Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Gruszka_na_w... 13:43, 31 lip 2017

Urlopik?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 17:43, 03 sie 2017

Dalej marazm?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
polinka 22:16, 03 sie 2017

Toszka napisał(a)
Wojtki z natury wolno rosna, tzn.mają krótsze przyrosty. Mam Fastigiaty Aurea i z boczku jeden prezentowy Dawid. Jak dla mnie to one wyglądają niemal identycznie. Różnica jest w przyrostach - Fasiogiata
zaraz, lecę z miarką zmierzyć.... proszę czekać!...jestem...
a więc Fastigiata na ten moment ma średnio 25cm, a Dawidek najdłuższy z najdłuższych przyrost ma 13cm.

Oczywiście, mozna dać kopa mocznikiem, ale to będzie kosztem pokroju i insza inszość, że już za późno na azot.

Toszka, muszę się z Tobą nie zgodzić No chyba pierwszy raz
Mam Wojtki, Hoserii i Robustę. Wojtki mam najdłużej bo 4 lata i przyrosty mają podobne jak Robusta. O Hoserii na razie się nie wypowiadam bo mam od wiosny ale przyrosty też są ładne. Myślę, że ważna jest mieszanka ziemi do której posadzimy cisy, dwa razy do roku przycinanie dokładnie każdej gałązki i obfite podlewanie.
Lulilaj 07:51, 04 sie 2017

Macham
Kawa 08:45, 04 sie 2017

Martuś poczytałam o boleściach szczękowych i pozytywneym finale

piękna twoja rabata hortensjowa - naprawdę!!
anbu 09:45, 04 sie 2017

Pięknaaaaa rabata hortensja
Gosialuk 14:58, 04 sie 2017

Też mi się podoba.
Kasia_CS 22:05, 04 sie 2017

Martula... a chciałoby Ci się teraz sfocić tą oskrzydloną jeszcze? Ale tak listki z bliska.. bo dziś bylam w CO i owszem, znalazłam trzmielinę na pniu jak miałam w planach, choć wolałabym wyższą nóżkę. Niestety nie była tania - 80zł, więc chyba trochę przesada.. w zeszłym roku mieli je po 55. Ech.. ale tak patrzylam, to te listki miały takie pozwijane mocno - Twoja też tak teraz ma?
Gruszka_na_w... 21:24, 06 sie 2017

Kasiu, moje dwie oskrzydlone mają normalne proste listki, bez żadnego zwijania. Zielone.
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... Gdzie jest Makusia?!
Johanka77 22:42, 06 sie 2017

Makusia napisał(a)

Nieco mojego ogrodu, choć nie bardzo jest co pokazywać...

Hortki nierówne- i pod względem wzrostu i pod względem kwitnienia...

Ładnie masz! Ja tak luźno sadzić nie umiem