Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

bociek 21:59, 09 lip 2012

Ana kuchenna krolowa piekna

Co do trzmielinki, ja swojej poprzycinalam te suche badylki i teraz zaczyna mocno odbijac. Dostaje co tydzien papu, codziennie wode. Nie chce Ci zle doradzic, ale to co jest suche i sie lamie poobcinaj moze jednak
AniaK 22:51, 09 lip 2012

Ja też swoją przyciełam bardzo nisko i odbiła.Strasznie mnie denerwowały te sterczące suche badyle, ale mi nie zależało na wysokości.
Sprawdź do którego momentu jest sucha i to obetnij.Tnij od góry co centymetr i sprawdzaj czy jest zielona w środku.Jak ją trochę przytniesz, to jest szansa że dostanie energii i zacznie nowe wypuszczać.
agata_chrosc... 22:54, 09 lip 2012

AniaK napisał(a)
Ja też swoją przyciełam bardzo nisko i odbiła.Strasznie mnie denerwowały te sterczące suche badyle, ale mi nie zależało na wysokości.
Sprawdź do którego momentu jest sucha i to obetnij.Tnij od góry co centymetr i sprawdzaj czy jest zielona w środku.Jak ją trochę przytniesz, to jest szansa że dostanie energii i zacznie nowe wypuszczać.

dobra rada!
kwiatholandii 07:31, 10 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Z przyjemnością podpowiem tylko co chcecie zobaczyć - wszystko od północy po południe czy raczej jakiś region, ale dokładnie? Włączacie duże miasta czy raczej plenery? No i oczywiście musicie zajechać do mnie czyli w okolice Utrechtu. To jest na szczęście po środku i wszędzie w zasadzie blisko. Jak wpadniesz do mnie to zobaczysz przykład krótkiej wycieczki w naszej okolicy.!

Hm, raczej region, ale nic wybranego jeszcze nie mamy...bardziej musimy układać trasy i atrakcje pod maluchy, więc krótkie trasy, atrakcje dla maluchów...raczej z dala od dużych miast i komunikacji...ale to plan na następny rok raczej...chociaż gdybym porozmaiwała z M.....

no pewnie, że porozmawiaj! Ty wiesz ile tu atrakcji dla maluchów jest!? My też się chcemy z naszym maluchem wybrać do kilku takich parków atrakcji. Zobacz sobie np. tu: http://www.efteling.co.uk/eftelingen.net

My też włąsnie za miesiąc planujemy tam pojechać
agata_chrosc... 08:14, 10 lip 2012

Do Efteling znaczy? No to musimy się jakoś wspólnie wybrać! Ana Ty tam pracuj nad M!
Ana 09:45, 10 lip 2012

Do Efteling znaczy? No to musimy się jakoś wspólnie wybrać! Ana Ty tam pracuj nad M!

Monika - a kiedy dokładnie?? Bo mój M może wziąć urlop między 10 a 30, jesli bysmy sie zdecydowali to raczej po 10 zaraz i na tydzień

Tylko Agatko - prośba do Ciebie - jest tam w okolicy jakiś hotel, pensjonat albo pole campingowe? W razie konieczności możemy zaciągnąć przyczepę campingowa choć wolelibyśmy już wynająć taką na miejscu, żeby z nią nie jeździć

Pracuję usilnie nad M i myslę, że to jest do zrobienia
Ana 09:46, 10 lip 2012

Aniu, Boćku, Agato - dziękuję za rady odnośnie trzmieliny - dziś ją poprzycinam i sprawdzę czy żyje coś wenątrz suchych badylków...a potem podleję i dam obornika granulowanego, może ruszy....

agata_chrosc... 09:49, 10 lip 2012

No pewnie, że jest i hotel i pensjonat i pole campingowe gdziekolwiek pojedziesz. Tylko daj znać który wariant najbardziej Ci odpowiada.
Ana 09:58, 10 lip 2012

No pewnie, że jest i hotel i pensjonat i pole campingowe gdziekolwiek pojedziesz. Tylko daj znać który wariant najbardziej Ci odpowiada.
\

Niedrogi Hm, z dzieciakami to raczej pensjonat lub pole campingowe...pewnie o wypożyczalnię rowerów i fotelików nie muszę pytać?
kwiatholandii 10:02, 10 lip 2012

My dopiero w sierpniu, ale kiedy nie wiem dokładnie