Danusiu, już zamówiłam wczoraj New Dawn...
No zobaczymy w następnym sezonie jak będzie sobie radzić Zawsze mogę wymienić ją na 'lepszy model"
Posadziłam już 45 narcyzów i 60 krokusów na rabatach, troszkę szafirków i hiacyntów w donice, które zadołowałam w ziemi na zimę...czeka jeszcze 100 szafirków - zdecydowalam się posadzić je w zakątek lawendowy z kulami na pniach, no i 21 bialych tulipanów czeka na posadzenie na różankach...
róże zamówione, będą chyba we wtorek, jutro będę przekopywać pod nie rabatę..
Pelargonie przycięte i schowane do garażu, zrobiłam też kilka sadzonek na następny sezon...
ach, i patio i ściezki ulożone teraz pora na malowanie i stawianie pergoli przy patio
Jutro fotki z ogrodu, a dziś tylko "domowe" - "odkryłam cudowne cyklameny ( a właściwie to mój mąż, bo przyniósł mi do domu paletę cyklamenów ze szklarni od kontrahenta )
Pelargonie - obcięte kwiaty jeszcze pocieszą oko w wazonie w kuchni
I moje ulubione zdjęcie z cyklamenem
A czy dawać też do mieszanki ziemi rodzimej (gliniastej), piasku gruboziarnistego i kupnej kwiatowej torfu i specjalnej ziemi do róż? Bo ta ziemia ma w składzie nawóz (osmocote) i nie wiem czy jesienią mozna? Zielona jestem kompletnie
Ana ja bym obornika nie dawała już.... nie znam się ale cos mi mówi, żeby nie dawać (chyba Magija jak chciałam dac obornik przy sadzeniu Rh napisała, żeby nie dawać bo "pobudzi" to roślinę, i że jest już za późno - mam nadzieje, że nic nie pomieszałam )
Jak ja czytam 100 cebul to mi wlos na grzbiecie staje.... Jak ja sobie przypomnę jak sadziłam zaledwie 10 cebul w trawniku, w Kubusiowie to wrrrrr.... walenie siekierą, żeby dziury zrobić wrrrrrr