Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

justi 19:33, 08 sie 2011

Ja myślałam, że tych grubszych białych kamieni przybędzie na całą tę część z kulkami. A to już efekt końcowy?
marzena 19:56, 08 sie 2011

Ana napisał(a)
A na deserek moje kulki i rozrośnięta już lawenda! Nie przypuszczałam, że w ciągu jednego sezonu uzyskam już wymarzony wał

bardzo ładny widok tych 'kulek' i lawendy - będzie Ci pięknie pachniało !
Ana 21:27, 08 sie 2011

Justi, te otoczaki były strasznie drogie, mamy jeszcze 3 worki, ale to i tak nie starczy na calość, ale one są tak mocno białe, że nie pasują mi tu i już...teraz muszę przekonać M do zmiany - to będzie najtrodniejsze

Marzenko dziękuję Juz pachnie i to dość mocno - dopiero co ścięłam kwiaty
KasiaWB 21:35, 08 sie 2011

Ana, masz już bardzo ładny ogród
co do tej rabaty - Sebek ma rację ale nie martw się, ja też nakupiłam tych białych otoczaków,bo przecież są takie ładne )) niestety jak już je dowiozłam, to okazało się, że "nie teges" )), no nie pasują póki co włóż je do przeźroczystego naczynia ...........albo ...........drucianego koszyka......... i niech sobie stoją i czekają na właściwą porę jestem przekonana, że znajdą godne miejsce
justi 21:35, 08 sie 2011

Wiem Aniu, że są drogie. Ale możesz je jeszcze jakoś wykorzystać np. do donic, albo jakaś nowa rabatka....
Jak będziesz miała ochotę zajrzyj do mnie, wstawiłam zdjęcia tej hortensji, której odmiany też nie znam. Może Twoja jest podobna.
Ana 08:33, 09 sie 2011

KasiaWB napisał(a)
Ana, masz już bardzo ładny ogród
co do tej rabaty - Sebek ma rację ale nie martw się, ja też nakupiłam tych białych otoczaków,bo przecież są takie ładne )) niestety jak już je dowiozłam, to okazało się, że "nie teges" )), no nie pasują póki co włóż je do przeźroczystego naczynia ...........albo ...........drucianego koszyka......... i niech sobie stoją i czekają na właściwą porę jestem przekonana, że znajdą godne miejsce

no i tak trzeba będzie zrobić...chyba dam je wokół ciurkadełka...no zobaczymy

zrobiłam wczoraj sadzonki hortensji - 6 szt - z Pinky-Vinky, Limelight i mojej NN, bo jej wiatr połamał jedną gałązkę....ciekawe czy coś z nich będzie...Trzymać pod słoikiem w domu czy na tarasie??
Lena 09:13, 09 sie 2011

Aniu deserek super.Lawenda prezentuje się świetnie i ładnie się rozrosła
Sebek 20:56, 09 sie 2011

Myślę, że hortensje mogą stać na zewnątrz i nawet nie pod przykryciem, ale w cieniu
Domi 14:52, 10 sie 2011

Witaj Ano,

też przerabiałam historię z tymi cudnymi białymi kamyczkami, które wyglądały świetnie w koszach u kamieniarza, ale w moim ogrodzie już nie tak wspaniale. Strasznie "gryzły się" z kostką granitową. One jakoś do niej nie pasują. Są tak jaskrawo białe i takie gładziutkie, że kostka wygląda przy nich na brudną i krzywą. Na szczęście kupiłam tylko kilkanaście sztuk na przymiarkę i łatwo byłe je upchnąć w mniej widocznym miejscu. Otoczyłam nimi miniaturową rabatkę z ziołami, którą mam w trawie. Na tle trawy (jak nie ma kostki granitowej obok) nie wyglądają źle.
Mój znajomy umieścił te kamienie (w największym rozmiarze) w łazience: ułożył je pod umywalką w obniżeniu i podświetlił. Fajnie to pasuje do bielutkich sanitariatów i szarej glazury.
Nie wiem czy oglądałaś marcowy program "Maja w ogrodzie" kiedy prezentowany był ogród projektantki mody, w którym było mnóstow tych białych kamieni? Wyglądały cudnie w połączeniu z trawertynem - bardzo nowocześnie. No ale tam cały dom w ogrodzie był biały, ścieżki białe, donice białe, altana biała itd. U mnie ta biel kamyków nie sprawdziła się. Finalnie wysypałam na rabaty grys granitowy i jest ok.
Ana 17:31, 10 sie 2011

Domi - otóż to, ja niestety kupiłam 4 20-kg worki tego kamienia i teraz mam problem, bo nigdzie nie pasują, wyglądają aż nienaturalnie...dam je kolo kamiennego ciurkadełka, część faktycznie dam do domu - kupię wysokie szklane naczynie i postawię jedno w salonie i jedno w łazience (całe szczęscie, że po remoncie w salonie spoooro bieli )

Moze jeszcze znajdą sobie miejsce na japońskiej rabacie?