Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Ana 22:38, 10 sie 2011

monteverde napisał(a)
ale on zasłoni za bardzo tuje

Tuje??
monteverde 22:49, 10 sie 2011

sorki pomyłka
Domi 09:44, 11 sie 2011

Ja mam w podobnym miejscu przy zachodniej ścianie i już częściowo pod dachem wsadzonego świerka Inversę prowadzonego pionowo. Jest zimozielony, płaczący, można łatwo kontrolować jego wysokość, nie rozrasta się na boki, nie zrzuca liści. Zachodnia ściana nie nagrzewa się na tyle, żeby przypalać roślinę. Przez większość dnia jest tam cień, ale świerk ma się świetnie.
Od której strony świata ma być ta rabata?
Pytam, bo klony palmowe mają bardzo delikatne liście i jak będzie na nie biło ciepło od nagrzanej ściany domu, mogą je tracić. One lubią wilgotne powietrze.

Ten świerk wygląda np. tak:
link text
isia33 10:21, 11 sie 2011

Aniu, a ja mam pytanie z innej beczki. Jak to robisz, że nazwy roślin w Twoich projektach są czytelne, tzn.odpowiednio duże? Zrobiłam sobie projekt i nic nie widać co napisałam, jak powiększa się czcionkę?
Lidka 12:03, 11 sie 2011

Dawno u Ciebie nie byłam.Bardzo konsekwentnie realizujesz swoje plany "po kawałku".Pięknieje wszystko w oczach.
Co do ostatniej rabaty to podoba mi się pomysł z tą Inwersą .
Lidka 12:03, 11 sie 2011

Dawno u Ciebie nie byłam.Bardzo konsekwentnie realizujesz swoje plany "po kawałku".Pięknieje wszystko w oczach.
Co do ostatniej rabaty to podoba mi się pomysł z tą Inwersą .
Ana 12:55, 11 sie 2011

Domi - rabata jest od strony południowo-wschodniej, słeńce jest tam od rana do 12-13, potem dom daje cień....już sama nie wiem co tam wsadzić...cały czas myslałam o klonie, bo in mi do tego ciurkadelka pasuje najbardziej, a iglaki to już srednio

Lidka - dzięki Na razie "cuś" się zastopowały prace...

Iwonko - jak jesteś w paincie i klikasz na ikonkę A - czyli pisanie i pojawia ci się okno do pisania, to jesli nie pojawia się równocześnie pasek narzędzi tekstowych to kliknij na okienko prawym przyciskiem myszki i wyskoczy ci lista, a na samy dole będzie "pasek narzędzi tekstowych" - tam wybierzesz sobie wielkość i czcionkę
Domi 13:13, 11 sie 2011

Widziałam, że wpadł Ci w oko klon Shirasawy,który sfotografowałam w Janowicach. Mnie też on się szalenie podoba, ale nie mam już dla niego miejsca. Ten klonik jest dosyć szeroki. Ile masz miejsca pod murkiem na roślinki, tzn. jak szeroka ma być ta rabatka?
Ana 13:20, 11 sie 2011

Domi napisał(a)
Widziałam, że wpadł Ci w oko klon Shirasawy,który sfotografowałam w Janowicach. Mnie też on się szalenie podoba, ale nie mam już dla niego miejsca. Ten klonik jest dosyć szeroki. Ile masz miejsca pod murkiem na roślinki, tzn. jak szeroka ma być ta rabatka?

1,5 m.

Pewnie za mało??
isia33 13:50, 11 sie 2011

Ana, wielkie dzięki. Projekt poprawiony i wklejony.