną na zbyciu, to na bank ja tam wcisnę
Toszka 12:40, 02 cze 2017

Makusia napisał(a)

Toszko wiem

Pytam raczej "jak nisko"

a co planujesz z tego cisa robić?