Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Makusia 16:10, 07 sie 2017

Dziewczyny wpadłam trochę ponarzekać i potwierdzić, że żyję. Ale: nic mi się nie chce i grzyb mi ogród opanował i mam defetyzm w głowie i niewyspana jakaś jestem. Ale wciąż żyję
Gruszka_na_w... 16:30, 07 sie 2017

Dyni szczerze zazdroszczę. Do swoich codziennie przemawiam i daje im Twoje jako przykład wzorowego wzrostu.
Najazdu Hunów w postaci krewniaków chyba nie zazdroszczę. Preferuję kontakty jednodniowe, ale...ja aspołeczna jestem.
Stanem ogrodu się nie przejmuj. Każdy ogród prędzej, czy później robi, co chce. Nam się tylko wydaje, że nad tym da się panować.
Pozdrawiam serdecznie!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 17:19, 07 sie 2017

Łoj Marta coś źle podziałała na Ciebie wizyta ulubionej S . Było zapędzić do roboty,przynajmniej korzyść by była. Nie było żadnej rabaty do zrobienia?
Johanka77 17:21, 07 sie 2017

O!!! Żyjesz? Super!
AnnaCh 21:22, 07 sie 2017

Makusiu, no w końcu dałaś znak życia, bo już się zaczynałam martwić...
Nie fochaj się, ogród spryskaj topsinem i będzie ok Po tych ulewach u nas chyba mało który ogród nie ma grzyba
A no i wyśpij się, to od razu świat będzie lepszy
natka098 21:26, 07 sie 2017

Oj S, no to masz kolorowo
Makusia 09:40, 08 sie 2017

Dobra! Mobilizacja na froncie- trza się wziąć za się i przestać marudzić

Toszka- też bym nie chciała żeby okazja stożków z własnych cisów przelazła mi koło nosa- zacznę typować, tylko obawy mam, żeby z tego typowania nie wyszło, że każdy się nadają i z mojego żywopłotu nic nie wyjdzie

Natka, czekam na te szalone przyrosty- czekam z niecierpliwością

Asiu "po wiele" zamawiałaś te cisy? W doniczce, czy z golaski?

Aniu widziałam ostatnio u Nikity na wątku, jak jednego potwora pokazywała

Gosiu ja też mam przedogordowsikowe dwa- nie wiem jakie, ale obstawiam któreś na H i jeden żółty- rosną wolno Ale z urody cudne

Kasja nadzieja umiera ostatnia

HAniu jesteś na bieżąco- marazm, marazm, zimny prysznic i mam nadzieję zebrać się w sobie

Polinka, chciałam Ci powiedzieć, że moja dzielona w lipcu ML pięknie puszcza z przyciętych zielone liście- dziękuję- przyjęły się wszystkie i radzą sobie świetnie!

Asiu- macham i ja

Kamilko dziękuję- patrzę na nią i widzę, że urosła od ostatnich fotek- muszę ją znowu na zdjęciach uwiecznić

Anbu, jeszcze nie piękna, ale miło się już na nią patrzy. Gdyby jeszcze równe wzrostem były te hortki, to dostałyby całusa

Gosialuk: dziękuję w imieniu rabaty za słowa uznania

Kasiu- u mnie trzmielina obecnie wygląda mało ciekawie. Nie wiem, czy to wina tego, że pod brzozami spędziła cały sezon zeszły i ta miejscówka zaczęła odbijać się na jej zdrowiu, czy coś ją dorwało (jak niestety większość mojego ogrodu...) ale stan jej przedstawia się tak, ze: liści nie ma zwiniętych ale są mało zielone, w zasadzie bardziej wpadają w kolor żółty niż zielony, żyłki są widoczne. Dałam jej żelazo i psiknęłam na grzyba na wszelki wypadek, ale jakiegoś progresu nie widzę. W najbliższym czasie obfocę, ale szału nie ma

HAniu- a no właśnie, więc z moją coś nie tak- jak ją przesadzałam, to wydawało mi się, że sucho miała, takie "klapnięte" miała te listki i mało w nich życia było
Co do Rodzinki- ja tez preferuję "relacje jednodniowe" (jakkolwiek to brzmi ) ale z wizyt mojej eS zawsze są plusy, bo i okna czyste, i obiad ugotowany, i pranie zrobione, prasowanie... A dynię musiałam zerwać, żeby jej sąsiad nie skosił, bo na jego pole poszła sobie

Johanka- nie jest już luźno- potwory werbeny wypełniły wszystko

Asiu moja eS nie usiedzi w miejscu- ona z tych, co ją wiecznie nosi, a odpoczywa przy myciu okien

Aniu pryskałam już, na dniach muszę powtórzyć- katalpa ma może z 10 zielonych liści- resztę gałęzi szlag trafił. Mam mącznika i jakiegoś grzyba na wszystkim, na różach czarne plamy i żółte liście, ŚŚ też ma grzyba, nawet kurde jeżówkowe liście grzybka dostały

Natka, no wesoło jest- bez wątpienia

iwka 09:45, 08 sie 2017

hihi Makusia, posta strzeliłaś ładnego grzyb i u mnie panuje teraz bukszpany sprawdzamy dokładniej, czy ćmy nie ma. Naczytałam się o niej, aż mi się śniła już
Margerytka40 10:22, 08 sie 2017

Cisy były gołe korzonki A cenowo prawie za darmo bo od znajomego znajomej. On chciał je szybko wydać i taki fuks. Dostałam 50sztuk wielkich na 20 cm ,w porywach do 25cm. Na razie się cieszę,zobaczymy co na wiosnę się okaże.

Czyli rozumiem,że wszystkie okna masz umyte? Nie masz gdzieś jeszcze jednej takiej siostry? Za mycie okien jestem gotowa wszystko znieść
Makusia 10:26, 08 sie 2017

iwka napisał(a)
hihi Makusia, posta strzeliłaś ładnego grzyb i u mnie panuje teraz bukszpany sprawdzamy dokładniej, czy ćmy nie ma. Naczytałam się o niej, aż mi się śniła już

A, że jak ta ćma wygląda i gdzie jej szukać? I co ona złego robi?