Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

kaisog1 22:34, 21 cze 2012

Ana i dobrze, że tak szybko badania zrobiłaś.... Nie martw sie, po pierwszej dawce antybiotyku powinnaś już czuć ulgę
Madzenka 22:36, 21 cze 2012

Ana napisał(a)
Aguś, strasznie mi miło, że do mnie zagladasz

Nie bój się probowac, zacznij od małych rzeczy, sosnowych deseczek, skrzyneczek ze strychu, po owocach z supermarketu Ita to kopalnia wiedzy i inspiracji, wiele się od niej nauczyłam!

Dach jest poliwęglanu, no troszkę bębni jak pada deszcz, ale my to bardzo lubimy a myslę, że jak dojdzie material pod spodem to troszkę ten dźwięk jednak wygłuszy jeszcze.

pergotenda to wloski system - podobny do markizy, ale bardziej stylowy...no i cholernie drogi (ok. 40 tys.).
Tu mozna poczytać i poogladać włoskiego producenta
http://www.corradi.eu/pages/standard.aspx?id=25

A tak to cudo wyglada

źródło: http://www.pergo-tenda.com/pergotenda-pt-60-image.htm

u mnie będzie PergotendANA Czyli tylko podwieszone fale z naturalnego lnu, bez żadnego mechanizmu...taka namiastka na naszą kieszeń

Zdjęcie schowka na drewno zrobię jak przestanie lac, ale to tylko pergola między slupem a ścianą przybudówki z dwóch stron...na dodatek chyba do wymiany, bo źle ulożylismy drewno i nam te kratki powybrzuszało

Ło matko Boska. Właśnie na coś takiego chorowałam. U oci pergola a u ciebie dokładnie takie fake jak chcę oj jak do tego projektu przekonać M???? Pokazuj jak szyjesz i jesli możesz podać na prive namiary na ten len z allegro
Ana 22:36, 21 cze 2012

Gosia dzięki, taką mam nadzieję...póki co wezmę choć nospę, na trochę pomoże...najgorzej jest nad ranem, koło 4....
Ana 22:39, 21 cze 2012

Marzenko, poszperam jutro i podam Ci link do aukcji, ok? Teraz zmykam do M...

Jutro postaram się wkleić Wam szkic tej mojej "szmaty", bo ta fotka to tylko inspiracja, musiałam ją przeobrazić w coś bardziej praktycznego, co będę w stanie uszyć...nie wiem czy po fakcie będzie się czym chwalić
Matka 22:41, 21 cze 2012

nie doczytałam, sama szyjesz taki 'daszek'?

Dziewczyny żeby zapobiegać zapaleniom pijcie dużo soku z żurawin
AniaK 22:41, 21 cze 2012

Ana kuruj się kobieto,herbatka żurawinowa,ogórki kiszone, zakwaszaj organizm, bakterie tego nie lubią. Też niedawno to przechodziłam, współczuję. chyba jeszcze nasiadówki z szałwii są dobre.próbuj wszystkiego bo antybiotyk też od razu nie przyniesie ulgi niestety. A jak dołączył by ci się mocny ból pleców to proponuję ginekologa odwiedzić, bo w życiu bym nie skojarzyła tego z zapaleniem jajnika.
Dzisiejsza świeżutka dla ciebie
Diana 22:45, 21 cze 2012

Aniu oczywiście jak się obudzisz daj znać Jutro Kleo i Ecik są w domu,bo Kleo ma zawody na OSiR tenisowe na 14.Jakbyś zle się czuła to może być przecież każdy inny dzień kiedy chceszrzut beretem masz Jakby co moge ja jutro wtedy podjechać przed albo po tych zawodach na herbatkę
zdrowiej kochaniutka ,całuski dla was
Madzenka 22:47, 21 cze 2012

Ana napisał(a)
Marzenko, poszperam jutro i podam Ci link do aukcji, ok? Teraz zmykam do M...

Jutro postaram się wkleić Wam szkic tej mojej "szmaty", bo ta fotka to tylko inspiracja, musiałam ją przeobrazić w coś bardziej praktycznego, co będę w stanie uszyć...nie wiem czy po fakcie będzie się czym chwalić

Nie moge sie już doczekać na efekt u Ciebie
Ana 23:43, 21 cze 2012

Bogda - tak, mam zamiar szyć daszek sama W razie czego na podorędziu będzie profesjonalna krawcowa - sasiadka rodziców Sok z żurawin piję

Ana 23:44, 21 cze 2012

AniaK napisał(a)
Ana kuruj się kobieto,herbatka żurawinowa,ogórki kiszone, zakwaszaj organizm, bakterie tego nie lubią. Też niedawno to przechodziłam, współczuję. chyba jeszcze nasiadówki z szałwii są dobre.próbuj wszystkiego bo antybiotyk też od razu nie przyniesie ulgi niestety. A jak dołączył by ci się mocny ból pleców to proponuję ginekologa odwiedzić, bo w życiu bym nie skojarzyła tego z zapaleniem jajnika.

Aniu, pięknie dziękuję za różyczkę! Wypiłam już duuuuzo wody z sokiem cytrynowym, na obiadek były kiszone, piję herbatki...właśnie na początku podejrzewałam zapalenie przydatków, ale jednak potem objawy się okresliły...w dzieciństwie bardzo chorowałam na nerki, dlatego jako dorosła znam objawy i następstwa...i bardzo się pilnuję. Ostatni raz zdarzyło mi się 5 lat temu, w ciąży, w Sylwestra, no koszmar....brrr.....

Idę się położyć, może uda mi się zasnąć, bo nospa zaczęła działać...byle do rana.