Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

anula_wn 10:58, 21 lip 2012

Ania, chyba trzeba wrzucić na luz.....inaczej oszalejemy ! na nich nie ma mocnych !!! jedynie (wg mnie) to konsekwencje pieniężne - wyznaczasz termin, nie ma go - ucinasz dniówkę ! od razu przyspieszenia dostanie!
ja u siebie (!) też miałam i mam takie "kwiatki".... ręce opadają z bezsilności.... wiem.....
agata_chrosc... 11:00, 21 lip 2012

Ale idzie ku lepszemu! Ja nie wiedziałam, że to tyle roboty z takim tarasem! ALe deseczki piękne. Co to za drewno? Pewnie już było, ale gdzie ja teraz znajdę na tych 300 stronach?! I utwierdzam się w pomysle połączenia u mnie desek, własnie takich podobnych, z częścią z kostki granitowej tylko takiej ciemnej.
AniaK 11:03, 21 lip 2012

Aniu taras już prawie gotowy, a jak jeszcze dostanie oprawę z traw, lawendy i bukszpanu, ach tylko na nim siedzieć.Będzie pięknie
Jakie trawy posadzisz?
Ana 11:11, 21 lip 2012

Aniu - nad trawkami myslę intensywnie i nad tym jak to wszytko połaczyć w calość...chcialabym jeszxcze tam jakieś smukłe drzewo...
Trawy na liscie:
- stipa tenuissima
- carex evergold
- carex Amazon Mist
Na razie probuję ułozyć sobie to wszystko...żeby bylo dekoracyjnie caly rok...dlatego stawiam na zimozielone (prócz lawendy)

Anula
- no niestety, ręce opadaja...z tarasem będziemy negocjowac cenę, bo w sumie czasowa obsuwa o miesiąc. Szkoda, że M nie podpisal umowy, ja nie znoczę takich 'na gebę"...ale fachowiec o tyle pokorny, że sam powiedzial, że zjedzie z ceny...no i zrobi mi z tego drewna wielką ramę do lustra w lazience

Agata - ja jestem bardzo zadowolona z tego połączenia drewna z kostką...dlatego też poszerzamy placyk z kostki przy tarasie
drewno do bangkirai

Ana 11:22, 21 lip 2012

i jeszcze jedna fota się zaplątała

Konstancja30 11:43, 21 lip 2012

Ana już miodzio ... a jak dojdzie cegiełka i rabatki pod ... na fajne rzeczy dobrze się czeka ... nie marudź
AniaK 11:44, 21 lip 2012

Połączenie drewna z kostką super.
A nie myślałaś o jednej wyższej trawie przy każdym słupie (tak z dwóch stron) a potem przejść na niższe.
Ana 11:55, 21 lip 2012

Iza - no dooobra, już nie marudzę

Aniu - mam mętlik...trawy chcialabym jako dodatek, nie dominujace...ale jeszcze myslę myslę myślę...bo niby plan już byl, ale jak u Betysi zobaczyłam łany stipy i lawendę to przepadlam
Diana 12:07, 21 lip 2012

Aniu superjeszcze troszkę i będzie koniec deski bardzo fajne
AniaK 12:34, 21 lip 2012

No to polączenie u Betysi rewelacja. Może tą stipę w jakąś donicę wstawisz i przezimujesz w garażu.