Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

mrokasia 13:20, 04 lip 2018

Ulalala, ale tu się kopanie odbywa! Pełna podziwu jestem dla Waszego zapału. I w brodę sobie pluję, że ja od tego nie zaczęłam... Teraz staram się przy przeróbkach rabat albo przesadzaniu poprawić glebę miejscowo na jak największym obszarze tak by nie uszkodzić rosnących obok roślin. Ale to zupełnie nie to samo...
A w ogrodniczych jak na lekarstwo kompostu, próchnicy, obornika...
Toszka 22:28, 04 lip 2018

effka napisał(a)
Jaki obornik boski! Ja swój zakopałam pod warstwą ziemi i nie jest taki ładny, wysechł za bardzo. Muszę kupić jednak furę obornika i spryzmowac tak jak ty.(...)

Wszystko co ma się kompostować potrzebuje wilgoci. Trzeba raz na jakiś czas zlać wodą. Pryzma też wymaga podlewania
Johanka77 22:44, 04 lip 2018

sylwik69 napisał(a)
Po wielu taczkach ziemi przyszła kolej na obornik,który kompostował się od września na pryzmie

Nie pachnie brzydko a jest znacznie lepszy pod względem jakości niż gleba,którą kupiliśmy

Mam miejsce do składowania,więc dokupię kolejną partię

Mistrzostwo świata! Dałaś radę

Ja w niedzielę dałam nowo posadzonym hortkom trochę końskiego, który całą zimę w wiaderku stał Zapomniało mi się o nim

Teraz muszę pojechać do stadniny i przywieźć świeży transport.
sylwik69 09:52, 05 lip 2018

Toszka napisał(a)

Wszystko co ma się kompostować potrzebuje wilgoci. Trzeba raz na jakiś czas zlać wodą. Pryzma też wymaga podlewania

Wilgoci u mnie brak mam dylemat bo sucho cholernie,a zakupiłam gorczycę i facelię...chciałam posiać poplon,ale przy takiej suszy chyba się trzeba wstrzymać? nawet do ogrodu nie chce się wychodzić bo obraz rozpaczy!
sylwik69 09:56, 05 lip 2018

Mrokasia widziałam dużo dobroci w Obi,nawet kora w bardzo fajnej cenie! dzięki ,ale jeszcze tyle pracy przede mną a końca nie widać !!!
Johanka niby wszystko idzie w dobrym kierunku,ale na placu boju zostałam samusieńka obornika nigdy nie za dużo!!! ja już to wiem zginął w głodnym piachu!
Dominika11 10:06, 05 lip 2018

A jaki obornik uzywasz - taki naturalny czy granulowany ???
Dominika11 10:06, 05 lip 2018

otworzyły mi sie teraz fotki - już wiem
eVka 10:16, 05 lip 2018

mrokasia napisał(a)
Ulalala, ale tu się kopanie odbywa! Pełna podziwu jestem dla Waszego zapału. I w brodę sobie pluję, że ja od tego nie zaczęłam... Teraz staram się przy przeróbkach rabat albo przesadzaniu poprawić glebę miejscowo na jak największym obszarze tak by nie uszkodzić rosnących obok roślin. Ale to zupełnie nie to samo...
A w ogrodniczych jak na lekarstwo kompostu, próchnicy, obornika...

Dokładnie, też żałuję że tak późno odkryłam O. przygotowanie ziemi na początku zakładanie ogrodu, później niesamowicie ułatwia sadzenie.
eVka 10:16, 05 lip 2018

Toszka napisał(a)

Właśnie, ale na wysokiej pryźmie chyba łatwiej zachowac wiglotnośc niż na cienkiej warstwie.
eVka 10:17, 05 lip 2018

sylwik69 napisał(a)
Mrokasia widziałam dużo dobroci w Obi,nawet kora w bardzo fajnej cenie! dzięki ,ale jeszcze tyle pracy przede mną a końca nie widać !!!
Johanka niby wszystko idzie w dobrym kierunku,ale na placu boju zostałam samusieńka obornika nigdy nie za dużo!!! ja już to wiem zginął w głodnym piachu!

Kora w super cenie jest a jakie jeszcze dobroci tam są?